Bardzo miło wspominam d 50
Szukaj
Bardzo miło wspominam d 50
FX i parę klamotów
## w w sierpniu 2006 kupiłem D-50tke... kurde już do muzeum odstawili ...a szkoda.. bo dobry aparacik .. moje pierwsze cyfrowe lustro.. którym można spokojnie robić foty nie tylko amatorskie ,ze spokojem radzi sobie z szybkimi reporterskimi fotami... dobry sprzęt a już w odstawkę szkoda że nie ma zastępstwa.. .W sumie jest D40 ale nie każdy chce takie badziewie no i D80 kt. jest za drogi...więc wiara kupuje 350-D ,400 D canonaszkoda...
ps może urośnie w legende i za rok zamienie go na D80 albo D200)))))
dlugo dumalem czy D50 czy D80... dobra decyzje sie okazalo podjalem bo D50 sprzet super ale mialbym niesmak gdyby po miesiacu wycofali go z produkcji. ale taka sprawa to jeszcze nic. ostatnio gdy kupilem KMD5D okazalo sie ze za pol roku firma zniknela z powierzchni ziemi. mialem samobojcze tendencje trauma - no future... osierocony system u ojczyma SONY na laskach.
raszplum raszpalinelium antinazizmum plum
Szkoda naszego D50. Mam nadzieję, że jeszcze mi posłuży wiernie do czasu nabycia kiedyś D200.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Wreszcie go wycofali, co niektórzy posprzedają, inne się rozsypią a mój z wiekiem nabierze charakteru i wartości sentymentalnej. Nigdy się go nie pozbędę, nawet jak już będę mieć D9x. To już wyższy stopień onanizmu hi hi![]()
...
Jest jeden minus emerytury D50 - nie doczekamy sie nowego firmware.
Sebastiann - mi rece opadly jak wydali body ktore nie obsluguje Tamronow,czy chocby swietnej 50tki...
I walk through the valley of death, I will fear no evil,
for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
www.marcinmichno.com
powiedz mi ile totalnych amatorow ktorzy dopiero ucza sie fotografii, bo wczesniej nie mieli zielonego pojecia o niej bedzie myslalo o Tamronach, czy stalkach ktore pracuja na srubokrecie hm?? skoro np dopiero ucza sie co to ekspozycja, go, czas i inne podstawowe rzeczy w fotografii, nie bez kozery do d40 nikon dodawal ksiazke L'ke. Nie zaawansowani amatorzy byli grupa docelowa dla Nikona w przypadku D40.
Moim zdaniem ta grupa docelowa podzieli sie na dwie czesci:
- tych ktorzy beda sie cieszyli ze maja lustrzanke ktora beda mogli zrobic bardzo fajne zdjecia, ale nie wyjda poza kita i jakies ewentualnie tele bo po prostu nie beda mieli takiej potrzeby,
- oraz na grupe tych ktorzy dzieki wlasnie takiemi D40 zaraza sie fotografia i beda wiedzieli co chca dalej robic, i zmienia body i wtedy beda bawic sie w tamrony, sigmy, tokiny, nikkory i Bog wie w co jeszcze.
i w jedynym i w drugim przypadku Nikon bedzie na "gorze", wygra czesc klientow w grupie zwyklych ludzi ktorzy chca miec po prostu aparat ktory da im bardzo dobre zdjecia, oraz przyciagnie ku body dajace wieksze mozliwosci ludzi ktorzy z tych totalnych amatorow stana sie pasjonatami.
Tak czy siak okreslenie tego aparatu badziewiem jest wg mnie nietrafne, to tak samo jakby grupa fotografow posiadajacych D2x, D2hs , D200, 5D , ocenila ze te wszystkie nasze D50 , D70/s D80 jedym wielki badziewiem
Ja bym sie obrazil
Dobra bo zrobil sie juz OT![]()
Pozdrawiam![]()
D7200
Skontaktuj się z nami