Czaaaad - właśnie coś takiego chcę sobie w wolnej chwili zmajstrować!![]()
Szukaj
Czaaaad - właśnie coś takiego chcę sobie w wolnej chwili zmajstrować!![]()
Mi to raczej wygląda na Pchooda: http://wzorniki.eu/opis/591639/pchoo...nny-15-26.html
Osłona to faktycznie Phood
Co do instalacji, dodam jeszcze że na oklejenie wystarczył 1 mb ledów.
Podkleiłem jeszcze pasek od dołu przez całą szerokość, aby mi ładnie klawiaturkę oświetlałTaśma trzyma powiedzmy akurat czyli nie zostawia śladów na obudowie po zdjęciu.
Co do zasilenia to kol. Czarek podłączył się bezpośrednio w jakieś gniazdo w blaszaku (nie mam pojęcia w jakie) i nie trzeba kombinować z zasilaczami i gniazdkami
Po kilku dniach powiem Wam, że jest to bardzo funkcjonalne rozwiązanie - przy czym gorąco polecam regulator jasności - komfort pełen
pozdro
ff
Jaki macie u siebie ustawiony poziom wyostrzania?
No dobra dobrzy ludzie, teraz na prawdę liczę na Waszą pomoc.
W menu zaawansowanym, w stylu obrazu 1 (aRGB), wartości dla kolorów są następujące
czerwony x: 0.640 y: 0,330
zielony x: 0.210 y: 0.710
niebieski x: 0,150 y: 0.060
przy czym wartości dla zielonego i niebieskiego wyświetlają się na purpurowo, co wg. instrukcji oznacza, że monitor nie może wyświetlić tych wartości. Do dziś nie zaglądałem głębiej w menu, podstawową/pierwszą regulację przeprowadziłem przy użyciu muliprofilera i nic więcej nie grzebałem, ale zauważyłem, że niektóre strony wyświetlają kolor pomarańczowy strasznie jaskrawo np. ceneo. Poza tym obrazy testowe wyświetlają się bardzo dobrze, zdjęcia najczęściej też, chociaż zdarzają się żarówiaste... Czy te wartości mają tak zostać, czy coś z tym zrobić, i jeśli tak, to co?
Do tego sam nie dojdę, proszę o pomoc.
Podłączę się pod temat - mam chrapkę na tego PA241W ale patrzę też katem oka na jego większego brata PA271W...Tylko jedno mnie martwi - od monitora do "oczu" mam ok 45 cm i więcej się nie da bo pracuje na blacie przyczepionym do ściany. Czy ta odległość nie jest za mała jak na 27 cali?
A zresztą co się będę chwalił...
A jeszcze dla pewności - różnica pomiędzy 241W a 271W to tylko wymiary (i oczywiście rozdzielczość) czy jeszcze coś?
A zresztą co się będę chwalił...
Skontaktuj się z nami