Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie

Ale zdziwiony nie powinien być.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

ale ze ja mam sie wstydzic?

mojej zony nigdy nie okradli w PL, choc mieszkala w niej 29 lat, a w Hiszpanii zaraz po przylocie
    na lotnisko zostala bez portfela i dokumentow (paszport szczesliwie byl spakowany osobno).
    i ja specjalnie nie oczekuje, zeby kazdy Hiszpan sie wstydzil, ani tez nie odstrasza mnie to od tego
    kraju, moze tylko nieco ostrozniej sie obchodze z wartosciowymi przedmiotami...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale ze ja mam sie wstydzic?
    Dokładnie.
    Właśnie wróciłem z Oslo i tak zabezpieczonych rowerów jak tam, to nie widziałem nie tylko Polsce, ale nigdzie w Europie. Normalną praktyką jest odczepianie przedniego koła i spinanie go razem z ramą do stojaka.
    Widziałem też kilka kół przednich przypiętych solidnymi zabezpieczeniami do stojaków.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No co do porzadnego zabezpieczenia to sie zgodze, ale te rowery w Oslo stoja na ulicy a ten byl wewnatrz budynku oflagowany.....kurcze zastanowil by sie taki "jumacz"......co do zony Akustyka to faktycznie wstyd Druga sprawa, ze tutaj zostawiam plecak ze sprzetem w samochodzie jak ide kupic cos do sklepu a w Polsce mnie obrobili ze spzretu w 30sek kiedy placilem za pialiwo na stacji....naszczescie dawno temu i staram sie zapomniec Sprzet byl ubezpieczony i placzu nie ma
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 17-05-2011 o 16:34

Domyślnie

już mnie zaczynają śmieszyć takie posty: bo w Polsce to kradną. A niby za granicą to sami święci mieszkają. Przez prawie 50 lat nikt mnie, ani żony, ani znajomych nie okradł. A mieszkam w dzielnicy, która nie ma dobrej opinii. W samochodzie na stałe jeżdżą narzędzia w bagażniku. Wielokrotnie zostawał na noc telefon na przednim siedzeniu, CB, radio. A w Niemczech okradli mi samochód pierwszej nocy w hotelu. Rodowici Niemcy ostrzegali mnie: nie chodź tam, bo to dzielnica... i może coś ci się stać. Nie napiszę jaka to dzielnica, bo podniesie się krzyk, że jestem rasistą (a trochę jestem).

Domyślnie

Dobra, nie mowie, ze kradna tylko w Polsce, ale sprzetu bym nie zostawil w samochodzie juz drugi raz......
    Chodzilo mi raczej o wstyd, polasic sie na rower.....koles jechal przez panstwa ktore wydaja sie byc troche do tylu za Polska a zajumali mu u nas....
    Kolejna sprawa, musisz wiedziec miron19j, ze mieszkasz w tej dzielnicy "ktora nie ma dobrej opinii" a zlodziej nigdy nie kradnie na swoim podworku

Domyślnie

no to ja nie powiem ile w NL rowerow w ciagu roku kradna, bo tez nie chce zrobic klimatu,
    ze ten kraj to dramat dla milosnikow dwoch pedalow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Kolejna sprawa, musisz wiedziec miron19j, ze mieszkasz w tej dzielnicy "ktora nie ma dobrej opinii" a zlodziej nigdy nie kradnie na swoim podworku
    eee, te czasy dawno minęły. Kiedyś, jak opowiadała mi babcia, złodzieje mieli swój kodeks, za nieprzestrzeganie którego groziły surowe kary.
    Dzisiaj to raczej jakieś szmaciarstwo, a nie złodzieje. "dziś prawdziwych złodziei już nie ma"
    Poza tym, są jeszcze obcy, którzy nie kradną u siebie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    eee, te czasy dawno minęły. Kiedyś, jak opowiadała mi babcia, złodzieje mieli swój kodeks, za nieprzestrzeganie którego groziły surowe kary.
    Dzisiaj to raczej jakieś szmaciarstwo, a nie złodzieje. "dziś prawdziwych złodziei już nie ma"
    Poza tym, są jeszcze obcy, którzy nie kradną u siebie.
    Fakt, mojej byłej sąsiedzi obrobili mieszkanie. Z tego samego piętra.
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów