Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dilara

Domyślnie Dilara

Proszę koleżanki i kolegów o opinie i porady do tego portretu.
    Mam wątpliwości, czy cień nosa jest do zaakceptowania. Jeśli nie jest, to jak oświetlić twarz aby cień nosa nie był tak dominujący, a jednocześnie nie utracić zacienienia nad lewym okiem. Poza tym, w prawym oku odbijają się rzęsy - czy takie szczegóły powinno się usunąć? Próbowałem doświetlić z dołu, ale twarz traciła wtedy na wyrazie tajemniczości. Modelka ma z natury na cerze delikatną „kaszkę” nie chciałem w to bardziej ingerować, by uniknąć efektu sztucznej porcelany. Ja oglądam zdjęcia na monitorze z odległości około 80 cm i cera wygląda według mnie ładnie, jak Wy to widzicie? Nie trafiłem też z ostrością idealnie w źrenicę oka – chyba jednak sprawię sobie lustrzankę

Ostatnio edytowane przez Wizymir ; 20-03-2011 o 22:56 Powód: Uwaga od jacek.gold
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

spraw sobie lustrzanke i trafiaj precyzyjnie ale jak już prosisz o opinię to nie bądź szowinistyczna świnia (bez urazy) i koleżankom też pozwól się wypowiedzieć
    zdjęcie się mi nie podoba za bardzo

ps: obejrzyj z metra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    spraw sobie lustrzanke i trafiaj precyzyjnie ale jak już prosisz o opinię to nie bądź szowinistyczna świnia (bez urazy) i koleżankom też pozwól się wypowiedzieć
    zdjęcie się mi nie podoba za bardzo

ps: obejrzyj z metra
    Już poprawiłem na "koleżanki i kolegów" Dziękuję za uwagę, choć nie udało Ci się tego zrobić bez urazy - nie znasz mnie.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wizymir Zobacz posta
    Już poprawiłem na "koleżanki i kolegów" Dziękuję za uwagę, choć nie udało Ci się tego zrobić bez urazy - nie znasz mnie.
    już wiem że się szybko czujesz urażony
    poznaję powoli

Domyślnie

Nie słuchaj Jacka_Golda bo koleś nic tu nigdy mądrego nie pisze, tylko kompleksy leczy. A w zasadzie ogląda.
    Moim zdaniem ostrośc jest wystarczająco dobra. Pytasz o szczegóły - ten cień pod nosem jest niewielki.
    Mi się zdjęcie bardzo podoba.
    To co z tego , że robione Sony dscr1.
    ładna modelka.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    Nie słuchaj Jacka_Golda bo koleś nic tu nigdy mądrego nie pisze, tylko kompleksy leczy. A w zasadzie ogląda.
    no a co mam robić? tańczyć i lizać?

oglądam
    leczę
    i jakoś idzie do przodu
    fufinek ależ jesteś psycholoszka
    hoho

Domyślnie

...no w końcu pojechałeś mu od świń... Ale zostawmy wycieczki.

A jak to było oświetlane? bo może parasolka albo softbox by pomogły...?

Domyślnie

: O jego sprawa, czy chce od kolegów czy od koleżanek, poza tym to taka forma, którą się tu na forum często stosuje i chyba żadna koleżanka by się nie obraziła. Masz misje od Boga wszystkich prostować czy szlifujesz ten niewydarzony sarkazm ?

Nie bądź *&^%$# ( bez urazy oczywiście )

PS nie kminie po co wprowadzać taką niezdrową atmosfere na takie zyczliwe i KOLEŻEŃSKIE forum...

Co do foty to mnie się strasznie podoba, choć ten cień faktycznie kole w oczy.
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

Wyszło bardzo "afgańsko". Jest czysto, dobre spojrzenie, mnie pasuje tak jak jest. Sam nawiązałeś do cieni; pod nosem i od rzęs - nie mam wprawy ale próbowałbym chyba doświetlić z lewej od dołu ?
    Chętnie przeczytam wypowiedź na ten temat.
    red light, dark room...

Domyślnie

Witam !
    Jak dla mnie , to bardzo fajnie wyszło.
    1. Podoba mi się kadr – jak zwykle u Ciebie perfekcyjnie dopracowany.
    2. Kolory – mocne , ale naturalne.
    3. Świetne spojrzenie modelki.
    4. Dobra obróbka – ładnie pokazana faktura skóry.
    Co do cienia pod nosem – sam nie wiem , trochę sam sprowokowałeś dyskusję na ten temat.
    Czyżbyś używał tylko jednej lampy ? Tak to wygląda.
    Już wspominano tu o parasolce – lekko od dołu i powinno być lepiej , a cień o którym mówisz i tak będzie od lampy głównej.
    Powodzenia na następnej sesji z tą modelką

pozdrawiam

Marek
    Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
    Pozdrawiam Marek

Grupa FOTOKUJAWY

www.frontera.com.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów