Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43
    Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    zaczynasz sie powtarzac hehe w takim wypadku wydaje sie, ze decyzja juz podjeta
    Hehe, nie chce pochopnie zdecydowac aby potem nie zalowac Liczylem ze ktos wyskoczy z jakims swietnym powodem o ktorym nie pomyslalem sam, ale cisza jak na razie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Hehe, nie chce pochopnie zdecydowac aby potem nie zalowac Liczylem ze ktos wyskoczy z jakims swietnym powodem o ktorym nie pomyslalem sam, ale cisza jak na razie
    Ja Ci już świetny powód w PM wysłałem.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t.chadzinski Zobacz posta
    nigdy nie sprawdzałem specjalnie tego szkła, nawet nie przyszło mi do głowy, ale po samplach w necie widzę, że jest ok no i ta cena, ważny czynnik.
    Jest o wiele bardziej niz ok

Domyślnie

fajne foty, a ja rolleicorda odstawiam na półkę i w zamian kupję olka OM30 + 50 1,8
    z dużych rzeczy wciąż 4x5 i 18x24 do kolodionu
    w małym jest potęga, szczególnie jak ktoś ziarno lubi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ja Ci już świetny powód w PM wysłałem.
    Teee... kolekcjoner... malo masz juz sprzetu?!?
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    fajne foty, a ja rolleicorda odstawiam na półkę i w zamian kupję olka OM30 + 50 1,8
    w małym jest potęga, szczególnie jak ktoś ziarno lubi.
    Rzeczone 50 mm f/1.8

Be obscure clearly...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Jest o wiele bardziej niz ok
    Oj podobają mi się zdjęcia. Ładnie bokehuje

Domyślnie

Tak ostatnio na to wszystko patrze i zaczynam myslec, ze w tych zdjeciach 99% jest warsztatu a nie obiektywu, wiec nie ma co sie podniecac nad szklem, a bardziej nad umiejetnosciami
    Naucz się czytać

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Tak ostatnio na to wszystko patrze i zaczynam myslec, ze w tych zdjeciach 99% jest warsztatu a nie obiektywu, wiec nie ma co sie podniecac nad szklem, a bardziej nad umiejetnosciami
    Warsztat/umiejetnosci/talent sa oczywiscie bardzo wazne, ale szklo ma swoje znaczenie tez. Inaczej powiem - "ogromna wiekszosc" markowych szkiel jest bardzo podobna do siebie i ciezko jest odroznic jedno od innego na zdjeciach, szczegolnie jesli chodzi o japonskie szkla. Ale sa "perelki" ktore odstaja znaczaco od tej wiekszosci, ktore dodaja swego jakze pozadanego charakteru do zdjec. Takie jest moje zdanie. A w tej grupie "wiekszosci" roznice w kresleniu pomiedzy szklami sa bardzo niewielkie, ale zauwazalne, i przez co mozna miec swoje ulubione szkla jak najbardziej.

Najlepszym przykladem wlasnie sa szkla o ktorych pisze - Super Takumar jest w tej "ogromnej wiekszosci" dobrych 50tek, ale bardzo podobnych do siebie, z tym ze te drobne niuanse ktore zauwazam czynia go moim najbardziej ulubionym szklem. Natomiast 85mm f1.5 me jest definitywnie taka "perelka" poniewaz to co robi to szklo z tlem, zadne inne nie potrafi

Tak wiec zgadzam sie w czesci z Toba, warsztat/talent/umiejetnosci czy jak to tam zwal sa najwazniejsze, tak samo jak ogromny wplyw na koncowy efekt ma swiatlo czy wielkosc materialu, ale szkla maja tez swoj efekt moim zdaniem mniej lub bardziej zauwazalny. No chyba ze trafimy na "perelke" ktorych pare istnieje Np. tu, gdzie 85tka owa bardzo duzo wniosla do zdjec sama w sobie:

Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 23-04-2011 o 17:51

Domyślnie

Ale nadal to nie bedzie tak, ze kupie sobie heliosa, znajde niezla kobiete i zaczne trzaskac zdjecia podobne do Twoich... chociaz z drugiej strony co szkodzi sprobowac
    Naucz się czytać

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów