Szukaj
te zbliżenia... do pełni szczęścia brakuje jeszcze tylko makro
Dobry materiał do studiowania dla dermatologa..
A mógłbyś przybliżyć, co chciałeś tymi fotografiami przekazać?
Pomogłoby to w analizie..
techniczna - 0/10
artystyczna - -8/10
eee, nie bylo takiego zastrzezeniaz reszta to nie byla uwaga osobista, tylko wskazanie, ze robienie portretu, w sposob podkreslajacy wszystkie niedoskonalosci skory (nie chodzi wcale o pieprzyki) nie jest najlepszym pomyslem. te zdiecia przypominaja ostro ciete foty z imienin u cioci - a ciasne kadrowanie nie wyglada na celowy artystyczny zabieg tylko na sposob ukrycia telewizora, paprotki i mebloscianki. uwagi jakie dostalas byly ciete, bo konstruktywne sa zastrzezone dla fot przefiltrowanych przez samokrytycyzm
pozdr
adam
Nieostro, źle kadrowane, twarz błyszczy się i kilka innych uwag. Trzeba było z tym tele wyjść na zewnątrz, poczekać na dobre świało i wtedy coś podziałać.
Pozdrowienia
Może zabrzmi to strasznie, ale nic. Po prostu zrobiłam zdjęcie (wiem, że dla wielu z was to stwierdzenie to profanacja). I dlatego pytam o ocenę, uczymy się przecież na błędach... W powitaniu zaznaczyłam, że jestem AMATOREM. Dziekuję za merytoryczne uwagi, bardzo je cenię i biorę do serca.
I jeszcze jedno... Czytając wiele uwag na forum mam wrażenie, że wiecej tu techniki i grafiki niż fotografii w jej klasycznym rozumienieu - "zatrzymanie chwili". A zatrzymując chwilę nie zawsze można przypudrować nos...lub wyjść w plener. I czy "imieniny u cioci" to gorszy moment do fotografowania? Cenię fotografię artystyczną, pozowaną, ale...cenię też życie chwilą...
Ukłony dla wszystkich![]()
Zgadzam się z zarzutem że techniczna poprawność przysłania tutaj wszystko inne, ale niestety wracając do Twoich zdjęć, to muszę powiedzieć że nawet traktując fotografię jako "zatrzymanie chwili", to Ty niestety nie zatrzymałaś żadnej chwili. Twój mąż na tych zdjęciach nie wyraża żadnej interesującej ekspresji, po prostu nawet emocjonalnie Twoje zdjęcia nie mają nic do zaoferowania. A największy zarzut to zbliżenie pozwalające na analizę każdego pora na skórze, co nie jest pozytywnym wrażeniem, nawet na zdjęciach młodych kobiet.
Skontaktuj się z nami