Close

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 175

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Wersja Demo jest ważna 45 dni - to rozumiem, ale dlaczego nie mogę sprawdzić/wypróbować jak wygląda zdjęcie w pełnym rozmiarze? Chciałbym choćby ocenić wielkość generowanego szumu i czy daje radę ze zdjęciami z ręki (co na miniaturce możliwe nie jest), a tu lipa.
    A na jaki rozmiar pozwala wersja demo?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Marek, mając wersje pełną 1.54 - niedawno zakupioną, ponoc mam darmową dwójkę. ściągnąłem wersję demo i co dalej??
    To pytanie będzie się pewnie pojawiać co kilka stron. Dla ciebie jest wersja Effects 2.0, która jest właśnie w trakcie tworzenia. Będzie zawierać to co Natural HDR + dodatkowe opcje do mapowania tonów i edycji obrazu. Na wcześniejszych stronach wątku znajdziesz więcej informacji.

Cytat Zamieszczone przez mrpawcio Zobacz posta
    A na jaki rozmiar pozwala wersja demo?
    Maks. 1280px na dłuższym boku.

Wersja 2.0.3 (13-04-2011)
    Edytor:

* Naprawiony brak opcji w oknie dialogowym zapisu obrazu w systemach Windows7 oraz Vista.
    * Naprawiony problem z wyświetlaniem polskiej wersji językowej.
    * Zmniejszone zużycie pamięci.

Pod Vistą i Win7 w oknie dialogowym zapisu obrazu nie było widać kontrolek z opcjami zmiany rozmiaru obrazu, konwersji profilu koloru i ustalania DPI. wersja 2.03 usuwa ten błąd.

Domyślnie

dzięki, jutro się za to zabiorę...

Domyślnie

Rozumiem, że nie ma możliwości sprawdzenia efektów na pełnej rozdzielczości zdjęcia, bo wersja Demo na to nie pozwala. Po zdjęciu w maksymalnej rozdzielczości dostępnej w wersji Demo(dłuższy bok to tylko 1280 pikseli) widzę, że program zupełnie nie radzi sobie ze zdjęciami z ręki.
    Może jednak autor programu wypuści wersję Demo pozwalającą na oglądanie końcowych efektów w pełnej rozdzielczości. Przecież tak jak jest teraz, to kupowanie kota w worku.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Po zdjęciu w maksymalnej rozdzielczości dostępnej w wersji Demo(dłuższy bok to tylko 1280 pikseli) widzę, że program zupełnie nie radzi sobie ze zdjęciami z ręki.
    Na pewno włączyłeś opcję wyrównywania zdjęć?? Menu "obraz" opcja "wyrównaj obrazy"

Domyślnie

Co stoi na przeszkodzie, aby zrobić wersję Demo, która będzie generowała obrazy w pełnej rozdzielczości? Mogą być one np. ze znakiem wodnym.
    Po miniaturkach nie da się ocenić niektórych, istotnych, właściwości obrazu.
    Ostatnio edytowane przez wigi ; 14-04-2011 o 17:26
    wigi.pl

Domyślnie

Co stoi na przeszkodzie, aby zrobić wersję Demo, która będzie generowała obrazy w pełnej rozdzielczości? Mogą być one np. ze znakiem wodnym.
    popieram

Domyślnie

Wersja generująca znak wodny jest dla użytkownika bezużyteczna i służy jedynie jako reklama pełnego programu. Między innymi z tego powodu wolałem dać w pełni użyteczną wersję programu, który da się wykorzystać np. do publikacji zdjęć w internecie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta
    Wersja generująca znak wodny jest dla użytkownika bezużyteczna i służy jedynie jako reklama pełnego programu. Między innymi z tego powodu wolałem dać w pełni użyteczną wersję programu, który da się wykorzystać np. do publikacji zdjęć w internecie.
    Czy naprawdę nadal nie rozumiesz o co mi chodzi? Chciałbym mieć możliwość oceny możliwości programu, a przede wszystkim pełnej oceny jakości generowanych zdjęć na podstawie obrazów w pełnej rozdzielczości (bo na podstawie miniaturek nie da się tego zrobić). Dodanie znaku wodnego to był tylko przykład dodatkowego zabezpieczenia, którego wcale być nie musi.
    Najprościej byłoby, gdyby wersja próbna miała pełną funkcjonalność, bez ograniczeń wielkości wynikowych zdjęć, a ograniczeniem byłby czas jej używania. Zresztą, wersja Demo jest w tej chwili wersją próbną na 45 dni. Nie rozumiem, po co jeszcze dodatkowe ograniczenie wielkości pliku wynikowego?
    W każdym razie, w obecnym stanie, nie mam możliwości oceny co ten program potrafi i jakiej jakości generuje obrazy. Nie kupię w ciemno tego programu. Wolę pozostać przy darmowych EnfuseGUI i SNS-HDR Lite, które bardzo dobrze sobie radzą. Niepotrzebny jest mi program na 45 dni do zastosowań tylko internetowych.
    Ostatnio edytowane przez wigi ; 15-04-2011 o 12:56
    wigi.pl

Domyślnie

Można by to inaczej rozwiązać - w demówce po prostu zostawić tak jak jest (mała rozdzielczość, bez znaków wodnych) + możliwość zapisu w pełnej rozdzielczości tylko, że w tym przypadku z nawalonymi wszędzie znakami wodnymi. Wszyscy by byli zadowoleni chyba?

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów