www.artur.jb.prv.pl/3lut
kilka fotek ze slubu 3 lutego
prosił bym szanownych forumowiczów o konstruktywną krytykę i szczery komentarz
pozdrawiam
Szukaj
www.artur.jb.prv.pl/3lut
kilka fotek ze slubu 3 lutego
prosił bym szanownych forumowiczów o konstruktywną krytykę i szczery komentarz
pozdrawiam
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
D700 + 35 + 85 i po co więcej?
Zdjecia b.ostre, przy swietle dziennym troszke razi zbyt duze swiatlo blyskowe ale zauwazylem ze bylo dosc ponuro. to samo w kosciele, moglo byc troszke mniej, na sukni mlodej nie widac sczegolow i swiecace twarze.
Zanim oddasz fotki popraw czerwone oczy i taka moja mala uwaga na przyszlosc - kiedy robisz zdjecia toastow to lepeij wychodza zdjecia twarzy zbizajacych sie do pocalunku bo w trakcie wychodzi malo ciekawie i nie estetycznie
Ale ogolnie poszanowanie dla dobrej roboty.
Zaryzykujesz i wystawisz je tu: http://foto.forumslubne.pl ?
Jeżeli zależy ci na rzeczowej i branżowej krytyce, to lepiej nie trafisz ...
A jak poprosisz, żeby bolało - to będzie boleć![]()
Ja bym nie ryzykowalna ktoryms z kolei slubie wstawi sobie tam foteczki teraz wystarczy krytyka niemocno fachowa
![]()
grrrr...2 razy pisalem dluuugą wypowiedz i 2 razy wciskalem kombinacje klawiszy, ktorą wychodzilem z tej strony ...grrr...
wiec w wielkim skrocie: foty z punktu widzenia komercyjnego fatalne - modele ukazywani brzydko (niezbyt fajne miny,fotografowanie od dolu podkreslające podbrodki, paskudnie uzywana lampa - staraj sie jej swiatlo zmiekczac lub odbijac, i te czerwone oczy brrr...zdiecia - szczegolnie do pokazywania potencjalnym klientom wymagaja obrobki, a czerwone oczy to absolutna podstawa!!! (nie mowiac o tym, ze raczej w zawodowej fotografii nie powinny sie trafiac tak czesto). robienie slubow w takich warunkach (dosc typowych jak na nasz kraj) - czyli nieciekawe wnetrza, szara pogoda, ciemny kosciol itd wymaga sporo doswiadczenia i kombinowania jak ujac temat najkorzystniej - tu tego zabraklo, a czasem ma sie wrazenie, ze przyswiecala wrecz idea ukazania calosci w malo fajnym swietle (moze i prawdziwym ,ale chyba tego nikt nie oczekuje)...
pozdr
adam
Sorry...ale mnie ten reportaż w ogóle nie zachęca do robienia zdjęć ze ślubu (a mój już za dwa miesiące). Ujęcią niezbyt ciekawe, zbyt ostre światło, biała suknia bez szczególów. Nie będę powtarzał komentarzy z poprzednich postów. Popracuj troszkę nad obróbką (czerwone oczy itp) i para młoda powinna być zadowolona.
i to zdjęcie panny młodej wychylającej kieliszek znajdujący sie na 1-szym planie......
zdjęcie życia jeszcze przede mną
Popieram! Nie ma to jak uwiecznienie polskich tradycji weselnych....
Młodzi będą zadowoleni bo ładne kolorki itd. ale ujęcia raczej słabe, ogólnie jakoś tak nie po mojemu (-:
Skontaktuj się z nami