Close

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 92

Wątek: Nec PA241W

Domyślnie

Czaaaad - właśnie coś takiego chcę sobie w wolnej chwili zmajstrować!

Domyślnie

Ta osłona to też jakiś projekt DIY?

Domyślnie

Osłona to faktycznie Phood
    Co do instalacji, dodam jeszcze że na oklejenie wystarczył 1 mb ledów.
    Podkleiłem jeszcze pasek od dołu przez całą szerokość, aby mi ładnie klawiaturkę oświetlał Taśma trzyma powiedzmy akurat czyli nie zostawia śladów na obudowie po zdjęciu.
    Co do zasilenia to kol. Czarek podłączył się bezpośrednio w jakieś gniazdo w blaszaku (nie mam pojęcia w jakie ) i nie trzeba kombinować z zasilaczami i gniazdkami
    Po kilku dniach powiem Wam, że jest to bardzo funkcjonalne rozwiązanie - przy czym gorąco polecam regulator jasności - komfort pełen
    pozdro
    ff

Domyślnie

Jaki macie u siebie ustawiony poziom wyostrzania?

Domyślnie

No dobra dobrzy ludzie, teraz na prawdę liczę na Waszą pomoc.

W menu zaawansowanym, w stylu obrazu 1 (aRGB), wartości dla kolorów są następujące
    czerwony x: 0.640 y: 0,330
    zielony x: 0.210 y: 0.710
    niebieski x: 0,150 y: 0.060

przy czym wartości dla zielonego i niebieskiego wyświetlają się na purpurowo, co wg. instrukcji oznacza, że monitor nie może wyświetlić tych wartości. Do dziś nie zaglądałem głębiej w menu, podstawową/pierwszą regulację przeprowadziłem przy użyciu muliprofilera i nic więcej nie grzebałem, ale zauważyłem, że niektóre strony wyświetlają kolor pomarańczowy strasznie jaskrawo np. ceneo. Poza tym obrazy testowe wyświetlają się bardzo dobrze, zdjęcia najczęściej też, chociaż zdarzają się żarówiaste... Czy te wartości mają tak zostać, czy coś z tym zrobić, i jeśli tak, to co?
    Do tego sam nie dojdę, proszę o pomoc.

Domyślnie

Podłączę się pod temat - mam chrapkę na tego PA241W ale patrzę też katem oka na jego większego brata PA271W...Tylko jedno mnie martwi - od monitora do "oczu" mam ok 45 cm i więcej się nie da bo pracuje na blacie przyczepionym do ściany. Czy ta odległość nie jest za mała jak na 27 cali?
    A zresztą co się będę chwalił...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zoidberg Zobacz posta
    Tylko jedno mnie martwi - od monitora do "oczu" mam ok 45 cm i więcej się nie da bo pracuje na blacie przyczepionym do ściany. Czy ta odległość nie jest za mała jak na 27 cali?
    Kwestia przyzwyczajenia. Pracuję z podobną odległością od ekranu 27".
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzant Zobacz posta
    Co do zasilenia to kol. Czarek podłączył się bezpośrednio w jakieś gniazdo w blaszaku (nie mam pojęcia w jakie ) i nie trzeba kombinować z zasilaczami i gniazdkami
    W sumie to USB powinno dać sobie radę z LEDami ;o)
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

A jeszcze dla pewności - różnica pomiędzy 241W a 271W to tylko wymiary (i oczywiście rozdzielczość) czy jeszcze coś?
    A zresztą co się będę chwalił...

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów