Close

Strona 14 z 25 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 250

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Może to nie odnośnie D700 ale w czwartek byłem w serwisie z inną rzeczą i dodatkowo się spytałem o cenę wymiany gumy od pierścienia ogniskowej w 24-70. Gościu odpowiedział mi 50zł. Byłem przyszykowany, że 150-200 a tutaj 50. Moja odpowiedź: Że jak? Że jeszcze raz? Szok! Przy cenach wymiany gum w body to ta cena jest naprawdę super.
    Wymieniałem na Postępu gumy w 70-300VR - za 51,16 zł. Gumy + robocizna + VAT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Może to nie odnośnie D700 ale w czwartek byłem w serwisie z inną rzeczą i dodatkowo się spytałem o cenę wymiany gumy od pierścienia ogniskowej w 24-70. Gościu odpowiedział mi 50zł. Byłem przyszykowany, że 150-200 a tutaj 50. Moja odpowiedź: Że jak? Że jeszcze raz? Szok! Przy cenach wymiany gum w body to ta cena jest naprawdę super.
    sam wymieniłem ostatnio gumy przy 24-70, koszt wyszedł ok 53zł.
    FX|D800|D700|2470|50 1.4G|85 1.8G|70200|SB900 | 910 + plecak i pierdoły
    "The wicked flee when none pursueth..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kZC_ Zobacz posta
    sam wymieniłem ostatnio gumy przy 24-70, koszt wyszedł ok 53zł.
    Wymiana gumy na 24-70 trwa 4 minuty... sam zmienialem, guma sama wchodzi wrecz na obiektyw i z niewielka pomoca lokuje się w odpowiednim miejscu.

Ktos pisal o kosmicznych cenach gum na Postępu... nie sądze , ze to oni ustalają. Zanim kupilem na Postępu do swojego D700 kombinowalem przez sklep zachodni i przez Ebay... wyszloby mnie znacznie drozej niz w PL jesli zdecydowalbym sie na zakup. Guma za ktora placilem 35 zl na Postepu do 24-70, na Ebay kosztowala 11,99$ + wysylka i czas..
    Nadszedl ten dzien kiedy opuscilem swiat elek i korpusow z logo C ... Powitalem korpus Nikona
    Nikon 1800 (s)

Domyślnie

kubalmar: A nie jesteś przypadkiem NPS, że wymianę miałeś mieć gratis?

Domyślnie

Wymiana gumy na pierścieniu zmiany ogniskowej w Nikorze 18-200 VR - koszt 23 zł (z przesyłką) - oczywiście sam zmieniałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jery Zobacz posta
    kubalmar: A nie jesteś przypadkiem NPS, że wymianę miałeś mieć gratis?
    Niestety nie jestem uprzywilejowany NPS-em i dlatego też propozycja wymiany za free była zaskoczeniem

Domyślnie

Tak sobie myślę, że może zamiast walczyć z gumami i w kółko naklejać nowe, które pewnie i tak po jakimś czasie będą się odklejać to może warto pomyśleć o skórze zrobionej na wymiar (zerwać gumy, odbić kształt body i dać do jakiegoś sprytnego kaletnika). Coś na wzór tego co można znaleźć na cameraleather.com tylko dla cyfrowego body? Aparat zyska na wyglądzie i charakterze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TeXfan Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że może zamiast walczyć z gumami i w kółko naklejać nowe, które pewnie i tak po jakimś czasie będą się odklejać to może warto pomyśleć o skórze zrobionej na wymiar (zerwać gumy, odbić kształt body i dać do jakiegoś sprytnego kaletnika). Coś na wzór tego co można znaleźć na cameraleather.com tylko dla cyfrowego body? Aparat zyska na wyglądzie i charakterze.
    Niezly biznes bylby moim zdaniem, tylko co to by bylo jak by serwis mial takie cos rozebrac .
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

Dziwne podejście mają na ul.Postępu, w obiektywie 24-70 wymienili za 60zł mimo gwarancji, gumę w body (tą z tyłu) wymienili za darmo. Komplet kupiony jednego dnia.
    Ostatnio edytowane przez Julian7 ; 05-04-2011 o 11:55

Domyślnie

Mi w D300s wymienili za free gumy, do tego wyczyścili matrycę i zrobili przegląd roczny bo to akurat koniec gwarancji był. Co prawda zrobili to przypadkiem bo coś się komuś machnęło (ja zostawiałem tylko na wymianę gum) Jak przyszedłem po aparat pan go przyniósł, wziął papiery i zapytał ile to miało kosztować ja mu mówię że miała być wymiana gum na gwarancji.
    Popatrzył w papiery dał mi do podpisania i oddał aparat. Potem patrzę w dokumenty a tam oprócz wymiany gum wpisane:
    -Przegląd + diagnostyka
    -Czyszczenie matrycy
    -Mapowanie matrycy
    Przez pomyłkę ale mi się trafiło
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Strona 14 z 25 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów