Szukaj
http://saturnus1981.digart.pl
Z ET; D340 + F180; SB-828; 1 x S, 6 x N...
Kiedyś po burzliwej rozmowie z jednym wszystkowidzącym znajomym popełniłem takiego jpga, żeby naświetlić mu temat rozmiarów matryc.
Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów
Jako ciekawostkę podkleję większe formaty na klisze cięte - zeby nie było - są Nikkory które je ogarniają
Völkchlor
A ludzie się podniecają FX-emFX to pikuś tak naprawdę, a DX to już w ogóle...
Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70
brakuje mi do kompletu matryc używanych w kompaktach![]()
Ostatnio pracowałem na wielkim formacie... Z powiększalnika na papierze poszło powiększenie 60x40 i zero ziarna jeszcze...
Wiesz, dla kogoś kto już pracował wcześniej z tym formatem to nie jest to odkrycie, Dla mnie sama obsługa tej foki która był siakiś hamerykański aparat na C(zapomniałem co to to było) było nie lada przeżyciem... Najpierw wywołanie w wielkim koreksie, potem rzut powiększalnikiem na ścianę gdzie był papier potem wywłoanie a potem sepiowanieI prezent dla mamy gotowy
![]()
Poza tym po pracy z wielkim formatem obiecałem sobie że nigdy więcej nie bedę narzekał na wielkość/ciężar d2xs, mamijki czy Fujika... Przy tym to sa malutkie pchełki...
Cambo (choć on jest holenderski..) ?![]()
Völkchlor
Skontaktuj się z nami