Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Martyna .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez watrix Zobacz posta
    Nie do końca. Mam i 50 1.8 i Pingponga 85. Fakt, pierścień w Pingpongu jest zdecydowanie lepszy, za to GO jest tak mała, że wyostrzenie w punkt jest dalej bardzo trudne. Co nie zmienia faktu, że jest to bardzo fajne szkło
    2-3 tygodnie i nabierzesz wprawy A uwierz mi, wiem co mówię Miałem to szklo ponad rok czasu, uzywałem z D300. I udalo mi się dojśc do takiej wprawy, że fotografowałem biegnące ku mnie modelki serią, a zdjęcia były ostre Więc mówię Ci da się

Jednego nie rozumiem: skoro masz już Samyanga to po co Ci kolejne szkło, którym będziesz musiał manualnie ostrzyć? Szczególnie, że to nie jest szkło przystosowane do takich zabaw i nic nowego nie wnosi. A jak Ci GO przeszkadza to mozesz przymknąć przysłonę i będzie Ci łatwiej trafić
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Jednego nie rozumiem: skoro masz już Samyanga to po co Ci kolejne szkło, którym będziesz musiał manualnie ostrzyć? Szczególnie, że to nie jest szkło przystosowane do takich zabaw i nic nowego nie wnosi. A jak Ci GO przeszkadza to mozesz przymknąć przysłonę i będzie Ci łatwiej trafić
    Ja mam D90, więc z 50 1.8 mam AF. Natomiast autor wątku nie ma ani 50tki, ani Samyanga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez watrix Zobacz posta
    Ja mam D90, więc z 50 1.8 mam AF. Natomiast autor wątku nie ma ani 50tki, ani Samyanga
    aha czyli to ja się zamotałem
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

tak nie mam swojej 50tki, jest pożyczona i w dodatku nie działa u mnie AF, a wolałbym coś właśnie z AF, dlatego chyba sie pokoszę o tą 35mm
    D3100 / 18-55 VR / 50

Domyślnie

Dobrze kombinujesz z kadrami, ale obróbka i selekcja zdjęć *dla nas* to już słabszy element. Na plus łapanie spontaniczności i zabawa z modelką. Kolory o dziwo też przyjemne.
    Niedługo będzie 50-ka z silniczkiem. 35-ka już jest. Obie warto mieć tak czy siak, chociaż wiadomo - koszta.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów