Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Piłka nożna

Domyślnie

Ja wcale nie powiedziałem, że nie jest dobrym piłkarzem. Gra bardzo dobrze i jego umiejętnościom piłkarskim nie można nic zarzucić. Ja oceniłem w tym wypadku jego zachowanie wobec kibiców. Biorąc pod uwagę takie rzeczy, jak (odnośnie sportu) fair-play, duch walki itd. itd., to Messi zachował się fatalnie. I w tym wypadku jego tytuł "najlepszego piłkarza świata" bardzo niewiele mnie obchodzi. Powinien być wzorem zarówno na boisku, jak i poza nim.
    Jak już napisałem - szanuję Barcelonę za jej osiągnięcia, ale jej nie lubię. Chyba mogę? I nie wydaje mi się to dziecinne.

Ale fakt, mogliśmy się nie zrozumieć, bo jak czytam teraz swój poprzedni post, to się chyba nie do końca określiłem - pisząc o tym teatrzyku miałem na myśli obie strony. Bo można było spodziewać się po tym meczu 'ostrej' gry, ale OBUSTRONNIE momentami było to widowisko żałosne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciek R Zobacz posta
    Ja wcale nie powiedziałem, że nie jest dobrym piłkarzem. Gra bardzo dobrze i jego umiejętnościom piłkarskim nie można nic zarzucić. Ja oceniłem w tym wypadku jego zachowanie wobec kibiców. Biorąc pod uwagę takie rzeczy, jak (odnośnie sportu) fair-play, duch walki itd. itd., to Messi zachował się fatalnie.
    Ale określać i oceniać piłkarza po jednym wybryku, to też trochę przesada. W takim wypadku żadne by na to miano nie zasługiwał, bo każdemu kiedyś tam puściły emocje. Wiadomo, że pewnych zachowań nie można pochwalać, ale bez przesady, żeby przekreślać kogoś po jeden, dwóch czy nawet kilku sytuacjach. Lepiej oceniać za całokształt.

Domyślnie

No, cóż. Mój pogląd może wydawać się "radykalny", ale to jednak mój pogląd i nic z tym nie zrobicie. Dla mnie Messi bardzo stracił w tym momencie.
    Ale, żeby nie było, że jestem bardzo jednostronny - tak samo jest z tym piłkarzem (nie pamiętam teraz nazwiska, wybaczcie), który z premedytacją nadepnął na nogę Villi.

Nie mam zamiaru się tutaj z Wami kłócić, czy coś takiego. Wydaje mi się, że nie o to chodzi.
    Nie jestem fanatycznym kibicem Realu, ani nie pałam nienawiścią do Barcelony. Po prostu pewne zachowania bardzo mi się nie podobają i będę je krytykował, bo mam do tego prawo; niezależnie od tego czy będą to robić piłkarze Realu, Barcelony czy Kotwicy Kołobrzeg.

Co do oceniania za całokształt - ja oceniam to jak on gra w piłkę, ale i to jak się zachowuje. Jest bożyszczem (tutaj do nikogo nie piję, nie chciałbym, że ktoś z Was poczuł się dotknięty) milionów kibiców, również dzieci, które chciałyby, zapewne, być tacy, jak on, naśladować go, dlatego takie zachowania bardzo psują jego noty w mojej ocenie.

Ale... macie swoje zdanie, ja - swoje.

Domyślnie

Nie mam zamiaru się tutaj z Wami kłócić, czy coś takiego. Wydaje mi się, że nie o to chodzi.
    Nie jestem fanatycznym kibicem Realu, ani nie pałam nienawiścią do Barcelony. Po prostu pewne zachowania bardzo mi się nie podobają i będę je krytykował, bo mam do tego prawo; niezależnie od tego czy będą to robić piłkarze Realu, Barcelony czy Kotwicy Kołobrzeg.

Co do oceniania za całokształt - ja oceniam to jak on gra w piłkę, ale i to jak się zachowuje. Jest bożyszczem (tutaj do nikogo nie piję, nie chciałbym, że ktoś z Was poczuł się dotknięty) milionów kibiców, również dzieci, które chciałyby, zapewne, być tacy, jak on, naśladować go, dlatego takie zachowania bardzo psują jego noty w mojej ocenie.
    No cóż. Nikt się nie kłóci, ja tylko także przedstawiłem swój pogląd (w taki a nie inny sposób). Też nie pochwalam takich zagrań i zachowań, ale myślę, że te osoby często same żałują (po fakcie) tego co zrobiły. Jeśli zrobi tak lub podobnie jeszcze raz, dwa to w moich oczach też straci. W tej chwili uważam, że był to jednorazowy upust emocji. Sam gram w futsal od 5 lat (amatorsko). Wiele razy zdarza się tak, że ktoś fauluje po raz 10 a sędzia nie widzi, więc i mi zdarza się odepchnąć kogoś umyślnie, z premedytacją - rywalizacja, emocje... często to jest chwila. Najważniejsze to umieć później przyznać się do winy, a nie udawać, że nic się nie stało. Messi chyba, nie przeprosił ani nie powiedział, że zrobił to specjalnie, ale zawodnicy często jak nie dojdą do piłki to kopią ją od reklam. Nie chcę go bronić, ale istnieje szansa, że chciał tak zrobić, z agresji, że nie dobiegł do piłki. Nie wiem, wyszło jak wyszło, wyglądało jak wyglądało, ale jeśli to się nie będzie powtarzać, to ja o tym zapomnę...

Domyślnie

No i bardzo dobrze, Twoja decyzja.

Ja po prostu chciałem się teraz wytłumaczyć z "piłkarskiego zera" - mam nadzieję, że teraz zostałem już zrozumiany, o co mi chodziło.

Domyślnie

Powinien być wzorem zarówno na boisku, jak i poza nim.
    Łomatko!

Domyślnie

Kurde, szanuje, ze komus moze sie podobac gra barcy, ja przykladowo przysypiam - podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, strata, odbior, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, strzal na bramke, odbior, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, wrzutka, gol.

W tym momencie wszyscy przysypiajacy kibice barcy sie budza i szaleja z szczescia, ja zastanawiam sie, czy czasem gra w szachy nie jest ciekawsza

A jesli chodzi o final LM to chcialbym Shalke i Real - dwie druzyny, ktore cos wiecej strzelaja w tej edycji LM.
    Naucz się czytać

Domyślnie

W ogóle mecz był okropny i brutalny. Widać, że brakowało tam moderatora, który by przysolił w pierwszych minutach po dwie, trzy czerwone kartki dla każdej ze stron i od razu byłoby spokojniej. A tak to widowisko niewiele miało wspólnego ze sportem, o fair play nie ma co nawet wspominać - celowe faule, nadeptywanie, popychanie, darcie gęby na sędziego, stawianie przemocą na nogi dopiero co sfaulowanego piłkarza i widoczna gołym okiem nienawiść.
    To już nie jest sport.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

W czym problem?
    Jak nie widzisz problemu w stwierdzeniu, że świetny kopacz piłki powinien być wzorem to już nie mój to problem jest.
    Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    Kurde, szanuje, ze komus moze sie podobac gra barcy, ja przykladowo przysypiam - podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, strata, odbior, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, strzal na bramke, odbior, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, podanie, wrzutka, gol.
    W tym momencie wszyscy przysypiajacy kibice barcy sie budza i szaleja z szczescia, ja zastanawiam sie, czy czasem gra w szachy nie jest ciekawsza
    Grałeś kiedyś w taki sposób nawet całkiem amatorsko? Podejrzewam, że nie, bo żeby tak grać, czyli: podanie, podanie itp., to trzeba wiele się nauczyć.

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    A jesli chodzi o final LM to chcialbym Shalke i Real - dwie druzyny, ktore cos wiecej strzelaja w tej edycji LM.
    Całe szczęście, że będzie inaczej (bardzo prawdopodobnie).

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    W ogóle mecz był okropny i brutalny. Widać, że brakowało tam moderatora, który by przysolił w pierwszych minutach po dwie, trzy czerwone kartki dla każdej ze stron i od razu byłoby spokojniej. A tak to widowisko niewiele miało wspólnego ze sportem, o fair play nie ma co nawet wspominać - celowe faule, nadeptywanie, popychanie, darcie gęby na sędziego, stawianie przemocą na nogi dopiero co sfaulowanego piłkarza i widoczna gołym okiem nienawiść.
    To już nie jest sport.
    Może nie jest to sport wg założeń wszelakich baronów i poetów, ale sport też ewoluuje.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów