Szukaj
A czy to mamy teraz zmienić zdanie o tych przykładach? Jeśli pierdylionowi ludzi się podobało, nie znaczy, że nam też musi.
Ja również uważam, że te przykłady są nietrafione. Nie pokazują tego, co można uzyskać z tego programu. Pisanie: zainstaluj i sobie sprawdź sam, nie jest moim zdaniem w porządku.
Dostałeś opinię odnośnie przykładów, podziękuj i dopasuj się do potencjalnych klientów a nie wysyłaj ich na drzewo.
D200 plus graty...
Nie zainstaluję, bo jest tylko wersja na windowsa. Nie mówiłem też że zrobię to w Twoim programie. Poza tym nijak się ma to co piszesz, to tego co ja piszę. Sample są bardzo słabe, więc skorzystaj z rady i zmień je, zamiast mówić że przecież jak ktoś chce to zrobi inaczej. A jak dalej uważasz że z jednego obrazka nie da się uzyskać takiego efektu końcowego jak z Machinery, albo i dużo lepszego to daj te sample do ściągnięcia.
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 09-04-2011 o 14:17
Tylko widzisz, Marku, problem jest taki, że Twoje własne upodobanie robi Twojemu własnemu programowi krzywdę, bo pokazane sample niezbyt zachęcają do zakupu programu.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Myślę że dla niemal wszystkich będzie gorzej, skoro sampel pokazuje efekt gorszy niż możliwy do uzyskania z jednego zdjęcia (o czym już pisałem). To że tobie się podoba, nie zmienia faktu że są wycięte cienie, co raczej w HDRze miejsca mieć nie powinno, i że do efektu końcowego wystarczyło by jedno zdjęcie a nie 3. Wniosek z tego taki, że sample w żaden sposób nie pokazują możliwości programu, lub program jest aż tak słaby (tego nie wiem nie korzystając z niego, ale tak bym uważał oglądając sample, które powinny pokazywać program z jak najlepszej strony przecież).
Każdy może pobrać wersje Demo i zdecydować co mu pasuje!
To tak samo jak teraz, każdy patrzy na opis oraz zdjęcia D5100 i ma dużo do powiedzenia
Człowiek ma pomysł i niech zarabia!!
Ja pobrałem wersje Demo i to mi pozwoliło dokonać wyboru.
Czas pokaże czy było warto![]()
Tylko widzisz - to nie jest jedyny program do efektów HDR. Jakbym miał pobierać demo każdego programu i się nim bawić to chyba bym zgłupiał. Po to się zamieszcza przykłady na stronie, żeby potencjalnego kupca zachęcić, zwrócić jego uwagę. Pobieranie dema jest dopiero drugim krokiem, jak już ktoś się zatrzyma, obejrzy sample i pomyśli "o, to wygląda obiecująco".
My staramy się zwrócić autorowi uwagę, że naszym zdaniem zaprezentowane sample nijak nie wywołują takiego odczucia, wręcz przeciwnie.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Dziwne, że na stronie programu są całkiem niezłe przykłady.
http://www.machineryhdr.com/gallery.php
Taki przykład jak 'magazyn' jest strasznie zniechęcający...
Dla mnie to jest mocna niezgodność - program nazywa się 'Natural' a przykłady w tym wątku są zupełnie 'unnatural'.
Ostatnio edytowane przez KS ; 09-04-2011 o 22:12
D200 plus graty...
Skoro pomyliłeś adresy to nic dziwnego że jest niezgodność :- )))), to nie ta strona
Zajrzyj tu:
http://www.machineryhdr.com/natural/gallery.php
Skontaktuj się z nami