Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Uwaga na PLAY.

Domyślnie Uwaga na PLAY.

Historia.
    W dniu wczorajszym (30/03/2011) zapomniałem zabrać z domu telefonu. Pomyślałem, że zadzwonię na infolinię i poproszę o przekierowanie moich połączeń przychodzących na telefon stacjonarny w robocie. Zrobiłam to. Miało działać. Po 15 minutach sprawdziłem i nie działało. Zadzwoniłem ponownie. Uzyskałem informację, że to nie jest możliwe przez infolinię bo muszę to zrobić z poziomu telefonu. No i tu mnie po raz pierwszy szlag trafił. Wydawało mi się to niemożliwe by w najbardziej zaawansowanej sieci telefonicznej nie było możliwe via operator infolini mający pełen dostęp do mojego konta u operatora nie mógł tego zrobić. Ale pomyślałem, że kilka godzin nic nie zmieni.
    I to był błąd.
    Poprosiłem by cofnięto moją poprzednią prośbę o przekierowanie połączeń. Pani poinformowała mnie, że zrobione.
    Wróciłem około 18 do domu. Biorę telefon i niestety nie mogę wykonać połączenia wychodzącego. Ok. Idę do Internetu i niestety tam nie mogę tego zrobić bo użytkownik został zablokowany. Czekam aż moja druga połowa wróci do domu i dzwonię z komórki na infolinię PLAY z pytaniem co się dzieje.
    I Pani na infolinii informuje mnie, że nie zapłaciłem za rachunek telefoniczny i zostało mi zablokowana możliwość wykonywania połączeń wychodzących. Jestem złodziejem. UUUUpppps nie faktura ma termin płatności w kwietniu. Ani słowa przepraszam.
    Jestem idiotą bo coś „pogrzebałem” w telefonie. Na moje stanowcze oświadczenie, że nie, bo go nie dotykałem od rana a wcześniej dzwonił normalnie, Pani informuje mnie, że potrzeba 24 godzin na ustanowienie przekierowania połączeń przychodzących. Nikt mi tego przy pierwszym i drugim kontakcie z infolinią nie powiedział. Nazwę to adekwatnie – brak kompetencji ze strony operatorów pracujących na infolinii.
    Pani przyjęła moją skargę na błędnie udzielone informacje i poinformowała mnie, że jutro (31/03/2011) telefon będzie działał normalnie.
    Dziś nie działa
    Po trzykrotnym kontakcie z konsultantami na infolinii, wyszło, że:
    - jestem złodziejem bo mam niezapłaconą fakturę z datą płatności na kwiecień.
    I nic więcej.
    Jak tylko skończę umowę z PALY, zmieniam operatora.
    Znalazłem numer telefonu do siedziby PLAY. Pani, która odebrała telefon nie chciała mnie przełączyć do osoby kompetentnej i mogącej mi pomóc w tej sprawie i odesłała na niekompetentną i chamską infolinię. Telefon rzecznika prasowego PALY nie jest odbierany.
    Efekt dodatkowy. Nikt się do mnie nie dodzwoni. Też nie jestem osiągalny w sieci PLAY.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 31-03-2011 o 14:51 Powód: proszę nie pisać białymi literami, na jasnej "skórce" nic widać
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Domyślnie

Tak oto przez niekompetencję pracowników traci się klientów. Z drugiej strony może mam mylne pojęcie ale umówmy się, kto pracuje na tych wszystkich infoliniach?

Domyślnie

piszesz o PLAYu. Kiedyś miałem problem z Windowsem. Było to w czasach, gdy rejestrowało się Win wysyłając specjalny druczek. Jako zarejestrowanemu właścicielowi przysługiwała mi darmowa pomoc telefoniczna. I pewnego razu postanowiłem z tego skorzystać. Po odpowiedzi na milion pytań i ustaleniu tożsamości zostałem przekierowany do serwisu. Po przedstawieniu problemu usłyszałem stukot klawiatury i pan z rozbrajającą szczerością oznajmił: nie mogę panu pomóc, bo nie mam takiego przypadku w bazie.
    A do Microsoftu raczej nie przyjmują ludzi z łapanki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    Tak oto przez niekompetencję pracowników traci się klientów. Z drugiej strony może mam mylne pojęcie ale umówmy się, kto pracuje na tych wszystkich infoliniach?
    No nie przesadzaj. Jestem w Erze i o infolinii złego słowa nie mogę powiedzieć. Moim zdaniem bardzo kompetentna obsługa a każdą z moich spraw załatwili bądź to od ręki, bądź przynajmniej w regulaminowym czasie.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

Michał - zapewniam Cię, wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. W dobie powszechnej "optymalizacji" kosztów każda niemal infolinia opiera się na studentach z umową zlecenia po 3 godzinnym szkoleniu, gdzie na co drugie pytanie otrzymujesz odpowiedź "proszę o chwilę cierpliwości" i wysłu****ąc Mozarta czekasz aż wczoraj zatrudniony konsultant czegoś się dowie od przełożonego lub na szybko doczyta w instrukcji...
    Przerobiłem już tego sporo i to niemal w każdej sieci, że przestałem się tym stresować bo zszedłbym na zawał ...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Na Forum białym, tekst jest nieczytelny.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TristisAnima Zobacz posta
    No nie przesadzaj. Jestem w Erze i o infolinii złego słowa nie mogę powiedzieć. Moim zdaniem bardzo kompetentna obsługa a każdą z moich spraw załatwili bądź to od ręki, bądź przynajmniej w regulaminowym czasie.
    Też jestem w erze bardzo dobrze obsługiwany, ale żeby z całą pewnością stwierdzić czy większość jest zadowolona czy nie, trzeba by jakieś badania przeprowadzić

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Ludzie którzy nie mają pojęcia o tym co powinni znać od podszewki. Z każdą infolinią jest tak samo. Jak słyszę, dzwoniąc do działu technicznego np. nie ważne gdzie, że odebrała kobieta to mam ochotę się rozłączyć bo wiem że będzie jak zwykle (bez obrazy dla kobiet oczywiście).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSB Zobacz posta
    Ludzie którzy nie mają pojęcia o tym co powinni znać od podszewki. Z każdą infolinią jest tak samo. Jak słyszę, dzwoniąc do działu technicznego np. nie ważne gdzie, że odebrała kobieta to mam ochotę się rozłączyć bo wiem że będzie jak zwykle (bez obrazy dla kobiet oczywiście).
    Nie ma też co uogólniać, ja za każdym razem jak dzwoniłem do HP to pomimo tego, że obsługiwały mnie kobiety byłem bardzo zadowolony, świetny przepływ informacji pomiędzy komórkami i bardzo duża kompetencja pracowników.

Domyślnie

hackermuz nie obwiniam ludzi z infolini pracujących na słuchawkach. Obwiniam ich przełożonych, szefów. Moja druga połowa pracuje w firmie światowej, świadczącej usługi callcenterowe. Obsługują głównie klientów pod względem saportu informatycznego. I od niej wiem, że to powinno wyglądać inaczej. Szkolenie i procedury powinny przewidywać rózne wypadki. I taki jak mój jest typowo techniczny. Czyli powinna być tzw. druga linia wsparcia, gdzie siedzi osoba z dużym doświadczeniem i kompetentna mająca wykształcenie kierunkowe i ona pomaga rozwiązać problem. I tak to powinno działać.
    To co mnie najbardziej boli to, że każdy z operatorów infolinii pierwsze co robi to mówi, że nie zapłaciłem rachunku czyli jestem złodziejem. Chryste Panie!!! Krew się we mnie gotuje. Oznacza, że jak nie zapłacę za pierwszą fakturę to blokują w Play rozmowy wychodzące. To chyba nie jest zgodne z prawem.
    JSB mnie już kobiety pracujące na technicznych infoliniach nie dziwią i nie zakładam, że są niekompetentne. Umieją to i tylko to jak wyszkolił ich pracodawca i to on, moim zdaniem decyduje o poziomie usług świadczonych przez osoby pracujące na słuchawkach.

Pozdrawiam
    FUJI X-T3/18-55/35 1.4

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów