Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 79

Wątek: Podziekowania.

valo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Długi Zobacz posta
    To pewnie sami z małymi rozumkami kupują
    Ja raz kupilem Alfa Romeo.Nowe. Z salonu. Wiecej tego bledu nie popelnie . Ten facet, ktorego wczoraj holowali z autostrady tez pewnie juz nie.

Tym sie charakteryzuja "male rozumki". Ucza sie na bledach. Wyciagaja wnioski. Nie ida w zaparte "bo to moje i jest ono najlepsze" ... .

Czujesz sie lepiej jak kogos "kopniesz" ? Bardziej meski moze ? Czy moze tylko sfrustrowany. I z poczuciem bezkarnosci na odleglosc. Wielkiemu facetowi w ciasnej uliczce bys tego nie zrobil ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez valo Zobacz posta

Czujesz sie lepiej jak kogos "kopniesz" ? Bardziej meski moze ? Czy moze tylko sfrustrowany. I z poczuciem bezkarnosci na odleglosc. Wielkiemu facetowi w ciasnej uliczce bys tego nie zrobil ?
    Nie wiem o co Ci chodzi. Jak na razie, to Ty sprzedajesz tutaj kopniaki użytkownikom Nikona pisząc, że dziwisz się, ze kupujemy ten bubel. Może na Mamiye mnie nie stać, to kupiłem Nikona. pomyślałeś o tym? Masz Mamiye, to przy niej pozostań i przeczytaj mój ostatni post uważnie. Zwróć też uwagę na emotikony.

valo
    Gość

Domyślnie

Nie bardzo rozumiem do czego pijesz? Chcesz zmienić nas jako userów tego forum, czy może Nikona? Nie podoba Ci się wiele rzeczy, to nie kupuj. Podałeś dwa modele d300s i d700. Powiedz mi gdzie one plują olejem? Chyba masz na myśli d7000. Ja między innymi nie kupiłem tego modelu tylko właśnie d300s i zapewniam Cię, że nic mi nie pluje, matryca czyściutka. Nie opowiadaj też, że wszyscy zgadzają się z pewnymi problemami. Jedni owszem inni nie. Jeszcze rozumiem jakbyś napisał, że nie wiesz co wybrać Nikona, canona, czy Pentaxa albo Olympusa, bo wszystkie marki mają wady i zalety ale Ty wypaliłeś tutaj na forum z samymi żalami do... no właśnie Do marki Nikon, czy ich użytkowników. Wygląda to trochę tak jakbyś chciał wszystkich odwieźć od zakupu Nikona, a tych, którzy go mają niech sprzedają w cholerę, bo to totalny bubel tylko pytanie komu.
    Nic z tych rzeczy.
    2 powody : 1.skala problemow w N jest wieksza niz gdzie indziej i 2.nadal "hodujecie" mit niezawodnej marki.

Wszelkie "zalety" Nikona staly sie dla mnie faktycznie "mityczne".

Okazalem zdumienie. Nic wiecej.

Ja NAPRAWDE jestem wdzieczny za wszystkie informacje. Decyzja na nie , to tez decyzja ( i czasem lepsza niz na tak ) .

Pluja ( wg tego forum ) : D7000, D300s, D700, D3 .
    Odklejaja sie gumy : wszystkie aparaty, 70-200 i 24-70
    Lampa : SB900
    Serwis... co tu mozna dodac...

Bazuje TYLKO na wiedzy z tego forum. Nic od siebie dodac nie moglem, bo nic o Nikonach nie wiem. Dowiedzialem sie od was... .

To , ze ja jestem "przerazony" ( zwrocic uwage na cudzyslow !) dzisiejsza jakoscia produktow firmy N, rozumiem. Ale ,ze WAS nic nie niepokoi - tu moje zdumienie siega horyzontu....

Mozecie mnie wziac za trolla. Wasza sprawa. Mozecie mnie "opluc".

Ale macie do czynienia z gosciem, ktory REALNIE szuka dobrego systemu , ktory sie sprawdzi w codziennej pracy.

I to co napislaem odzwierciedla dokadnie jak JA to widze. Nic wiecej. Mozecie to zignorowac. Albo nie. Wasz wybor.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Mam Mamiye . Mamiya sie nie psuje. Nigdy. Nie pluje lustrem na film/ matryce, nic sie nie odkleja. Migawki trzymaja czasy. nawet przy -40 .
    Produkcja wielkoseryjna.
    Argument żaden.
    Do czasu ale może rzeczywiście być on bardzoooo długi. Mam żarówkę w przedpokuju made in ZSRR z jakaś wadą fabryczną. Wkręciłem ją w 1986 roku i jeszcze się nie przepaliła. Na pewno wszystkie żarówki też się nie przeplają prawda ? Co do Mamiyki to wczoraj naprawiałem synowi w modelu 645 przełącznik obrotowy ISO, pewnie to był jedyny egzemplarz który się zepsuł we wszechświecie.
    Tak na marginesie technologia produkcji elektroniki to do niedawna mój chleb powszedni czyli inaczej zawód za który mi płacono przyzwoicie nawet więc wydaje mi się, ze sporo ogarniam w tym bezkresnym morzu problemów produkcyjnych i po produkcyjnych wyrobów.

aaaa i jeszcze mam jeden humorystyczny argument , mailem ze 30 obiektywów od Nikona i też się nie psuły

valo
    Gość

Domyślnie

Nie wiem o co Ci chodzi. Jak na razie, to Ty sprzedajesz tutaj kopniaki użytkownikom Nikona pisząc, że dziwisz się, ze kupujemy ten bubel. Może na Mamiye mnie nie stać, to kupiłem Nikona. pomyślałeś o tym? Masz Mamiye, to przy niej pozostań i przeczytaj mój ostatni post uważnie. Zwróć też uwagę na emotikony.
    Co robisz ze swoimi pieniedzmi i ile ich masz - to TWOJA sprawa. Mi nic do tego. Ani do twoich zali na temat osobistej sytuacji finansowej.

Dziwisz sie , ze ja sie dziwie ? Przeciez NA TYM forum sa wszystkie informacje, na ktorych opieram swoje wnioski !!!

Jak bubel jest bubel to JA NAPISZE ,ZE TO BUBEL . Nie bede oszukiwal , ze nie. Po prostu wiele z obiegowych opinii to MIT. Nic wiecej. Legenda, przemijajaca.

NIKT mi nie wytlumaczy ,ze wszystkie wspomniane przeze mnie problemy ( a zaczerpniete z postow na tym forum ) to sytuacja normalna.

Dla porownania wejdz na forum Saab'a : NIKT ci ie napisze , ze to swietne i bezawaryjne auto . Dowiesz sie ile ma wad, niedopracowan i niedogodnosci. Nikt nie zrobi cie w konia , ze Saab'y sa bezawaryjne jak Toyoty. Uczciwie. Bez mitow i legend. Bez ideologii.

Bo to TYLKO samochod. Nie religia... .

Domyślnie

1. Podaj mi link do tematu, ze d300s tylko "S" nie d300, pluje olejem i ile tam jest wpisów. 2. Poczytaj wątek o d7000 i ciekawe gdzie tam się doszukasz hodowania mitu o niezawodnośći. 3. po raz drugi odeślę Cię do ostatniego numeru DFV gdzie jest opisany problem z obiektywami Canona, a to tylko oficjalna informacja, bo użytkownicy chociażby d60 na forum C też skarżą się na plucie olejem.
    Generalnie nie ma już takich produktów jak ileś lat temu niezależnie od firmy. Postęp poszedł do przodu jakość nie. Czysta ekonomia. Często projektem rządzą księgowi, a poza tym firma musi zarobić na serwisowaniu i zmusić wręcz klienta do częstszej zmiany modelu na nowszy. Takie czasy. Rozumiem Twoją frustrację, ale to dotyczy każdej marki, a nie tylko Nikona, co tu starasz się wmówić. Z chęcią poznam Twój wybór i opinię o wybranym systemie po jakimś czasie.

Domyślnie

Upodobania ( "co kto lubi" ) nie maja nic do rzeczy.

Pluje migawka na matryce ? Pluje. Jest to OK . NIE. Odklejaja sie gumy w "topowych" zoomach ? Odklejaja.Jest to OK . NIE. Ma kamera problem z przeniesieniem barw? Ma. Jest to OK . NIE. Serwis dziala szybko, kompetentnie i niezawodnie?NIE. Jest to OK . NIE. Przegrzewa sie SB900 ? Tak. Jest to OK . NIE.

Maja starsze obiektywy problem z wlasciwym ogniskowaniem ? maja. Jest to OK . NIE. Sa problemy w nowej optyce z aberracjami? Sa. Nie powinno ich byc w tej klasie cenowej ? Nie. Jest to OK . NIE.
    Wiesz, poza czytaniem warto popytać TYCH co używają w/w sprzętu.
    Odpowiem Ci tak:
    -Pluje migawka na matryce - zdarza się, choć tylko na początku i to w D3; w D3s i D3x nie stwierdziłem
    -Odklejaja sie gumy w "topowych" zoomach - nie odkleiła mi się żadna, pomimo użytkowania w bardzo różnych i ciężkich warunkach ( piszę o: 14-24, 24-70, 70-200, 200-400; w żadnym body a miałem ich kilka też się nic nie odkleiło; zresztą w topowych stałkach też
    -Ma kamera problem z przeniesieniem barw? - nie, nie ma żadnych
    -Serwis dziala szybko, kompetentnie i niezawodnie? - jak do tej pory korzystałem 2 razy i muszę tutaj pochwalić serwis za szybkość i jakość kontaktu i wykonania naprawy.
    -Przegrzewa sie SB900 ? - nie stwierdziłem, ale ja z lampą to nie robię na seryjnym ustawieniu
    -Maja starsze obiektywy problem z wlasciwym ogniskowaniem ? - możesz napisać które starsze?; nie stwierdziłem u swoich no ale może mam za nowe.

No i na koniec -każdy kupuje co mu potrzebne; nie wyobrażam sobie fotografowania samolotów Mamiyą, z obiektywem o ogniskowej rzędu 1200-1500 i światłem f/4 z ręki; no ale.
    Pogodnych Świąt.

valo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Do czasu al Co do Mamiyki to wczoraj naprawiałem synowi w modelu 645 przełącznik obrotowy ISO, pewnie to był jedyny egzemplarz który się zepsuł we wszechświecie.
    Mamiya NAKAZUJE po 3 latach serwis ( co 10.000 ekspozycji lub 3 lata ) . NIE slyszalem o przypadku AWARII wynikajacej z WADY PRODUKCYJNEJ. Z zuzycia : jak najbardziej. Nie serwisowane : jasne.

Z ciekawosci : ile lat ma ta Mamiya ? 10 ? 15 ? Moja 1a jest z 1986 r . Dziala. Najnowsza z 2010. Tak samo.

Tu nie chodzi o elektronike : chodzi o OLEJ na migawce, chodzi o gumy ....

to bylo ad vocem.

--------------------------------------------

Sorry, ale widze, ze dyskusja nie ma sensu. Oczekiwalem zbyt wiele.

Mialem nadzieje, ze zawodowy fotog napisze :

Faktycznie mialem taki i taki problem, serwis rozwiazal i od tej pory jest OK. Kup to i to ( bo to i to nie ma sensu / jest awaryjne/ nie warte pieniedzy i / lub : od razu do serwisu : powiedz co maja zrobic i potem bedzie ok.

Na przyklad.

Ale nie.... Olej jest OK, gumy sa OK, bezuzyteczna lampa jest OK... Krytyka religii pt.:"Nikon" jest nie OK

Adieu !

V.

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Wiesz, poza czytaniem warto popytać TYCH co używają w/w sprzętu.
    Odpowiem Ci tak:
    -Pluje migawka na matryce - zdarza się, choć tylko na początku i to w D3; w D3s i D3x nie stwierdziłem
    -Odklejaja sie gumy w "topowych" zoomach - nie odkleiła mi się żadna, pomimo użytkowania w bardzo różnych i ciężkich warunkach ( piszę o: 14-24, 24-70, 70-200, 200-400; w żadnym body a miałem ich kilka też się nic nie odkleiło; zresztą w topowych stałkach też
    -Ma kamera problem z przeniesieniem barw? - nie, nie ma żadnych
    -Serwis dziala szybko, kompetentnie i niezawodnie? - jak do tej pory korzystałem 2 razy i muszę tutaj pochwalić serwis za szybkość i jakość kontaktu i wykonania naprawy.
    -Przegrzewa sie SB900 ? - nie stwierdziłem, ale ja z lampą to nie robię na seryjnym ustawieniu
    -Maja starsze obiektywy problem z wlasciwym ogniskowaniem ? - możesz napisać które starsze?; nie stwierdziłem u swoich no ale może mam za nowe.

No i na koniec -każdy kupuje co mu potrzebne; nie wyobrażam sobie fotografowania samolotów Mamiyą, z obiektywem o ogniskowej rzędu 1200-1500 i światłem f/4 z ręki; no ale.
    Pogodnych Świąt.

OOOO ! Pomylilem sie

Plucie olejem : Bylo na forum dla 300s, 700, 7000, d3... . Stad obawy.

Ty nie miales problemu. Inni pisza , ze to nagminne. Dlaczego ? Nie slyszalem, aby z Pentaxa, Canona czy innych schodzily gumy !!!

-Ma kamera problem z przeniesieniem barw? - nie, nie ma żadnych : skad ten placz na forum zatem ????

Obiektywy : "srubokretowe" ( bez silnika )

Jak robie samoloty to co najwyzej w hangarze ... i na 45mm srednim ( 20mm dla "FX" )

V

PS dzieki za post.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 23-04-2011 o 19:51

Domyślnie

Sorry, ale widze, ze dyskusja nie ma sensu. Oczekiwalem zbyt wiele.
    Fakt nie ma sensu, bo Ty nie dyskutujesz tylko recytujesz jakiś monolog i żadne argumenty do Ciebie nie trafiają. Nie odpowiedziałeś mi na żadne pytanie, powtarzasz tylko w kółko jedno jak nakręcony. Dostałeś odpowiedzi od ludzi, którzy mieli już mnóstwo sprzętu i nie mieli wymienionych problemów. Ale to nic, bo ktoś coś napisał i tak Ci wygodnie. No cóż, Twoja sprawa tylko nie wiem po co ta cała frustracja tu była wylana? Najgorzej jak ktoś wpada na chwilę puszcza bąka i szybko się ulatnia, bo ma pretensje, ze tu śmierdzi.

Domyślnie

-Ma kamera problem z przeniesieniem barw? - nie, nie ma żadnych : skad ten placz na forum zatem ????

Obiektywy : "srubokretowe" ( bez silnika )

Jak robie samoloty to co najwyzej w hangarze ... i na 45mm srednim ( 20mm dla "FX" )

V

PS dzieki za post.
    -Ma kamera problem z przeniesieniem barw? - nie, nie ma żadnych : skad ten placz na forum zatem ???? - bo wszyscy by chcieli mieć gotowego jpg z puchy i go nie obrabiać
    -Obiektywy : "srubokretowe" ( bez silnika ) - niestety, ale 35/2 85/1.4, 105/2.0DC; 135/2.0DC, 180/2.8 i 300/4.0 wszystkie trzymają parametry; więc nie wiem w czym problem
    -Jak robie samoloty to co najwyzej w hangarze ... i na 45mm srednim ( 20mm dla "FX" ) - to zapraszam na pokazy lotnicze ( nie koniecznie przelot samolotem, bo może być problem z nadwagą bagażu ), tak 9h z ręki focenia; na szczęście ja tylko to robię D3coś + 500/4.
    -PS dzieki za post - nie ma ca co; jak się z czymś nie zgadam to piszę; a niestety się w tym względzie z Tobą baaardzo nie zgadzam.

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów