Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Man

Domyślnie Man

Proszę o ocenę techniczną i artystyczną. Zaznaczam, że to moje początki z Nikonem. Zdjęcia są zrobione spontanicznie. Zwykły portret męża.

1.

2.

Madziulek
    Gość

Domyślnie

te zbliżenia... do pełni szczęścia brakuje jeszcze tylko makro

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dobry materiał do studiowania dla dermatologa..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Dobry materiał do studiowania dla dermatologa..
    Miało nie być uwag "osobistych"... pieprzyki to rzecz wrodzona.. Może coś o zdjęciach??

Domyślnie

A mógłbyś przybliżyć, co chciałeś tymi fotografiami przekazać?
    Pomogłoby to w analizie..

sailor
    Gość

Domyślnie

techniczna - 0/10
    artystyczna - -8/10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fascinatio_nugacitatis Zobacz posta
    Miało nie być uwag "osobistych"...
    eee, nie bylo takiego zastrzezenia z reszta to nie byla uwaga osobista, tylko wskazanie, ze robienie portretu, w sposob podkreslajacy wszystkie niedoskonalosci skory (nie chodzi wcale o pieprzyki) nie jest najlepszym pomyslem. te zdiecia przypominaja ostro ciete foty z imienin u cioci - a ciasne kadrowanie nie wyglada na celowy artystyczny zabieg tylko na sposob ukrycia telewizora, paprotki i mebloscianki. uwagi jakie dostalas byly ciete, bo konstruktywne sa zastrzezone dla fot przefiltrowanych przez samokrytycyzm
    pozdr
    adam

Domyślnie

Nieostro, źle kadrowane, twarz błyszczy się i kilka innych uwag. Trzeba było z tym tele wyjść na zewnątrz, poczekać na dobre świało i wtedy coś podziałać.

Pozdrowienia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    A mógłbyś przybliżyć, co chciałeś tymi fotografiami przekazać?
    Pomogłoby to w analizie..

Może zabrzmi to strasznie, ale nic. Po prostu zrobiłam zdjęcie (wiem, że dla wielu z was to stwierdzenie to profanacja). I dlatego pytam o ocenę, uczymy się przecież na błędach... W powitaniu zaznaczyłam, że jestem AMATOREM. Dziekuję za merytoryczne uwagi, bardzo je cenię i biorę do serca.

I jeszcze jedno... Czytając wiele uwag na forum mam wrażenie, że wiecej tu techniki i grafiki niż fotografii w jej klasycznym rozumienieu - "zatrzymanie chwili". A zatrzymując chwilę nie zawsze można przypudrować nos...lub wyjść w plener. I czy "imieniny u cioci" to gorszy moment do fotografowania? Cenię fotografię artystyczną, pozowaną, ale...cenię też życie chwilą...

Ukłony dla wszystkich

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fascinatio_nugacitatis Zobacz posta
    I jeszcze jedno... Czytając wiele uwag na forum mam wrażenie, że wiecej tu techniki i grafiki niż fotografii w jej klasycznym rozumienieu - "zatrzymanie chwili". A zatrzymując chwilę nie zawsze można przypudrować nos...lub wyjść w plener. I czy "imieniny u cioci" to gorszy moment do fotografowania? Cenię fotografię artystyczną, pozowaną, ale...cenię też życie chwilą...
    Zgadzam się z zarzutem że techniczna poprawność przysłania tutaj wszystko inne, ale niestety wracając do Twoich zdjęć, to muszę powiedzieć że nawet traktując fotografię jako "zatrzymanie chwili", to Ty niestety nie zatrzymałaś żadnej chwili. Twój mąż na tych zdjęciach nie wyraża żadnej interesującej ekspresji, po prostu nawet emocjonalnie Twoje zdjęcia nie mają nic do zaoferowania. A największy zarzut to zbliżenie pozwalające na analizę każdego pora na skórze, co nie jest pozytywnym wrażeniem, nawet na zdjęciach młodych kobiet.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów