Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: Bye, bye D50

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Okolice Wrocławia

Smile

Bardzo miło wspominam d 50
    FX i parę klamotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Nie ma już D50 w oficjalnej ofercie Nikona.
    http://www.nikonusa.com/template.php?cat=1&grp=2
    ## w w sierpniu 2006 kupiłem D-50tke... kurde już do muzeum odstawili ...a szkoda.. bo dobry aparacik .. moje pierwsze cyfrowe lustro.. którym można spokojnie robić foty nie tylko amatorskie ,ze spokojem radzi sobie z szybkimi reporterskimi fotami... dobry sprzęt a już w odstawkę szkoda że nie ma zastępstwa.. .W sumie jest D40 ale nie każdy chce takie badziewie no i D80 kt. jest za drogi...więc wiara kupuje 350-D ,400 D canona szkoda...

ps może urośnie w legende i za rok zamienie go na D80 albo D200 )))))
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    W sumie jest D40 ale nie każdy chce takie badziewie ...
    Rozumiem, ze miałeś w łapce D40 i że robiłeś nim zdjęcia dlatego oceniasz go za badziewie, hm? sorki ale jak widze takie teksty to po prostu rece mi opadaja...
    D7200

Domyślnie

dlugo dumalem czy D50 czy D80... dobra decyzje sie okazalo podjalem bo D50 sprzet super ale mialbym niesmak gdyby po miesiacu wycofali go z produkcji. ale taka sprawa to jeszcze nic. ostatnio gdy kupilem KMD5D okazalo sie ze za pol roku firma zniknela z powierzchni ziemi. mialem samobojcze tendencje trauma - no future... osierocony system u ojczyma SONY na laskach.
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

Szkoda naszego D50. Mam nadzieję, że jeszcze mi posłuży wiernie do czasu nabycia kiedyś D200.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Wreszcie go wycofali, co niektórzy posprzedają, inne się rozsypią a mój z wiekiem nabierze charakteru i wartości sentymentalnej. Nigdy się go nie pozbędę, nawet jak już będę mieć D9x. To już wyższy stopień onanizmu hi hi
    ...

Domyślnie

Jest jeden minus emerytury D50 - nie doczekamy sie nowego firmware.

Sebastiann - mi rece opadly jak wydali body ktore nie obsluguje Tamronow,czy chocby swietnej 50tki...
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

za 10 lat to bedzie hit na ebayu - jak dzis D2H
    i beda sie rozpisywać na forach nikona jakie kiedyś puszki robili takie ze fiu fiu
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zielin Zobacz posta
    za 10 lat to bedzie hit na ebayu - jak dzis D2H
    i beda sie rozpisywać na forach nikona jakie kiedyś puszki robili takie ze fiu fiu
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16172
    piąty post
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Sebastiann - mi rece opadly jak wydali body ktore nie obsluguje Tamronow,czy chocby swietnej 50tki...
    powiedz mi ile totalnych amatorow ktorzy dopiero ucza sie fotografii, bo wczesniej nie mieli zielonego pojecia o niej bedzie myslalo o Tamronach, czy stalkach ktore pracuja na srubokrecie hm?? skoro np dopiero ucza sie co to ekspozycja, go, czas i inne podstawowe rzeczy w fotografii, nie bez kozery do d40 nikon dodawal ksiazke L'ke. Nie zaawansowani amatorzy byli grupa docelowa dla Nikona w przypadku D40.

Moim zdaniem ta grupa docelowa podzieli sie na dwie czesci:
    - tych ktorzy beda sie cieszyli ze maja lustrzanke ktora beda mogli zrobic bardzo fajne zdjecia, ale nie wyjda poza kita i jakies ewentualnie tele bo po prostu nie beda mieli takiej potrzeby,
    - oraz na grupe tych ktorzy dzieki wlasnie takiemi D40 zaraza sie fotografia i beda wiedzieli co chca dalej robic, i zmienia body i wtedy beda bawic sie w tamrony, sigmy, tokiny, nikkory i Bog wie w co jeszcze.

i w jedynym i w drugim przypadku Nikon bedzie na "gorze", wygra czesc klientow w grupie zwyklych ludzi ktorzy chca miec po prostu aparat ktory da im bardzo dobre zdjecia, oraz przyciagnie ku body dajace wieksze mozliwosci ludzi ktorzy z tych totalnych amatorow stana sie pasjonatami.

Tak czy siak okreslenie tego aparatu badziewiem jest wg mnie nietrafne, to tak samo jakby grupa fotografow posiadajacych D2x, D2hs , D200, 5D , ocenila ze te wszystkie nasze D50 , D70/s D80 jedym wielki badziewiem

Ja bym sie obrazil

Dobra bo zrobil sie juz OT

Pozdrawiam
    D7200

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów