Close

Strona 18 z 104 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Nie zastanawiałem się nad tym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    O Jezu!!! Ogarnij się kolego, zobacz ile osób ma problem, a ile nie ma, a później demonizuj.
    Po pierwsze: II przykazanie Dekalogu
    Po drugie: Nie demonizuje, statystycznie rzecz ujmując to co trzeci D7000 ma problem z AF http://forum.nikoniarze.pl/poll.php?...lts&pollid=548 Na szczęście to tylko statystyka i to na niedużej grupie badanych. Poza tym to jeżeli dla Ciebie normalnym jest że aparat tej klasy wyczynia takie manewry to gratuluje. Sam testowałem sobie ten aparat w FJ i z 35mm f1.8 byłem niemiło zaskoczony. Ale mniejsza z tym, temat jest o D5000 i co do jego AFu to pożyjemy zobaczymy
    Ostatnio edytowane przez micz87 ; 13-04-2011 o 15:48
    Nic i Panasonic G3

Micro Four Thirds - moje doświadczenia z Micro 4/3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micz87 Zobacz posta
    Po pierwsze: II przykazanie Dekalogu
    Po drugie: Nie demonizuje, statystycznie rzecz ujmując to co trzeci D7000 ma problem z AF http://forum.nikoniarze.pl/poll.php?...lts&pollid=548 Na szczęście to tylko statystyka i to na niedużej grupie badanych. Poza tym to jeżeli dla Ciebie normalnym jest że aparat tej klasy wyczynia takie manewry to gratuluje. Sam testowałem sobie ten aparat w FJ i z 35mm f1.8 byłem niemiło zaskoczony. Ale mniejsza z tym, temat jest o D5000 i co do jego AFu to pożyjemy zobaczymy
    Z 35mm i wszystko jasne.

Nie jest dla mnie normalne że aparat komedie wyczynia, ale uważam że sprawa jest zbyt mocno rozdmuchana na forum, w porównaniu do rzeczywistości. Tym bardziej że sprzedałem już wiele sztuk D7000 i zupełnie nie potwierdza się demoniczność tego modelu - wnioskuje tak po reklamacjach jakie przyjąłem, w zasadzie jeszcze nie było żadnej.

A na dekalogu się nie znam, nie moja branża.

Nie jestem z tych co ślepo wieżą w to co czytają na forum, raczej staram się z racji, że pracuje przy aparatach wszystko potwierdzić w rzeczywistości.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Bardzo rozsadnie.

Od siebie dodam, ze najwiecej utyskuja swierzaki. Kiedys bylem swiadkiem zdarzenia, kiedy kolo przyniosl 7d do sklepu i uparcie reklamowal, ze aparat nie trafial z sigma 18-200, bo fotki byly gorsze niz z 400d. Sprzedawca pokazal, ze aparat jednak trafia, a cropy 100% do ktorych przykleil sie klient to inna bajka.
    Ja tez zgadzam sie, ze ocena AF-a przy zapietym 35/1.8g to grube nieporozumienie. Ten obiektyw jest kiepski w kwestii AF-a. Pudluje strasznie takze z innymi korpusami. Z D70s i d90 takze (do takich mam dostep).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Może dla Ciebie -są jednak tacy, dla których własnie obracany wyświetlacz będzie bardziej istotny od "zbędnych bajerów" z D7000.
    Coś wygląda na to, że Fatman zrobi teraz taki sam hard test jak z D7000 z nowym korpusem.

Domyślnie

Z 35mm i wszystko jasne.
    Coś nie tak z tymi obiektywami?
    To gdzie jest lista zgodności obiektywów na których można sprawdzać D7000?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    Ja tez zgadzam sie, ze ocena AF-a przy zapietym 35/1.8g to grube nieporozumienie. Ten obiektyw jest kiepski w kwestii AF-a. Pudluje strasznie takze z innymi korpusami.
    Każdy egzemplarz ?

Widzisz ja mam dwie sztuki. Każda z nich trafia idealnie z D3, D300s, D90, D200.........

A co do D5100 -niestety nie ma manualnej kontroli ekspozycji podczas filmowania. Sprawdzone dzisiaj na targach.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Z 35mm i wszystko jasne.
    To może się umówmy D7000 to puszka, którą można sprawdzać tylko na kitowych zoomach. Tam zawsze bezpieczna głębia ostrości zatuszuje każdy BF i FF

Domyślnie

No może nie każdy ale jak zaobserwowałem, na sprzętach klientów mało który na dzień dobry trafia w punkt. A czasami nawet po kalibracji jest kaszana. A serwis twardo się upiera że super gut jest, bo testy komputerowe przeszedł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bobek77 Zobacz posta
    To może się umówmy D7000 to puszka, którą można sprawdzać tylko na kitowych zoomach. Tam zawsze bezpieczna głębia ostrości zatuszuje każdy BF i FF
    hehe bez jaj. Mam kolegów którzy z powodzeniem na ślubach jadą na D7000, szkła bynajmniej nie kitowe.

Strona 18 z 104 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów