Close

Strona 388 z 479 PierwszyPierwszy ... 288338378386387388389390398438 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 871 do 3 880 z 4785

Smile

Czołem!
    Mam fundusze żeby zamienić D90 na coś nowszego, lepszego
    Nowa puszka musi mieć szybszy AF i mniejsze szumy.
    Zastanawiam się nad D300s lub D7000.
    I tu koledzy pytanie, czy D7000 które są obecnie w sklepach to modele bardziej doskonałe niż te z początku produkcji czy nie ma żadnej reguły i dalej można trafić na bubel?
    D700, N80-200/2.8D ED N, S50/1.4, T28-75, SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Sulco Zobacz posta
    I tu koledzy pytanie, czy D7000 które są obecnie w sklepach to modele bardziej doskonałe niż te z początku produkcji czy nie ma żadnej reguły i dalej można trafić na bubel?
    Trudno jednoznacznie odpowiedziec, bo to loteria jest z trafieniem w sprawny egzemplarz. Musisz sprawdzic puszke przed zakupem, innej rady nie ma. chociaz ja nei sprawdzalem i nie narzekam :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Czołem!
    Moga być buble jak były, bo zauważ, że u nas w PL mało schodzi, więc sklepy i poszczególni sprzedawcy mogą mieć jeszcze pierwsze partie towaru, jak już to brać w UK, albo w USA ;d
    Moja prywatna strona: http://shox.pl

Domyślnie

Czołem!
    Jeśli chcesz mniej szumiącą puchę, to z tych dwóch, które wymieniłeś w grze pozostaje tylko d7000

Domyślnie

Nie wydaje mi się żeby były wyraźne różnice w zależności od kraju. Sygnały o pojawianiu się tych samych problemów docierają z różnych stron świata. Również trudno określić czy występują "lepsze" czy "gorsze" numery seryjne. Mój ma nr. 605xxx i póki co nie stwierdziłem jakichkolwiek problemów z AF po za gorszą skutecznością AF na polach innych niż centralne - ale to ponoć normalne. Centralne pole ostrzy w punkt przy minimalnym świetle i kontraście i to bez wspomagania diodą, do tego bardzo szybko. Testowałem przy świetle z lampach sodowych na ulicy i w domu przy świetlówce energooszczędnej (z kitowym 18-105). Kilka zdjęć testowych przed zakupem pomoże zwiększyć szanse na sukces, ale gwarancji i tak nie ma, bo zdarzało się że AF w puszce zaczął wariować po pewnym czasie, lub może raczej w jakichś szczególnych warunkach oświetleniowych. Krople oleju na matrycy niestety również mogą pojawić się po pewnym czasie. Ja póki co jestem naprawdę zadowolony z osiągów i jakości obrazka...
    pozdrawiam
    fotohobbysta

Domyślnie

LV w d7k jest ok, nie mogę narzekać, może gdyby jeszcze wyciągał seryjnie 6k/s to by było rewelacyjnie. Co do AF to w moim przypadku trudno jednoznaczie powiedzieć, gdzie jest problem, wina body, szkieł?. W sobotę wpadnę na Postępu i poproszę o kalibracje body z moją szklarnią. Jeśłi po tym zabiegu nadal bede miał wrażenie, że D70s lepiej otrzy zacznę się naprawd martwić.
    Mam prośbę czy ktoś z grupowiczów może umieścić przykład akceptowalnego cropa z D7k. Może za dużo wymagam od tej puszki i to co ona wypluwa jest po prostu normą.
    D7000+D70s+N35/1.8+T17-50/2.8VC+CZJ135/3.5+J200/4+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ministry Zobacz posta
    ...
    Mam prośbę czy ktoś z grupowiczów może umieścić przykład akceptowalnego cropa z D7k. Może za dużo wymagam od tej puszki i to co ona wypluwa jest po prostu normą.
    Chcesz jakieś konkretne zdjęcie? światło? ISO? odległość?
    fotohobbysta

Domyślnie

Kurcze do wczoraj bylam szczesliwą posiadaczka D7k. Wrrr do dzis oczywiscie. Mam go od 2tyg. AF wydaje mi sie ze dziala poprawnie. Czasami miewam klopoty przy gorszym oświetleniu ale generalnie jest OK.
    Matryca - w tescie dekielkowym jest OK. raz mi sie pojawiy dwa punkty, ale juz drugi raz tego nie powtórzylam

Noooo i nieszczesna LV- AF nie dziala wrrr co dopiero dzis zauwazylam.
    Da sie cos z tym zrobic?
    Kurcze nooo ma radosc z zakupu sie skonczyla... szkoda ze dopiero dzis zajelam sie lektura tego wątku.
    mam ochote juz dzis sie pozbyc D7000 ......

Domyślnie

ministry, jeśli AF w D7000 trafi tam gdzie powinien, to zdjęcia z tej puszki są ostre jak brzytwa. Na początku tego tasiemca wstawiałem takie fotki -nie wiem, max 10-15 stron od początku do przejrzenia

Agut, napisz z jakim szkłem i w jakich warunkach sprawdzasz pracę AF w LV.
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Wyraźnie widać, że w serwisie Niemieckim także olali opis usterki. Nawet go nie przeczytali. Bo gdyby to zrobili, nie zadawali by tak idiotycznych pytań.
    Ciekawe gdzie są teraz osoby tak namiętnie ze mną polemizujący i starający się uzmysłowić mi wyższość zachodu nad wschodem...

Cytat Zamieszczone przez Kali_69 Zobacz posta
    Odwiedź rzecznika praw konsumenta- taniej niż jechac do Warszawy
    No i co ? Popatrzą sobie w oczy i tyle. Z tego co pamiętam aparat pochodzi z importu wewnętrznego, obowiązują więc przepisy prawa właściwe dla miejsca nabycia. Polski rzecznik nie może zrobić NIC.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 31-03-2011 o 20:18
    HP Photosmart 945 > Fuji FinePix S9600 > Nikon D7000 + AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR + 50mm f/1.8D AF NIKKOR

Strona 388 z 479 PierwszyPierwszy ... 288338378386387388389390398438 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów