Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Nowy komputer

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Szczerze wątpię żeby było znacznie więcej niż 150W. Lekko ponad 200W miał mierzony przeze mnie serwer HP z dwoma Xeonami i 4 twardzielami.
    duzo zalezy tak naprawde od karty graficznej. niektore potrafia zezrec. chyba ze ktos ma napchane klamotow. no i jeszcze jedna opcja - krecenie. niedawno chcielismy cos sprawdzic i nam sie zasilacz skonczyl przy podkreceniu 'aj sewen'. ale 98% zestawow pewnie 200W nie osiagnie. oczywiscie pod pelnym obciazeniem.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Oszczędny w słowach Awatar overaid
    Miasto
    Stargard Szczecński

Domyślnie

Na twoim miejscu nie szedł bym w AMD Intel zdecydowanie lepszy. Co do karty jak obrabiasz w Photoshopie polecam coś z dwoma rdzeniami graficznymi w podobnej cenie jest np. Ati 4870x2. Mam, przetestowałem z PS-em 5 chodzi znakomicie. Zasilacz wystarczy. No i jeszcze zastanowił bym się nad pamięcią RAM jak przesiadłem się z 4 na 8 GB była widoczna różnica.
    D700, N 24-70 2,8; N 70 - 200 2,8 VR I; N 105 MAcro 2,8,; 2 x SB 900; parasolki dyfuzory i inne bajery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez overaid Zobacz posta
    Co do karty jak obrabiasz w Photoshopie polecam coś z dwoma rdzeniami graficznymi w podobnej cenie jest np. Ati 4870x2.
    A nie lepiej z jednym, nowocześniejszym/o wydajności tych dwóch, pobierającym np. z 2x mniej energii? 4870x2 to smok pod wzgl. pożerania energii (większy hałas/większe problemy z chłodzeniem po cichu).

Miasto
    Stargard Szczecński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    A nie lepiej z jednym, nowocześniejszym/o wydajności tych dwóch, pobierającym np. z 2x mniej energii? 4870x2 to smok pod wzgl. pożerania energii (większy hałas/większe problemy z chłodzeniem po cichu).
    Co do energii to racja, jednak co dwa proce to nie jeden Z chłodzeniem firmowym tej karty może faktycznie jest głośno ale w przypadku obróbki 3D. Z tego co pamiętam na oryginalnym chłodzeniu nie było tragedii przy "szopie" a po założeniu innego chłodzenia jest cisza i spokój. Podałem kartę jako alternatywę bo sam jej używam i jest naprawdę mocna jeżeli chodzi o obróbkę zdjęć, czym więcej możliwości wyboru tym lepiej
    D700, N 24-70 2,8; N 70 - 200 2,8 VR I; N 105 MAcro 2,8,; 2 x SB 900; parasolki dyfuzory i inne bajery

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

I co daje Ci ta karta przy obróbce zdjęć? A argument, że ta karta grafiki jest głośna tylko przy pracy w 3D to prawie jak powiedzieć "ten silnik w samochodzie nie jest głośny, słychać go tylko gdy pracuje"

Domyślnie

Tak sie sklada, ze mam GTXa 460 o ktorym autor wspomnial wczesniej, karta jest cicha i wydajna, daje spokojnie rade w 3D a do shopa wystarczy zintegrowana.

Domyślnie

Jeśli chodzi o kartę graficzną, to można też kupić coś z radiatorem zamiast wentylatora - będzie w miarę wydajnie i bezgłośnie.

http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/1220445
    D200 plus graty...

Miasto
    Stargard Szczecński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    I co daje Ci ta karta przy obróbce zdjęć? A argument, że ta karta grafiki jest głośna tylko przy pracy w 3D to prawie jak powiedzieć "ten silnik w samochodzie nie jest głośny, słychać go tylko gdy pracuje"
    Co daje karta przy obróbce zdjęć ? Proponuje wstawić do kompa jakąś najtańsza padakę i rezultat powinien być widoczny Praca z otwartym PS i czymkolwiek innym będzie cudem. Co do głośności napisze jeszcze raz, karta pracuje cicho chyba że odpalamy np. grę 3D. Można temu zaradzić zmieniając chłodzenie i mamy ciszę cały czas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez overaid Zobacz posta
    Co daje karta przy obróbce zdjęć ? Proponuje wstawić do kompa jakąś najtańsza padakę i rezultat powinien być widoczny Praca z otwartym PS i czymkolwiek innym będzie cudem.
    Oooo... Widze, ze mimo wielu wyjasnien -- przeczysz prawdzie i wymyslasz nowe teorie. Jak taka "padaka" nie da sobie rady z praca w Photoshopie, to wytlumacz mi jakim cudem kiedys pracowano w Photoshopie, kiedy karty nie mialy nawet 1/10 tej wydajnosci jaka maja dzisiejsze "padaki"? Napisz tez, jakim cudem niektorzy pracuja nawet na "grafice" zintegrowanej. Sparafrazuje: "opowiadasz bzdury, jak malo ktory"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

witajcie,
    wiem, że podpinam sie pod niewłaściwy do końca temat, ale przynajmniej "pochodny" i aktywny (a potrzebuje szybkiej porady ,. otóż mam do wyboru lapka 15,6cali z rozdziałką 1366x768 kontra 17,3cali z 1600x900, i moje pytanie: czy przeglądając internet, w 17calowym bedę miał większą czcionkę?, czy po prostu zwiększy mi się ilość wyświetlanych informacji na ekranie, jakie są wielkości piksela w tych rozmiarach laptopów i przy tych rozdziałkach,? Na lapku czasami będę się bawił NXem i View NX, rozumiem, że wtedy lepszy będzie większy?, nie potrzebuje mobilności, bo z zasady to ma być sprzęt stacjonarno-domowy
    pomożecie?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów