Bardzo mi się podoba. Może minimalnie zbyt ciepło i pewnie możnaby twarz czymś lepiej doświetlić, nawet blendą ale i tak nieźle. Fajna modelka![]()
Szukaj
Bardzo mi się podoba. Może minimalnie zbyt ciepło i pewnie możnaby twarz czymś lepiej doświetlić, nawet blendą ale i tak nieźle. Fajna modelka![]()
Zdjęcie dobre, przyjemne, kolorowe, odpowiednio nasycone. Klimatyczne. Nie do końca pasuje mi takie obramowanie kadru. Co do światła, to wydaje mi się, że próbując likwidować wspomniane problemy, przysporzysz sobie kolejnych, takich jak nienaturalność lub wspomniana utrata klimatu (kontrastu). Można by próbować doświetlić lekko z prawego-dołu, ale z dokładną kontrolą, wrotami, czy przysłonami, gdzie światło poleci. Tak by leciutko zmniejszyć cień od nosa, ale schować się jeszcze za chustą, lub dodatkowa przysłona za kadrem, niepozwalającą dosięgnąć oka. Nie wiem jednak, czy nie wyszłoby to dziwnie.
Gdyby modelka minimalnie podniosła kąciki ust, odbiór mógłby być pozytywniejszy. Właściwie jest to do sprawdzenia manipulacją w PSie.Aktualnie kobieta wygląda trochę za smutno, za poważnie jak na moje oko.
Kadr przesuwałbym w dół i w lewo, obcinając górę i dodając z lewej (lub ujmując z prawej).
Dziękuję wszystkim za komentarze do zdjęcia, jak i za cenne sugestie, co do sposobów poprawienia efektu przy następnym razie. Podam dla informacji, że świeciłem z jednego źródła, a był to Beauty Dish 40cm z Diffusorem.
Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.
Mnie się podobajedynie to do czego bym się przyczepił to cień pod nosem.
podpis niezgodny z regulaminem forum
Skontaktuj się z nami