Witajcie,
Bylem na spacerze i jakoś mi się spodobał taki widoczek.
Proszę Was o jakieś słowo. Wiem, że nic specjalnego, ale chciałem zamieścić i zobaczyć co powiecie.
pzdr
Szukaj
Witajcie,
Bylem na spacerze i jakoś mi się spodobał taki widoczek.
Proszę Was o jakieś słowo. Wiem, że nic specjalnego, ale chciałem zamieścić i zobaczyć co powiecie.
pzdr
Mnie się nie podoba ten pruski błękit nieba i halo wokół korony tego drzewa po lewej.
Maciek ma rację. Cos mi tutaj śmierdzi wyciaganie nieba przez zabawę kolorem selektywnym.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
Selektywny to jest świetna opcja, mnie ona pachnie a nie śmierdzi. Ja tu widzę inną metodę podsycenia czyt. przegięcia koloru na pewno, a potem maska. Albo jeszcze gorzej, pędzel i na miękko kolorowanka z palety barw. Kadr za "gęsty" moim zdaniem. Ja bym najpierw skupił się np. na tych drzewach po prawej, bez słońca, z tą kepą trzcin na I planie, w fajnym klimacie mgiełkowym bym zrobił. Ogólnie ja jestem na nie.
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-03-2011 o 00:55 Powód: pis. ("napewno", spacje)
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
szczerze powiem, że nie podsycałem koloru jakoś specjalnietrochę kontrastu dołozyłem na obiektywie miałem polara i w oryginale było podobne niebo tylko ciut jaśniejsze. Trochę je przyciemniłem by wydobyć troszkę chmurek i jeszcze tego słońca z prawej.
Są dwie maski i wokół drzewa faktycznie jest poświataprzy drzewnku nie postaralem się do końca - przyznaje się bez bicia
![]()
I już wszystko jasne.Prawdopodobnie Auto balans bieli.
Raczej WB (white balance) niz BW (blask & white).
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami