Close

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 173

Domyślnie

Dlatego ceny fotoziutków czy paznokciuziutków czy innych będą spadać, a profesjonalistów rosnąć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Wydaje mi się, że Ty wolałabyś, a nie "znająca się". Prawdopodobnie kucharz na swoim weselu wolałby oszczędzić na fotografii (zdjęcie jak zdjęcie, ważne aby była chwila uwieczniona), a za to zjeść dobrze. To raczej kwestia subiektywna, a nie dlatego, że ktoś się zna czy nie. Ja bardzo zwracam uwagę na muzykę na weselach i na zdjęcia. Reszta dla mnie może być jaka jest, lepsza lub gorsza.
    Tylko, że po kilkudziesięciu latach to zdjęcia przypomną o tamtych wspaniałych chwilach -- nie kucharz, nie orkiestra (naturalnie są również ważni, nie umniejszam im).
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Co do pracy za darmo - niezależnie od jej atrakcyjności (te niebywale atrakcyjne bilety na koncert ) :
    http://wyborcza.pl/1,75248,9429739,C...ej_wyspie.html
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

No to się posypią pozwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Tylko, że po kilkudziesięciu latach to zdjęcia przypomną o tamtych wspaniałych chwilach -- nie kucharz, nie orkiestra (naturalnie są również ważni, nie umniejszam im).
    Owszem przypominają, ale nadal twierdzę, że to subiektywne odczucie. Znam osoby, których zdjęcia w ogóle nie obchodzą. A jak już mają pamiątki, to ważne, że po prostu są, a nie ważne jakie jakościowo i jak zrobione, czy coś jest poobcinane. Kwestia człowieka.
    Kucharz będzie wolał jedzenie, muzyk muzykę, a fotograf zdjęcia. Są też kucharze co będą chcieli świetne zdjęcia, dobrą muzykę i wyśmienite jedzenie. Pisanie, że ja się znam więc wiem, że powinni wszyscy woleć lepsze zdjęcia jest troszkę na wyrost i o to mi chodziło. Zresztą mam tego żywy przykład w rodzinie. Brat szukał fotografa 30 minut, a zespołu 3 miesiące słuchając kilkanaście kapel na żywo.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 14-04-2011 o 12:19

Domyślnie

Wydaje mi się że chyba bardziej wszystkim chodzi, o to kiedy praktyka tak na prawdę jest praktyką, praca pracą a wolontariat wolontariatem.
    Zarabam na robieniu zdjęć fakt, ale też fotografuję dla pewnego stowarzyszenia za darmo. Z tym, że te stowarzyszenie nie moich zdjęć nie sprzedaje. Mam wrażenie, że ten portal nie szuka tak na prawdę słabych fotografów tylko takich, którzy mają jakieś tam pojęcie. Mam też wrażenie że jednak ma to znamiona oszukiwania. Nie pisza nic o sprawach ważnych, związanych z ubezpieczeniem (nawet wolontariusze są ubezpieczeni) Wielokrotnie robiłem zdjęcia za fre, ale nigdy zdjęcia bie były dalej komercyjneie przekazywane.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    klienci, którzy są gotowi płacić odpowiednio za ich usługi stają się w oczach znajomych i rodziny burżujami.
    Gorzej - są często uważani za ciężkich frajerów.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Owszem przypominają, ale nadal twierdzę, że to subiektywne odczucie. Znam osoby, których zdjęcia w ogóle nie obchodzą.
    byłem kiedyś na ślubie, gdzie w ogóle nie było fotografa. Młodzi nie chcieli zdjęć.
    To tak a propos.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    byłem kiedyś na ślubie, gdzie w ogóle nie było fotografa. Młodzi nie chcieli zdjęć.
    Są różni ludzie -- zgadza się. Myślisz, że teraz po kilku latach nie żałują? Ja myślę, że jednak… Zawsze miło jest powspominać. Naturalnie nigdy się nie przyznają do tego błędu.

Naturalnie wykluczam tutaj kwestię, że ktoś się pobiera bo tak wypada albo musi. Wtedy faktycznie, można nie mieć ochoty na uwiecznienie takiej chwili.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Naturalnie wykluczam tutaj kwestię, że ktoś się pobiera bo tak wypada albo musi. Wtedy faktycznie, można nie mieć ochoty na uwiecznienie takiej chwili.
    Albo jest brzydki.
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów