....zdjęcie i zdjęcie... Modelka Śliczna![]()
Szukaj
....zdjęcie i zdjęcie... Modelka Śliczna![]()
Ta tonacja choc rzeczywiście bardzo wyrazista to mnie nie przeszkadza.
Miło, ciepło. Modelka piękna. Można gdzieś zobaczyć jakieś inne kadry z jej udziałem?
innych kadrów jeszcze nie obrobiłem![]()
Udane zdjęcie. Ale nawiążę do koloru. Wydaje mi się, że tutaj pomóc może dokładniejsza kontrola nie tyle barwy, co przede wszystkim świateł i cieni. Kontrastu każdej z osobna strefy - półcieni, świateł, cieni, półświateł itd. Dopiero wzmocniony i dokładnie oddany kontrast pomoże oddać właściwe nasycenie. Konkretnie dałeś tu mocne cienie, i dość mocne światła, natomiast środek zakresu jest zbyt jasny - przyciemniłbym go i sprawdził, czy to nie rozwiąże problemu. Dopiero potem jeszcze raz dostosowałbym odcień i nasycenie. Spróbuj zupełnie oddzielnie zrobić obróbkę w cz/b i uzyskać tam dobry efekt. Sprawdzić jak się ułożą kontrasty, co wyjdzie nijako. Być może po pierwsze wersja monochromatyczna okaże się ciekawsza, po drugie można sprawdzić wersję monochromatyczną, ale nie czarno-białą, a pomarańczowo-białą (lub inne zmieszanie kolorów świateł i cieni), po trzecie być może uda się wyciągnąć wnioski, jak dokładnie ustawić kontrast w aktualnej wersji kolorowej. Rozpisuję się, gdyż zdjęcie dobre i warto je dopracować tak, by sprawiało kompletną satysfakcję.![]()
Potencjał jest. Kolor do poprawy albo spróbować w BW
"I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes."
H.C-B.
podoba się kolorystycznie , a jeszcze bardziej podoba mi się modelka![]()
tylko NIKON
Skontaktuj się z nami