Close

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 175

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Co nie zmienia faktu, że zaprezentowane sample nie zachęcają do zakupu.
    Pamiętam jak prezentowane sample z pierwszej wersji Machinery były krytykowane i byli tacy co wypisywali po wszystkich forach jak bardzo "zostali zniechęceni". Mimo tego jednak, przez 1,5 roku programu regularnie używało ponad 17000 użytkowników...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta
    Pamiętam jak prezentowane sample z pierwszej wersji Machinery były krytykowane i byli tacy co wypisywali po wszystkich forach jak bardzo "zostali zniechęceni". Mimo tego jednak, przez 1,5 roku programu regularnie używało ponad 17000 użytkowników...
    A czy to mamy teraz zmienić zdanie o tych przykładach? Jeśli pierdylionowi ludzi się podobało, nie znaczy, że nam też musi.

Ja również uważam, że te przykłady są nietrafione. Nie pokazują tego, co można uzyskać z tego programu. Pisanie: zainstaluj i sobie sprawdź sam, nie jest moim zdaniem w porządku.

Dostałeś opinię odnośnie przykładów, podziękuj i dopasuj się do potencjalnych klientów a nie wysyłaj ich na drzewo.
    D200 plus graty...

Domyślnie

Te zdjęcia są dołączone do programu i możesz sobie dowolnie z nimi eksperymentować. więc zamiast pisać o tym co ci się wydaje, po prostu wczytaj je do programu i ustaw sobie kontrast i jasność tak jak tylko ci pasuje.
    Nie zainstaluję, bo jest tylko wersja na windowsa. Nie mówiłem też że zrobię to w Twoim programie. Poza tym nijak się ma to co piszesz, to tego co ja piszę. Sample są bardzo słabe, więc skorzystaj z rady i zmień je, zamiast mówić że przecież jak ktoś chce to zrobi inaczej. A jak dalej uważasz że z jednego obrazka nie da się uzyskać takiego efektu końcowego jak z Machinery, albo i dużo lepszego to daj te sample do ściągnięcia.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 09-04-2011 o 14:17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    A jak dalej uważasz że z jednego obrazka nie da się uzyskać takiego efektu końcowego jak z Machinery, albo i dużo lepszego to daj te sample do ściągnięcia.
    No i właśnie tutaj tkwi błąd w twoim myśleniu. Ja sobie te zdjęcia obrobiłem według własnego upodobania co nie znaczy że przy pomocy Machinery nie da się tego zrobić inaczej (dla jednych lepiej, dla innych gorzej).

Domyślnie

Tylko widzisz, Marku, problem jest taki, że Twoje własne upodobanie robi Twojemu własnemu programowi krzywdę, bo pokazane sample niezbyt zachęcają do zakupu programu.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

No i właśnie tutaj tkwi błąd w twoim myśleniu. Ja sobie te zdjęcia obrobiłem według własnego upodobania co nie znaczy że przy pomocy Machinery nie da się tego zrobić inaczej (dla jednych lepiej, dla innych gorzej).
    Myślę że dla niemal wszystkich będzie gorzej, skoro sampel pokazuje efekt gorszy niż możliwy do uzyskania z jednego zdjęcia (o czym już pisałem). To że tobie się podoba, nie zmienia faktu że są wycięte cienie, co raczej w HDRze miejsca mieć nie powinno, i że do efektu końcowego wystarczyło by jedno zdjęcie a nie 3. Wniosek z tego taki, że sample w żaden sposób nie pokazują możliwości programu, lub program jest aż tak słaby (tego nie wiem nie korzystając z niego, ale tak bym uważał oglądając sample, które powinny pokazywać program z jak najlepszej strony przecież).

Domyślnie

Każdy może pobrać wersje Demo i zdecydować co mu pasuje!
    To tak samo jak teraz, każdy patrzy na opis oraz zdjęcia D5100 i ma dużo do powiedzenia

Człowiek ma pomysł i niech zarabia!!
    Ja pobrałem wersje Demo i to mi pozwoliło dokonać wyboru.
    Czas pokaże czy było warto
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Tylko widzisz - to nie jest jedyny program do efektów HDR. Jakbym miał pobierać demo każdego programu i się nim bawić to chyba bym zgłupiał. Po to się zamieszcza przykłady na stronie, żeby potencjalnego kupca zachęcić, zwrócić jego uwagę. Pobieranie dema jest dopiero drugim krokiem, jak już ktoś się zatrzyma, obejrzy sample i pomyśli "o, to wygląda obiecująco".
    My staramy się zwrócić autorowi uwagę, że naszym zdaniem zaprezentowane sample nijak nie wywołują takiego odczucia, wręcz przeciwnie.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Dziwne, że na stronie programu są całkiem niezłe przykłady.

http://www.machineryhdr.com/gallery.php

Taki przykład jak 'magazyn' jest strasznie zniechęcający...

Dla mnie to jest mocna niezgodność - program nazywa się 'Natural' a przykłady w tym wątku są zupełnie 'unnatural'.
    Ostatnio edytowane przez KS ; 09-04-2011 o 22:12
    D200 plus graty...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KS Zobacz posta
    Dziwne, że na stronie programu są całkiem niezłe przykłady.

http://www.machineryhdr.com/gallery.php

Taki przykład jak 'magazyn' jest strasznie zniechęcający...

Dla mnie to jest mocna niezgodność - program nazywa się 'Natural' a przykłady w tym wątku są zupełnie 'unnatural'.
    Skoro pomyliłeś adresy to nic dziwnego że jest niezgodność :- )))), to nie ta strona

Zajrzyj tu:
    http://www.machineryhdr.com/natural/gallery.php

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów