rzeczywiście kojarzy się z floydami. fotka z klimatem chociaż ja osobiscie lekko bym przyciął z góry, poza tym ok.
Szukaj
rzeczywiście kojarzy się z floydami. fotka z klimatem chociaż ja osobiscie lekko bym przyciął z góry, poza tym ok.
D200 i kilka zabawek
jak dla mnie, całkiem fajny temat i ujęcie, ale faktycznie za ciemno, a co do klimatu poranka, to oczy na bank lepiej widziały te krowy![]()
.
1. I zdecydowanie "ciemna" wersja. Fajny klimat na zdjęciu.. Głównie dla dalekiego planu - mgła, słońce. Mroku tu nie może zabraknąć. Ale celem jakiegoś*wyeksponowania tego co - mz - ważne, trochę dołu przyciął - nad tą*rudą plamą na drodze chyba.
No właśnie tutaj jest problem w odbiorze. Już dawno to zauważyłem, a konkretnie jak forumowicze odbieraja fotki trzaskane przy zmierzchu, czyli przede wszystkim rozmaite zachody słońca. Każdy narzeka, że jakieś krzaki są czarne, żeby je wyciagnąć z cienia, bo czarna plama itd itp. A tymczasem te krzaki rzeczywiście są czarne. Ale co robić, nienaturalne fotki są jak widać w modzie. Zresztą tutaj masz doskonały przykład - http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=152008 , konkretnie fota na dole pierwszej strony. Tak tam było ciemno na trawie. Ale koledzy na forum zwrócili uwagę, że ładniej bedzie jednak rozjaśnić dół. Czyli poszli w strone poprawiania ciemnic. Jak widać, takie foty bardziej są cenione.
Czyżby znowu mnie poniosło?![]()
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Krowy... fajny widok szkoda, że jest ich coraz mniej, bo i pastwiska znikają. Zdjęcie bardzo fajne
Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.
1 ujecie w rozjasnionej wersji by mi sie widzialo. Oczywiscie subiektywnie.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Lubię kadry lekko niedoświetlone. Wybieram 1, bo reszta jest zbyt kombinowana.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Skontaktuj się z nami