Close

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 187

Domyślnie

Czy ktoś z Was może się pochwalić wrażeniami z eventu Sigmy/K-Consult (dojazd, zapełnienie, warunki testów, dostępność szkieł)?

Fajnie w ogóle, że już po dzisiejszym dniu jest tak sporo wypowiedzi, na pewno duża pomoc dla takich jak ja, co tym razem się jeszcze wahają, czy gonić na ostatni moment, czy nie.

Co do pań pozujących, dla mnie przy tej stylizacji modelki Nikona wyglądają jak topielice z żółtej rzeki Huang Ho "Foto" (niegdyś najstarszy magazyn o fotografii w Polsce) z ubiorem modeli podąża chyba coraz bardziej na manowce... Zdaje się, że zlikwidowali ostatnio swoje forum, cały kontakt z czytelnikami przenosząc na "f". Ostatnio, gdy się wypisywałem z ich newslettera, w krótkim, czterozdaniowym potwierdzeniu tej operacji mieli aż trzy literówki. Wszystko znak czasów?...
    Ostatnio edytowane przez Jacenty Z. ; 15-04-2011 o 23:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Z. Zobacz posta
    Czy ktoś z Was może się pochwalić wrażeniami z eventu Sigmy/K-Consult (dojazd, zapełnienie, warunki testów, dostępność szkieł)?
    Dojazd był spoko, wozili w obie strony śmiesznymi roburami i starym volvo. Co do zapełnienia, to na początku było luźniutko, ale koło 18:00 już był spory tłum i ciężko było coś sensownego wymyśleć. A co do dostępności szkieł, to chyba trzebaby tam tonę sprzętu, żeby wszystkich zaspokoić. Niedosyt był, bo na niektóre sztuki wręcz nie dało się doczekać. Ja wróciłem z filmówki z depresją, bo Sigma 85 1.4 połknęła mojego Nikkora 85 1.8. Między tymi obiektywami jest przepaść i żal się było z testowaną sztuką rozstawać

Domyślnie

mnie pozytywnie zaskoczyła Sigma 70-200 f2,8 APO OS - rewelacja to jest mój kolejny cel zakupowy Serwis nikona to było moje największe zaskoczenie ... Wymienili mi gumy , wyczyścili dwa body , zmapowali matryce w D700 , Sprawdzili blędy , a dodatkowo całkiem free otrzymałem dekielki na obiektywy wielkie brawa dla nikona .
    P.S Dziś już skończyły im się gumy do D200 i D700 więc na ich wymiane chyba już nie ma co liczyc w sobote
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Ciach...

Co do pań pozujących, dla mnie przy tej stylizacji modelki Nikona wyglądają jak topielice z żółtej rzeki Huang Ho ciach...
    No jeśli tak wyglądają topielice, to ja poproszę. Mogą być dwie takie same nawet Jedyne co było do D... to oświetlenie. Z racji tego, że były ciut wyżej, lepiej się fociło jak zeszły do parteru Wówczas można było trochę wykorzystać podświetlenie podłogi. Ale tłum był taki, że trafienie sensownego kadru było kłopotliwe.

Avatary na soniaku, czy co to tam było... nie bardzo. Stoisko obstawione wokół gratami i ludu kupa, bo to akurat blisko kibelka, schodów na górę i wejścia na halę II. Przy okazji potwierdzam: gdyby nie bodypainting i ten toples, to na modelkę nie miałby kto patrzeć

Ciekawie za to było na innym stoisku - hala III , celfoto.pl

Generalnie złapać jakiś bardziej sensowny kadr w takim tłumie z "przepychaczami", "zasłaniaczami", "w kadr wchodzączami" i innymi d... to tragedia. O fotkę z zarejestrowanym błyskiem/błyskami z wszędobylskich, ale głupio poustawianych lamp innych odwiedzających targi, było za to nietrudno.
    Szczytem bezczelności był wpychający się do przodu, a potem stojący jak słup, zasłaniając wszystko wszystkim, ze swoim kompakcikiem - PowerShotem 520... pewien "kapelusznik". A może tylko ja miałem takiego pecha do niego?

Generalnie w zeszłym roku jakoś tak lepiej / luźniej było z modelkami.
    Mimo wszystko, w przyszłym roku i tak znów przyjadę
    Ostatnio edytowane przez panoramix ; 16-04-2011 o 01:09

Domyślnie

moje kilka pstryków z filmówki...
    1.
    2.
    3.
    D4s/D3s/D800/S35 1,4HSM /N50mm 1,8G/N85 1,8G/N 70-200mm 2,8 VRII/S8mm f3,5/Sb910/Sb910/YN560

Domyślnie

Jak dla mnie event firmy K-Consult był rewelacyjny
    Dużo focenia, przetestowałem chyba wszystkie obiektywy ze światłem 1.4 do 2.8
    Mam nadzieję że jest wielu forumowiczów którym też się podobało
    Niedługo wrzucę swoje wypociny
    podpis niezgodny z regulaminem forum

Domyślnie

simil... sądząc po avatarze, to właśnie z Tobą gadałem o 70-200, i po Tobie go testowałem, faktycznie świetne szkło... mnie jeszcze bardzo się spodobała sigma 17-50 2,8 os...

a oto moje pstryczki:

Ostatnio edytowane przez coach_lodz ; 16-04-2011 o 09:01 Powód: dodałem fotki
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

tak , chyba tak szkło jest zacne tylko cena .... na chwile obecną 5999 zł ,17-50 mi nie lezy bo mam pełną klatke , bede zbierał na tą sigme 70-200 OS

Domyślnie

Czy ktoś z Was może się pochwalić wrażeniami z eventu Sigmy/K-Consult (dojazd, zapełnienie, warunki testów, dostępność szkieł)? [...]
    co? gdzie? jak? kiedy? możesz powiedzieć coś bliżej o tym evencie, bo mi nic się o uszy takiego nie obiło :/

panoramix - ten kapelusznik to dosyć charakterystyczny typek, mnie też prześladował

Domyślnie

event był wczoraj od 16 do 21 w Wyższej Szkole Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej, W dużej hali były trzy scenografie filmowe, gdzie modele/modelki, aktorzy/aktorki odgrywali scenki oraz pozowali do zdjęć... Można było testować wypożyczone szkiełka Sigmy... a także popijać desperado i zagryzać czipsy...

p.s. ludzi było sporo ale atmosfera była sympatyczna, choć dopchać się w celu fotografowania było dość trudno, ale się dało... szkła przetestowałem wszystkie oprócz nieuchwytnej Sigmy 85 f:1,8
    Ostatnio edytowane przez coach_lodz ; 16-04-2011 o 10:41
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów