Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Domyślnie

on chyba nie dotarł do podmenu w lampie
    nie wiem jak czyta te instrukcję.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Kurde jaki tryb zdalny masz? Co mnie moc interesuje!!!
    Szymony wiadomo ze Su-4 KURDE takich zeczy myslałem ze nie musze pisac (WRRRR)
    ale i tak zwracam honor
    ale Manual to tez tryb

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    on chyba nie dotarł do podmenu w lampie
    nie wiem jak czyta te instrukcję.
    Heh to smiac kazdy sie potrafi ale pomóc to juz nie łaska...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    Szymony wiadomo ze Su-4 KURDE takich zeczy myslałem ze nie musze pisac (WRRRR)
    ale i tak zwracam honor
    ale Manual to tez tryb
    Tak to nie będzie działać panie Hawranek. Albo tryb "comander" w body i "remonte" w lampie (CH3, Grupa A), albo tryb manualny wbudowanego błyskograta i Su-4 w sabinie.
    Połączenie "comandera" i su-4, daje taki efekt: Przedbłyski sterujące wyzwalają już sabinę i gdy masz ją na full power, nie ma bata musi być niedoświetlone, bo lampa nie zdąży się naładować. Jak masz ją na 1/4 mocy to 3/4 pary idzie w gwizdek za sprawą przedbłysków, a 1/4 oświetla scenę.
    amen.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

i się wyjaśniło dlaczego na pełnej mocy niedoświetla - bo po wywaleniu całego błysku (przy przedbłyskach wbudowanej) nie zdązy się naładować drugi raz na właściwy błysk

a na 1/4 mocy - przy przedbłysku zlazło z kondensatora ćwierć pojemności, ale zostało wystarczająco dużo na błysk własciwy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Koledzy - Jacku i Krzysztofie - coś mi się zdaje, że tracimy czas. Próbujemy pomóc, a gość sobie jakby z nas lekko kpi (już pominę to, że zanegował istnienie mojej inteligencji...).
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    z nas lekko kpi (już pominę to, że zanegował istnienie mojej inteligencji...).
    Ale w żadnym wypadku ...

Domyślnie

Czy któryś z Was wymoderował jakieś posty z tego wątku? Bo znikł np. taki post (Kolegi Patio): "Myslałem ze moge zaufac waszej inteligencji i nie pisac takiej oczywistej rzeczy
    ze aparat na lewo na lampa na prawo
    no ale ekonet_pth nie domyslił sie
    ok kto inny pomoze ??"
    Teraz tego postu nie ma wcale (przynajmniej u mnie) i wyszedłem na durnia, bo nie wiadomo, czego się czepiam w następnych... Cóż - nie pierwszy raz i nie ostatni na pewno
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Koledzy - Jacku i Krzysztofie - coś mi się zdaje, że tracimy czas. Próbujemy pomóc, a gość sobie jakby z nas lekko kpi (już pominę to, że zanegował istnienie mojej inteligencji...).
    twoja pomoc skonczyła sie na wysmiewaniu a na koncu jak obrazony pobiegles szybko do moderatorów ze skarga ze mówie o tabie takie rzeczy jak dziecko ...

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Tak to nie będzie działać panie Hawranek. Albo tryb "comander" w body i "remonte" w lampie (CH3, Grupa A), albo tryb manualny wbudowanego błyskograta i Su-4 w sabinie.
    Połączenie "comandera" i su-4, daje taki efekt: Przedbłyski sterujące wyzwalają już sabinę i gdy masz ją na full power, nie ma bata musi być niedoświetlone, bo lampa nie zdąży się naładować. Jak masz ją na 1/4 mocy to 3/4 pary idzie w gwizdek za sprawą przedbłysków, a 1/4 oświetla scenę.
    amen.
    Żyj wiecznie dobry człowieku

Tylko zastanawiała mnie czemu lampa w remote nie działała na ch1 ?? dlatego kombinowałem inaczej bo bym sie w życiu nie domyślił
    Jeszcze raz dziękuje Szymony za pomoc niestety jako jedyny ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patio Zobacz posta
    twoja pomoc skonczyła sie na wysmiewaniu a na koncu jak obrazony pobiegles szybko do moderatorów ze skarga ze mówie o tabie takie rzeczy jak dziecko ...
    Miły Kolego - bardzo Cię uprzejmie proszę, abyś wskazał, w któym miejscu się z Ciebie niby wyśmiewałem...? Jeśli piszę coś na forum, to z chęci pomocy - po to jest to forum (tak myślę). Niektórzy to nawet doceniają.
    A do moderatorów napisałem, gdyż wątek jest niekompletny i chciałem się dowiedzieć, jak to się stało. Na szczęście nowe posty są raportowane via email... Pominę już to, że z braku szacunku piszesz do mnie z małej litery... Ja w każdym razie w ten sposób Ci nie uchybię, bądź spokojny...
    Pozdrawiam.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

z tego co widzę tego posta usunął sam patio. Autor może swoje posty zawsze zmieniać.
    zamykam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów