Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Rokitniczka

Domyślnie Rokitniczka

Z cyklu "Zaniżamy poziom zdjęć na Forum - Rokitniczka" - upolowana dzisiejszego poranka

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. - bonus - nie wiem dlaczego ale podoba mi się to zdjęcie

Pozdrawiam
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

w pionie to chyba mniejszy format - bo zdjęcia nie mieszczą się bez przewijania

7 mi nie podchodzi - klimat fajny , ale bez patyczka na dziobie

Domyślnie

No niestety, tym razem bez pochwał.
    Mało ptaka w kadrze no i kiepskie światło.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Podpisze się pod tym co Karbulot

Domyślnie

fajny zróznicowany set; fakt światło mogłoby być lepsze ale i tak ładnie poradziłeś sobie z kontrastami. Przydałoby się jakieś ciasniejsze ujęcie, które z szerszymi planami fajnie by sięuzupełniło i storzyło ciekawą całość.
    Podstawa to mieć radochę z fotografowania - mam nadzieję że takową odczuwałeś obcując z tą ptaszyną
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Dziękuję za komentarze
    Cytat Zamieszczone przez Szardin Zobacz posta
    w pionie to chyba mniejszy format - bo zdjęcia nie mieszczą się bez przewijania

7 mi nie podchodzi - klimat fajny , ale bez patyczka na dziobie
    W maksymalnie dozwolonym rozmiarze przez regulamin - 850px
    Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    No niestety, tym razem bez pochwał.
    Mało ptaka w kadrze no i kiepskie światło.
    No taką miałem wizję akurat tych fotek. Fakt mogłem popracować bardziej przy obróbce
    Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    fajny zróznicowany set; fakt światło mogłoby być lepsze ale i tak ładnie poradziłeś sobie z kontrastami. Przydałoby się jakieś ciasniejsze ujęcie, które z szerszymi planami fajnie by sięuzupełniło i storzyło ciekawą całość.
    Podstawa to mieć radochę z fotografowania - mam nadzieję że takową odczuwałeś obcując z tą ptaszyną
    Dzięki Radocha w kontakcie z tym przesympatycznym ptaszorem była ogromna i najważniejsza
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Gdzie kiepskie światło, bo ja nie widzę? Dla mnie 3 jest zajebista - uwielbiam przedplany, podoba mi się też kompozycja na tym zdjęciu. Druga w kolejności jest 1, reszta już nie bardzo. Taka jedna uwaga - przy tak szerokich kadrach pracuj nad otoczeniem. Np. na 1 byłoby lepiej gdyby te trawki po lewej nie były przycięte - kompozycja by się ładniej zamknęła. Są też przeszkadzajki w pg - o takie rzeczy mi chodzi.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    Gdzie kiepskie światło, bo ja nie widzę? Dla mnie 3 jest zajebista - uwielbiam przedplany, podoba mi się też kompozycja na tym zdjęciu.

Druga w kolejności jest 1, reszta już nie bardzo. Taka jedna uwaga - przy tak szerokich kadrach pracuj nad otoczeniem. Np. na 1 byłoby lepiej gdyby te trawki po lewej nie były przycięte - kompozycja by się ładniej zamknęła. Są też przeszkadzajki w pg - o takie rzeczy mi chodzi.
    Dzięki za wskazówki Popracuję jeszcze nad tymi ptaszkami
    Pozdrawiam

Domyślnie

Gdzie kiepskie światło, bo ja nie widzę? Dla mnie 3 jest zajebista - uwielbiam przedplany, podoba mi się też kompozycja na tym zdjęciu. Druga w kolejności jest 1, reszta już nie bardzo. Taka jedna uwaga - przy tak szerokich kadrach pracuj nad otoczeniem. Np. na 1 byłoby lepiej gdyby te trawki po lewej nie były przycięte - kompozycja by się ładniej zamknęła. Są też przeszkadzajki w pg - o takie rzeczy mi chodzi.
    Podpiszę obiema rękami . Trójka jest świetna.

Domyślnie

Lubię szerokie kadry...podoba mi się dwójka z ciut delikatniejszym światłem
    Pozdrawiam Jacek P.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów