50/1.4 must have dla fotografa ?? Chyba tylko dla FXowca.
Rozumiałbym 50/1.8, bo tańsza nawet od kita 18-55, a za to daje super jakość, ale 50/1.4 ?? To szkło tak jak piszę, jako standard dla FXowców, tudzież ludzi, którzy wiedzą, jak tej ogniskowej mądrze użyć. Bo na DX za długa na standard, za krótka na krótkie tele.
Denerwują mnie podobne komentarze.
Używam 50mm 1.4G na DX i sobie chwalę te szkiełko. 85mm też mam w planie, ale na pewno do 50mm zawsze znajdzie się zastosowanie i warto je mieć.
Używam 50mm 1.4G na DX i sobie chwalę te szkiełko. 85mm też mam w planie, ale na pewno do 50mm zawsze znajdzie się zastosowanie i warto je mieć.
Po co ta napinka ??
Wiadomo, że posiadanie 50 na DX nie zaszkodzi (sam mam w torbie), ale to nie jest szkło, które może służyć za podstawowe. No chyba, że dla pojedynczych jednostek.
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami