Szukaj
Do przerzucania przesłony przyzwyczaiłem się, i tak w połowie chodzi z manualami.
Punkty AF ... przydały by się, choć i tak mam odruch z zamierzchłych czasów: wcisnąć do połowy - zamrozić parametry - przenieść kadr - dokończyć zdjęcie.
Zobaczymy jak do przywyknę do braku podnoszenia lustra ... w sumie i tak bije chyba mniej niż inne moje manuale.
Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3
Ja uzywalem dwu trybów - A i P, w A nastawiałem przesłonę na 2.8, a w P musiałem na 22. W efekcie zdazalo się ze nie zrobilem zdjecia bo nie miałem w P ustawione na 22, lub ze poruszyłem, bo na A ustawione było 22
Natomiast ruszanie całym kadrem jest okej ale jak się ma w miarę wąskie szkło, przy 20mm jest to trochę dziwaczny efekt - a ja czesto ustawiam ostrosc gdzies na dole czy z boku![]()
Völkchlor
Lampę miałem na aparacie raz w życiu![]()
Völkchlor
witam
zobacz tu
http://www.foto-kurier.pl/archiwum_a...e-10-1992.html
2) ośmiopolowy czujnik matrycowy, wyznaczający nowy poziom w precyzji pomiaru oświetlenia
Bosch.... dziennikarz to ma dobrze, da jedno zdanie powitania, przeklei materiał importera i weźmie wierszówkę.
O zakresie pomiaru dla błysku tu też nic nie ma, jak w innych zestawieniach, więc przyjmuję że jest jak dla pomiaru statycznego do 6400.
Robiłem kiedyś foty na press800 pchanym do 3200, czasem dopalane lampą i nie widziałem jakiś dziwnych rzeczy jeśli chodzi o lampę, więc nie ma ograniczeń. Inna inszość, że wołanie push2 nie było rewelacyjne.
D814 | 12-300/1.4-4
Skontaktuj się z nami