Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Justyna

Domyślnie

....zdjęcie i zdjęcie... Modelka Śliczna

Oszczędny w słowach Awatar koral
    Miasto
    małopolskie

Domyślnie

Ta tonacja choc rzeczywiście bardzo wyrazista to mnie nie przeszkadza.
    Miło, ciepło. Modelka piękna. Można gdzieś zobaczyć jakieś inne kadry z jej udziałem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieniu Zobacz posta
    innych kadrów jeszcze nie obrobiłem
    Ale podzielisz się?

Domyślnie

Bardzo dobre

Domyślnie

Udane zdjęcie. Ale nawiążę do koloru. Wydaje mi się, że tutaj pomóc może dokładniejsza kontrola nie tyle barwy, co przede wszystkim świateł i cieni. Kontrastu każdej z osobna strefy - półcieni, świateł, cieni, półświateł itd. Dopiero wzmocniony i dokładnie oddany kontrast pomoże oddać właściwe nasycenie. Konkretnie dałeś tu mocne cienie, i dość mocne światła, natomiast środek zakresu jest zbyt jasny - przyciemniłbym go i sprawdził, czy to nie rozwiąże problemu. Dopiero potem jeszcze raz dostosowałbym odcień i nasycenie. Spróbuj zupełnie oddzielnie zrobić obróbkę w cz/b i uzyskać tam dobry efekt. Sprawdzić jak się ułożą kontrasty, co wyjdzie nijako. Być może po pierwsze wersja monochromatyczna okaże się ciekawsza, po drugie można sprawdzić wersję monochromatyczną, ale nie czarno-białą, a pomarańczowo-białą (lub inne zmieszanie kolorów świateł i cieni), po trzecie być może uda się wyciągnąć wnioski, jak dokładnie ustawić kontrast w aktualnej wersji kolorowej. Rozpisuję się, gdyż zdjęcie dobre i warto je dopracować tak, by sprawiało kompletną satysfakcję.

Domyślnie

Potencjał jest. Kolor do poprawy albo spróbować w BW
    "I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
    H.C-B.

Domyślnie

podoba się kolorystycznie , a jeszcze bardziej podoba mi się modelka
    tylko NIKON

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów