Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Slubne

Domyślnie Slubne

www.artur.jb.prv.pl/3lut

kilka fotek ze slubu 3 lutego
    prosił bym szanownych forumowiczów o konstruktywną krytykę i szczery komentarz
    pozdrawiam
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

Zdjecia b.ostre, przy swietle dziennym troszke razi zbyt duze swiatlo blyskowe ale zauwazylem ze bylo dosc ponuro. to samo w kosciele, moglo byc troszke mniej, na sukni mlodej nie widac sczegolow i swiecace twarze.
    Zanim oddasz fotki popraw czerwone oczy i taka moja mala uwaga na przyszlosc - kiedy robisz zdjecia toastow to lepeij wychodza zdjecia twarzy zbizajacych sie do pocalunku bo w trakcie wychodzi malo ciekawie i nie estetycznie
    Ale ogolnie poszanowanie dla dobrej roboty.

Domyślnie

Zaryzykujesz i wystawisz je tu: http://foto.forumslubne.pl ?
    Jeżeli zależy ci na rzeczowej i branżowej krytyce, to lepiej nie trafisz ...
    A jak poprosisz, żeby bolało - to będzie boleć

Domyślnie

Ja bym nie ryzykowal na ktoryms z kolei slubie wstawi sobie tam foteczki teraz wystarczy krytyka niemocno fachowa

Domyślnie

grrrr...2 razy pisalem dluuugą wypowiedz i 2 razy wciskalem kombinacje klawiszy, ktorą wychodzilem z tej strony ...grrr...
    wiec w wielkim skrocie: foty z punktu widzenia komercyjnego fatalne - modele ukazywani brzydko (niezbyt fajne miny,fotografowanie od dolu podkreslające podbrodki, paskudnie uzywana lampa - staraj sie jej swiatlo zmiekczac lub odbijac, i te czerwone oczy brrr...zdiecia - szczegolnie do pokazywania potencjalnym klientom wymagaja obrobki, a czerwone oczy to absolutna podstawa!!! (nie mowiac o tym, ze raczej w zawodowej fotografii nie powinny sie trafiac tak czesto). robienie slubow w takich warunkach (dosc typowych jak na nasz kraj) - czyli nieciekawe wnetrza, szara pogoda, ciemny kosciol itd wymaga sporo doswiadczenia i kombinowania jak ujac temat najkorzystniej - tu tego zabraklo, a czasem ma sie wrazenie, ze przyswiecala wrecz idea ukazania calosci w malo fajnym swietle (moze i prawdziwym ,ale chyba tego nikt nie oczekuje)...
    pozdr
    adam

Domyślnie

Sorry...ale mnie ten reportaż w ogóle nie zachęca do robienia zdjęć ze ślubu (a mój już za dwa miesiące). Ujęcią niezbyt ciekawe, zbyt ostre światło, biała suknia bez szczególów. Nie będę powtarzał komentarzy z poprzednich postów. Popracuj troszkę nad obróbką (czerwone oczy itp) i para młoda powinna być zadowolona.

Domyślnie

i to zdjęcie panny młodej wychylającej kieliszek znajdujący sie na 1-szym planie......
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

Popieram! Nie ma to jak uwiecznienie polskich tradycji weselnych....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturjb Zobacz posta
    ... forumowiczów o konstruktywną krytykę i szczery komentarz

jeśli naprawdę zależy Ci na jakimś szerszym odzewie na swój post te wybierz 3-6 zdjęć tych najlepszych
    wrzuć je bezpośrednio na forum
    i wówczas będzie i komentarz i ewentualnie krytyka
    Teraz naprawdę ciężko sie odnieść do tylu zdjęć

pozdrawiam
    Arkadiusz Pytlas vel golden

Domyślnie

Młodzi będą zadowoleni bo ładne kolorki itd. ale ujęcia raczej słabe, ogólnie jakoś tak nie po mojemu (-:

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów