Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Ewelina

Domyślnie Ewelina

Witam i bardzo prosze o ocene i porady, wkoncu sie odwazylam na I-sza sesje.Odwagi mialam rowniez na tyle, zeby poprosic mojego fryzjera o klucze do jego salonu fryzjerskiego, bo swiatlo bylo tam sprzyjajace, przynajmniej tak mi sie wydawalo
    Dziewczyna szczesliwa- ja mniej.

1. http://img36.imageshack.us/i/61621142.jpg/
    Ostatnio edytowane przez enikoo ; 23-03-2011 o 04:42

Domyślnie

Ciemnosc widze, widze ciemnosc ...

Domyślnie

podpowiedz prosze jak mam wstawic te zdj. juz je zmniejszylam i probuje przez ImageShack ale jakas snieta jestem

Juz mnie olsnilo

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.
    Ostatnio edytowane przez enikoo ; 23-03-2011 o 05:07

Domyślnie

Nie, nie, nie. Nie udało się.
    Ani światło , ani ostrość, ani kadry.

Domyślnie

ładna dziewczyna ale zdjęcia marne niestety

Domyślnie

90% jest nieostrych. OStatnie najlepsze chyba. Kadry przypadkowo, za duzo niepotrzebnych elementów się pojawia (pomarańczki). Ogólnie dobrze nie jest, ale ćwicz ćwicz ćwicz

Domyślnie

E, tam. Źle nie jest. Fakt, że modelka przerosła zdjęcia, ale miło się ogląda.
    5 najsłabsza - przepalona w kilku miejscach.
    ps. rozmiar zdjęć ujednolicić /ja bym dał mniejsze/, wstawiać z odstępami, będzie wizualnie lepiej się prezentowało.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

6 moze i by się broniło bo ładne ale ta gałąź....

Domyślnie

Dziekuje za opinie, czy moglabym dostac od Was jakies wskazowki jak uzyskac taka ostrosc zeby bylo cos lepiej na przyszlosc. Mam tylko SB-600 i chcialabym zwalic ze to przez lampe, ale dobrze wiem ze Was sie nie da wkrecic Bede Cwiczyc i cwiczyc i cwiczyc..... Dzieki

Talking

Cytat Zamieszczone przez uomatko Zobacz posta
    Nie, nie, nie. Nie udało się.
    Ani światło , ani ostrość, ani kadry.
    Nie zgadzam się.

Emiko proponuję przycinać kadry :
    1. Lekko z lewej
    2. Mocno z lewej, lekko z prawej, mocno z dołu.
    3. Z prawej wyeliminować białą plamę
    4. ----------
    5. ----------
    6. Mocno z lewej.
    7. ----------
    8. OK
    9. OK
    Emiko zakryj kartką białego / czarnego papieru zdjęcie i oceniaj głębokość cięcia.
    Ostrość. Słońce wali mi w monitor. Mnie jednak interesuje jakim sprzętem Emiko foci. Jeśli mydlany obiektyw, to z piasku bicza nie ukręcisz jak mawiają Arabowie. Sprzęt w żadnym przypadku nie może przekreślać Autora. Zdjęcie oceniamy po po temacie, podejściu do tematu, jak światło zagrało, po kompozycji, itd. Już o tym wcześniej pisałem. Pomijam, że dziewczyna bardzo ładna, wszak to każdy widzi, ale ujęcia, pozy, mimika twarzy jest bardzo wdzięczna. Kadry można poprawić i będzie o niebo lepiej. Reszta - fotocenia trzeba uczyć się wiele lat.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów