Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Z widokiem na Giewont......

.......tę fotkę wstawiam raczej poglądowo, mianowicie wszystkim zainteresowanym współpracą konwertera TC-20E + 70-200 mm f/2.8G ED VR II tę fotkę polecam, ogniskowa 400mm; F14; ISO200; 1/250sek

zapraszam

pozdrawiam

Domyślnie

Wprawdzie już widziałem ale jeszcze raz napiszę że bdb to wygląda z tego zestawu.
    Ale mam pytanie skąd to zdjęcie było robione? Kasprowy?
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Wprawdzie już widziałem ale jeszcze raz napiszę że bdb to wygląda z tego zestawu.
    Ale mam pytanie skąd to zdjęcie było robione? Kasprowy?
    tak dokładnie z Kasprowego

Domyślnie

Pierzynka z tyłu pięknie się komponuję , brak mi trochę prawej.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert_P Zobacz posta
    Pierzynka z tyłu pięknie się komponuję , brak mi trochę prawej.
    Świetne może chmur!
    Ale ja również mam wrażenie delikatnego zaburzenia równowagi na tym zdjęciu, z tym że bardziej brakuje mi góry zdjęcia (lub za dużo dołu). Tzn MZ odrobinę za dużo dołu zostawiłeś poświęcający tym fajne morze chmur na dalekim planie.
    Tak sobie jeszcze kombinuje, czy nie korzystniej by to wyglądało w formacie panoramicznym ~ 16:9 z przyciętym dołem.

Domyślnie

Skoro zdjęcie poglądowe, to nie będę pisał o moich odczuciach, ale jeśli chodzi o przedstawienie sprzętu , to jak na załączonym zdjeciu widac - ten zestaw znakomicie się spisuje. Jest to jedyne sensowne rozwiązanie dla FX'a jeśli ktoś chce miec 300 - 400 mm. Wtedy nie będzie już 2,8 tylko min. 5,6, co jednak w krajobrazie nie ma znaczenia. Jednak mam jedno ale. Spędziłem w górach wiele wiele czasu przede wszystkim chodząc po kilka - kilkanaście godzin dziennie. I wiem jedno: nie zabrałbym ze sobą tego zestawu za nic, chyba, że ktoś by nosił to za mnie. Co nie zmienia faktu że to świetny sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Świetne może chmur!
    Ale ja również mam wrażenie delikatnego zaburzenia równowagi na tym zdjęciu, z tym że bardziej brakuje mi góry zdjęcia (lub za dużo dołu). Tzn MZ odrobinę za dużo dołu zostawiłeś poświęcający tym fajne morze chmur na dalekim planie.
    Tak sobie jeszcze kombinuje, czy nie korzystniej by to wyglądało w formacie panoramicznym ~ 16:9 z przyciętym dołem.
    być może nawet i światełko mogłoby być ciekawsze ale tę fotkę robiłem z myślą o wypróbowaniu konwertera i bardziej się skupiałem na nieporuszeniu (fota z ręki ) a czas 1/250 sek, co przeczy kanonom, bo dla ogniskowej 400mm winno się mieć 1/400sek ale VRII tutaj pokazał klasę, więc nad fotką raczej nie będę rozdzierał szat, mam trochę lepsze w galerii, ale propozycja przycięcia w lekką panoramkę wydaje się być sensowna

december - wierz mi, ciężar sprzętu to kwestia przyzwyczajenia, lotnicy i przyrodnicy walą nieporuszone foty z ręki 500-tką, a na pokazach jest co robić i nieraz jest to też klika godzin, tutaj ważny jest aspekt finansowy konwerter to 2tys a zyskuje się rewelacyjną jakość na dwukrotnie dłuższej ogniskowej, razem z Tadziem Wilkiem robiliśmy takie szybkie testy, on z 200-400mm F4, i sam mi przyznał ze w prostych porównaniach na bdb monitorze, różnica objawiała się tylko tym że z jego szkła był minimalnie lepszy kontrast, zresztą Pablook ma w swojej galerii wiele swietnych zdjęć z Moraw właśnie z takiego zestawu
    Ostatnio edytowane przez harb ; 25-03-2011 o 15:32

Domyślnie

Fajnie to wyglada.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Brakuje jedynie czlowieka w oddali, ktory oddalby skale krajobrazu. No chyba, ze te dwa piksele obok wiezy, to jakis czlek

Domyślnie

Ja w prawdzie z sigmą 70-200 po bieszczadach łaziłem ale zestaw też swoje waży, po paru godzinach ten ciężar dawał już o sobie znać ale nie na tyle abym na następne wyjścia go nie zabrał
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów