Nie zastanawiałem się nad tym.
Szukaj
Nie zastanawiałem się nad tym.
Po pierwsze: II przykazanie Dekalogu
Po drugie: Nie demonizuje, statystycznie rzecz ujmując to co trzeci D7000 ma problem z AF http://forum.nikoniarze.pl/poll.php?...lts&pollid=548Na szczęście to tylko statystyka i to na niedużej grupie badanych. Poza tym to jeżeli dla Ciebie normalnym jest że aparat tej klasy wyczynia takie manewry to gratuluje. Sam testowałem sobie ten aparat w FJ i z 35mm f1.8 byłem niemiło zaskoczony. Ale mniejsza z tym, temat jest o D5000 i co do jego AFu to pożyjemy zobaczymy
![]()
Ostatnio edytowane przez micz87 ; 13-04-2011 o 15:48
Z 35mm i wszystko jasne.
Nie jest dla mnie normalne że aparat komedie wyczynia, ale uważam że sprawa jest zbyt mocno rozdmuchana na forum, w porównaniu do rzeczywistości. Tym bardziej że sprzedałem już wiele sztuk D7000 i zupełnie nie potwierdza się demoniczność tego modelu - wnioskuje tak po reklamacjach jakie przyjąłem, w zasadzie jeszcze nie było żadnej.
A na dekalogu się nie znam, nie moja branża.
Nie jestem z tych co ślepo wieżą w to co czytają na forum, raczej staram się z racji, że pracuje przy aparatach wszystko potwierdzić w rzeczywistości.
Bardzo rozsadnie.
Od siebie dodam, ze najwiecej utyskuja swierzaki. Kiedys bylem swiadkiem zdarzenia, kiedy kolo przyniosl 7d do sklepu i uparcie reklamowal, ze aparat nie trafial z sigma 18-200, bo fotki byly gorsze niz z 400d. Sprzedawca pokazal, ze aparat jednak trafia, a cropy 100% do ktorych przykleil sie klient to inna bajka.
Ja tez zgadzam sie, ze ocena AF-a przy zapietym 35/1.8g to grube nieporozumienie. Ten obiektyw jest kiepski w kwestii AF-a. Pudluje strasznie takze z innymi korpusami. Z D70s i d90 takze (do takich mam dostep).
Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/
No może nie każdy ale jak zaobserwowałem, na sprzętach klientów mało który na dzień dobry trafia w punkt. A czasami nawet po kalibracji jest kaszana. A serwis twardo się upiera że super gut jest, bo testy komputerowe przeszedł.
Skontaktuj się z nami