Szukaj
To jest fakt, drogie te gumeczki strasznie, ale pewnie nic na to nie poradzimyProdukcja takich gumek to pewnie koszt kilku euro...ehh
Pytanie czy samą wymianę miałbyś free czy wymianę i gumy, bo to już co innego.
A7RII/24/35/85
tylko niektórzy nie wiedzą że miał byś za darmo- ale stracił byś kilka tysięcy, a zapłaciłeś 250 i zyskasz kilka tys.
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
No chyba najważniejsza jest odkręcenie śrubki przez komorę baterii, która trzyma gume na chwycie gripa aparatu. I ważne żeby klejenie zacząć od krawędzi zewnętrznej ku środkowi aparatu. Gumy z serwisu różnią się od oryginalnych tym zę na końcach nie posiadają taśmy klejącej co ułatwia ich wciśnięcie pod centralna obudowę, w której znajduje sie bagnet. Oczywiście przed przyklejeniem nowych trzeba starannie wyczyścić stary klej. Usuwanie tej starej taśmy klejącej zajęło najwięcej czasu, ale przy użyciu propanolu i pałeczek udało sie doskonale. Co do darmowej wymiany to myślę, że był to efekt mojej korespondencji do serwisu, któej teraz trochę żałuję, bo chyba byłem za bardzo gruboskórny :P
Ostatnio edytowane przez kubalmar ; 15-01-2011 o 20:19
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
Może to nie odnośnie D700 ale w czwartek byłem w serwisie z inną rzeczą i dodatkowo się spytałem o cenę wymiany gumy od pierścienia ogniskowej w 24-70. Gościu odpowiedział mi 50zł. Byłem przyszykowany, że 150-200 a tutaj 50. Moja odpowiedź: Że jak? Że jeszcze raz? Szok! Przy cenach wymiany gum w body to ta cena jest naprawdę super.
Skontaktuj się z nami