Ostatnio usłyszałem od kolezanki powiedzenie: "laska ma parcie na szkło"![]()
Tutaj mozna to przytoczyć zdecydowanie!
Modelka super, widac ze dobrze sie bawiliscie i o to chodzi
Najbardziej podoba mi sie 5 na 1 wyraz twarzy ciekawy.
Szukaj
Ostatnio usłyszałem od kolezanki powiedzenie: "laska ma parcie na szkło"![]()
Tutaj mozna to przytoczyć zdecydowanie!
Modelka super, widac ze dobrze sie bawiliscie i o to chodzi
Najbardziej podoba mi sie 5 na 1 wyraz twarzy ciekawy.
Dodam, że robienie dobrych portretów jest naprawdę trudne. Uważam, że powinnaś o tym wiedzieć. Na tę trudność składa się SZTUKA wykorzystania posiadanego światła, jego modelacji. Jest bogata literatura ale do sukcesu potrzebna jest dłuższa praktyka. Tutaj są fachowcy, którzy naprawdę piękne zdjęcia portretowe robią. Chętnie Ci pomogą. Drugie b. ważne w portrecie to, aby twarz modela coś mówiła, wyrażała uczucia - Tobie nawet fajnie to wyszło.
Przepraszam za przekręcenie nicka, słońce świeciło w ekran.
Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.
Dzieki jeszcze raz, napewno sie nie poddam i bede cwiczyc, zakodowalam na stale cenne wskazowki !
NikonD80+18-135, + Nikon 50 /f.1.8 , + Nikon 14-24 /f.2.8, +Tamron 70-200 /f.2.8, +SB-600
Grzeszysz, pisząc że sprzęt taki sobie...
Dla pewności obejrzyj sobie zdjęcia np Yanosza - on ma to "takie sobie" D80. Jeden z przykładów...
To nie ułomność sprzętu, ale Twój brak wiedzy stworzył poruszone/nieostre zdjęcia.
krokus66 Statyw wytrzymałby 1/60s...
Ostatnio edytowane przez panoramix ; 23-03-2011 o 20:04
Szkoda, szkoda bo modelka ładna i ma potencjał ale zdjęcia marne.
podpis niezgodny z regulaminem forum
Kolezanka z pewnoscia sie zgodzi na nastepna sesje, moze tym razem w plenerze.
Biore na klate, ze sie nie popisalam ale mimo wszystko warto bylo je wrzucic do oceny bo to mnie tylko zmotywuje zeby nastepnym razem pokazac Wam dobre zdjecia. Dzieki
Pewnie troche czsu uplynie ale co tam, - mloda jestem
Upss.. - no to zmieniam zdanie! MAM SUPER SPRZET!!! teraz tylko musz robic lepsze zdjecia ...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-03-2011 o 02:11 Powód: proszę nie mnożyć postów.
NikonD80+18-135, + Nikon 50 /f.1.8 , + Nikon 14-24 /f.2.8, +Tamron 70-200 /f.2.8, +SB-600
Skontaktuj się z nami