Close

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 250
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubalmar Zobacz posta
    Trzy gumy z wysyłką kurierem 245 PLN.
    Jak by tak całego D700 kupić u podstępowych w częściach wyjdzie pewnie ponad 50 tys zł, jak za takie byle G skroili kolegę na grubo ponad 200 zł. Co to się dalej wyrabia z tym niby serwisem

Domyślnie

To jest fakt, drogie te gumeczki strasznie, ale pewnie nic na to nie poradzimy Produkcja takich gumek to pewnie koszt kilku euro...ehh

Domyślnie

Pytanie czy samą wymianę miałbyś free czy wymianę i gumy, bo to już co innego.
    A7RII/24/35/85

Domyślnie

Wszystko za free wraz z przesyłka

Domyślnie

tylko niektórzy nie wiedzą że miał byś za darmo- ale stracił byś kilka tysięcy, a zapłaciłeś 250 i zyskasz kilka tys.

Domyślnie

(...) i na koniec pan w sposób szczegółowy udzielił mi instrukcji jak szybko i bezpiecznie wymienić gumowe okleiny.
    Czy możesz napisać na co zwrócić szczególną uwagę przy wymianie?

Dla mnie jest/było to zaskoczenie, że serwis ponad rok po gwarancji aparatu, proponuje mi naprawę gratis, a to się chyba często nie zdarza.
    Ciekawe, czy wymiana gumek w serwisie jest teraz dla wszystkich gratis, czy tylko Tobie to zaproponowali.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

No chyba najważniejsza jest odkręcenie śrubki przez komorę baterii, która trzyma gume na chwycie gripa aparatu. I ważne żeby klejenie zacząć od krawędzi zewnętrznej ku środkowi aparatu. Gumy z serwisu różnią się od oryginalnych tym zę na końcach nie posiadają taśmy klejącej co ułatwia ich wciśnięcie pod centralna obudowę, w której znajduje sie bagnet. Oczywiście przed przyklejeniem nowych trzeba starannie wyczyścić stary klej. Usuwanie tej starej taśmy klejącej zajęło najwięcej czasu, ale przy użyciu propanolu i pałeczek udało sie doskonale. Co do darmowej wymiany to myślę, że był to efekt mojej korespondencji do serwisu, któej teraz trochę żałuję, bo chyba byłem za bardzo gruboskórny :P
    Ostatnio edytowane przez kubalmar ; 15-01-2011 o 20:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jak by tak całego D700 kupić u podstępowych w częściach wyjdzie pewnie ponad 50 tys zł, jak za takie byle G skroili kolegę na grubo ponad 200 zł. Co to się dalej wyrabia z tym niby serwisem
    Spróbuj złożyć z części nabytych w serwisie samochód - dowolnej marki.
    Dopiero się zdziwisz.

Domyślnie

I ważne żeby klejenie zacząć od krawędzi zewnętrznej ku środkowi aparatu.
    Dzięki, to bardzo cenna uwaga, bo pewnie zacząłbym kleić w odwrotnym kierunku.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Może to nie odnośnie D700 ale w czwartek byłem w serwisie z inną rzeczą i dodatkowo się spytałem o cenę wymiany gumy od pierścienia ogniskowej w 24-70. Gościu odpowiedział mi 50zł. Byłem przyszykowany, że 150-200 a tutaj 50. Moja odpowiedź: Że jak? Że jeszcze raz? Szok! Przy cenach wymiany gum w body to ta cena jest naprawdę super.

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów