Szukaj
Aparatu po prostu nie można za często i za długo używać.
D800, F90x, N 24-70/2.8, N 60/2.8 D micro, N 50/1.4, 3xElfo, SB 900,
Wiem, że wątek juz wiekowy, ale sprawa wyklejek gumowych ciągle na czasie i dlatego chcę sie pochwalić, moimi doświadczeniami z serwisem. Mój dwu letni D700 w końcu upomniał się o wymianę ogumienia. Jak wielu z was tak i ja nie mogłem wysłać aparatu do serwisu z przyczyn czysto zarobkowych. Napisałem maila zamiast do serwisu to do wsparcia technicznego opisując swoją sprawę. Poprosiłem czy w drodze wyjątku mogą sprzedać mi wyklejki wysyłkowo. Ku mojemu zaskoczeniu, juz dnia następnego otrzymałem maila od wsparcia technicznego, w którym to zostałem poinformowany, że takie zamówienie powinienem złożyć w serwisie, a nie u nich, ale Pan Piotr M. poinformował, że w moim imieniu złożył to zamówienie w serwisie i prosi mnie o przesłanie do serwisu danych do wysyłki, nr. aparatu i nr. telefonu. Jednak nie byłoby tu nic nadzwyczajnego gdyby nie dalsza część maila od Pana Piotra. Pan Piotr poinformował mnie, że jeśli jednak zdecyduję sie na wysłanie aparatu do serwisu to wymienią mi gumy BEZPŁATNIE! i czekaja na moją decyzje. Niestety nie mogłem skorzystać z tej wspaniałomyślnej oferty serwisu i wybrałem opcje zakupu w dordze wysyłki. Wysłałem do serwisu wszelkie potrzebne dane wraz z moim nr. telefonu i czekałem na potwierdzenie realizacji zamówienia i podanie ceny za te wyklejki. Dnia następnego zadzwonił telefon i po odebraniu rozmawiałem z panem z serwisu, który poinformował mnie o realizacji zamówienia i na koniec pan w sposób szczegółowy udzielił mi instrukcji jak szybko i bezpiecznie wymienić gumowe okleiny. Przesyłka dotarła dnia następnego i D700 ma juz nowe gumkiJestem bardzo zaskoczony (pozytywnie) podejściem serwisu do mojego tematu i ta sprawa całkowicie zmienia moje zdanie co do serwisu na Postępu. Wiem że jest to zasługa nas wszystkich i po tych latach bojkotowania serwisu w końcu coś sie zmienia
![]()
ile kosztowały te gumki?: )
Jakiej logiki sie doszukujesz? Dla mnie jest/było to zaskoczenie, że serwis ponad rok po gwarancji aparatu, proponuje mi naprawę gratis, a to się chyba często nie zdarza. Ja musiałem wybrać zwykły zakup, bo po prostu nie mogłem wysłać aparatu, a co za tym idzie skorzystać z darmowej naprawy. I jakiej logiki sie tu doszukiwać. trzeba sie cieszyć, że coś się zmienia w "naszym" serwisie. Po kilku złych doświadczeniach z serwisem przez lata w końcu jestem zadowolony z tego jak zostałem potraktowany.
Wysyłasz aparat. Ponosisz koszty. Serwis daje za darmo gumy. Serwisant spędza za darmo jakiś czas wymieniając te gumy. Później na koszt serwisu lub Twój odsyłają aparat.
Wariant drugi. Wkładają do koperty gumy za darmo. Serwisant zamiast wymieniać gumy za darmo robi inną robotę która przynosi dochód.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
hehe juz wiem co Cie irytujeale po rozmowie z serwisem staje sie to dość zrozumiałe. Gdybym wysłał im aparat (za free wraz z przesyłką) to oni potraktowaliby to jako naprawa w ramach rękojmi i w papierach ich by sie to pewnie układało no i po dokonaniu naprawy dostałbym gwarancje. A wysyłając mi gumy to jakie maja podstawy na wysłanie gum za free komus kto nie ma nawet gwarancji. No jak dla mnie jest doś zrozumiałem lecz szczerze mówiąc wolałbym mieć sprawę załatwiona po Twojemu. Tak czy siak i tak taniej mnie to wyszło samemu przyklejając te gumy.
Skontaktuj się z nami