Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: o co kaman?

Exclamation o co kaman?

wiem, ze nie ten dzial, ale tu najszybciej moge liczyc na odpowiedz, a sprawa jest bardzo powazna.
    zamowilem sobie wydruki na plotnie. do goscia poslalem pliki w formacie TIFF spakowane zip'em. dzisiaj przesylka dotarla do mnie, ale kolory na wszystkich trzech plotnach skopane. gosc mi mowi, ze takie dostal.
    pytanie jest: jak to mozliwe, zeby kolory zmienily sie w trakcie przesylania? zamiast niebieskiego jest braz, zielony jest sprany, a zoltego wogole brak.

prosze o nie przerzucanie tego watku do innego dzialu. naprawde zalezy mi na czasie. jak juz usyskam odpowiedz na zagadke wtedy watek bedzie mozna przerzucic lub usunac...

ktos ma jakies pomysly?

Domyślnie

no dobra. watek mozna poslac do kosza! przepraszam za zawracanie gitarry moderatorom...
    odpowiedzi nie znalazlem, kasa poszla w bloto...no ale kto bogatemu zabroni 1/4 pensji. moze zona jakos to zrozumie...

Domyślnie

trzeba było wysłać mu zdjęcia w kilku formatach ;p
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Oczekujesz, że w godzinę i piętnaście minut kolektyw rozwiąże Twój problem? A poczekać do wieczora, kiedy jest najwięcej ludzi na forum, nie można? No litości...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    pytanie jest: jak to mozliwe, zeby kolory zmienily sie w trakcie przesylania?
    A skąd wiesz, że się zmienił? Znaczy: z czym porównujesz te kolory? Temat pracy domowej na wieczór: color management.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Domyślnie

wiem, ze kolory sie zmienily bo mi gosc przyslal zrzut z ekranu.
    wczesniej drukowalem z TIFFow, JPEGow i zadnych problemow nie bylo.

Domyślnie

Kolory sie nie mogly zmienic....przynajmniej nie na twoich plikach.....kolega de Fresh napisal wyraznie o co chodzi.
    Ja jak wysylam gdzies zdjecia pierwszy raz to robie najpierw probki w malych rozmiarach a potem wiem co i jak......ploter moze byc zle skalibrowany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    wiem, ze kolory sie zmienily bo mi gosc przyslal zrzut z ekranu.
    Ale skąd wiesz jak one wyglądały na jego ekranie, byłeś, widziałeś? Przyczyn może być kilka, ale najbardziej prawdopodobna jest taka, że u któregoś z was urządzenie dupnie prezentuje kolory. Musisz tylko ustalić czyje to urządzenie.
    I'm one of those bad things that happen to good people

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    Ale skąd wiesz jak one wyglądały na jego ekranie, byłeś, widziałeś? Przyczyn może być kilka, ale najbardziej prawdopodobna jest taka, że u któregoś z was urządzenie dupnie prezentuje kolory. Musisz tylko ustalić czyje to urządzenie.
    też to podejrzewam

Domyślnie

drukowalem juz te zdjecia wczesniej. przygotowane do druku byly jakies dwa lata temu i od tej pory leza sobie na dysku i czekaja na druk. jedyne co z nimi robie to powiekszam do odpowiedniego formatu.
    colour settings mam ustawione na: sRGBIEC61966-2.1 i tak niezmiennie od ponad trzech lat. wszystko co drukowalem do tej pory bylo drukowane na tych ustawieniach i nigdy nie mialem problemu z kolorami do dzisiaj. gosc twierdzi, ze takie zdjecia sciagnal z serwera ode mnie. pakowalem ZIPem. czy w trakcie pakowania moglo dojsc do przetworzenia kolorow?

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów