Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    znam co najmniej dwa lepsze choć o innym zakresie
    Jakie (z ciekawości, ciekawe czy się pokrywa z moimi).
    N24-70 jest do kupienia za 5250 PLN....
    Ja dałem 4700. O używanych nie wspomnę, bo chyba lepiej kupić nowy, jeśli to ma być wół roboczy.
    Na f2,8 wygrywa Nikon przez "nokaut techniczny".
    Powiedziałbym więcej: przez zmasakrowanie przeciwnika i rozsmarowanie po ścianach.
    Nikkor 24-70 na f/2.8 to jedyna rzecz, przed którą Chuck Norris czuje respekt
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    Jakie (z ciekawości, ciekawe czy się pokrywa z moimi).
    nie ma tajemnicy, a może się pokrywa N14-24/2.8 i N70-200/2.8 szczególnie VRII.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1 Zobacz posta
    Gdyby Sigma kosztowała rzeczywiście 1/2 ceny Nikkora byłaby hitem ale niestety nie kosztuje.
    Bynajmniej u nas w Polsce.
    Bynajmniej czy przynajmniej?

Pozdrawiam
    tomek...
    DX i m43.

Domyślnie

witam wszystkich jest to moj pierwszy post , przegladam to forum i duzo czytam i niedawno natknolem sie na fajna stronke dotyczacom obiektywow moze sie komus przyda pozdrawiam wszystkich nikoniarzy
    http://www.slrgear.com/reviews/index.php

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek... Zobacz posta
    Bynajmniej czy przynajmniej?
    Bynajmniej nie u nas w Polsce.

Powiedziałbym więcej: przez zmasakrowanie przeciwnika i rozsmarowanie po ścianach.
    Na pewno masz na myśli wersje HSM?
    Na mnie zrobiła dosyć pozytywne wrażenie. Na f2,8 jak pisałem jest słabiej zwłaszcza na brzegach ale bez oglądania cropów się raczej tego nie uświadczy.
    Wyjątkiem jest ogniskowa 70mm gdzie na f2,8 kontrast spada makabrycznie.
    Po przymknięciu jest bardzo przyjemnie.

Ja dałem 4700. O używanych nie wspomnę, bo chyba lepiej kupić nowy, jeśli to ma być wół roboczy.
    no właśnie. I to jest największy problem tej Sigmy....
    Bo przy cenie około 3500PLN to jednak żadna okazja.
    Ostatnio edytowane przez sebar1 ; 10-03-2011 o 23:34
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Strzelce Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    ... gdyż sam osobiście nie tak dawno zamieniłem 24-70/2.8 na 24-120/4 ( no ale ja nie potrzebuję koniecznie f2.8 ).
    I jakie wrażenia po tej zamianie ? Jest duża różnica w jakości obrazka na tych samych ogniskowych?
    Z jakim body go używasz?

Domyślnie

Jak dla mnie super, nigdy nie piałem na temat 24-70/2.8. Kiedy miałem dx to podstawowym był 17-55/2.8 i wg mnie jest lepszy od 24-70.
    Używam na puszkach D3, D3s i D3x; na wszystkich spokojnie się wyrabia.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Strzelce Opolskie

Domyślnie

Też myślę o tym 24-120 f/4. Na razie do D300s, ale byłby to mały krok w kierunku potencjalnego DX.

Domyślnie

dzieki wszystkim zo podpowiedzi
    przeczytalem wszystkie uwagi i juz wiem co kupic jak to ktos ladnie okreslil: niema kompromisow jesli ma to byc podstawowy obiektyw
    wiec 15 kupije nikona

A co do szkielka 24-120 moze i jest to fajna opcja ale niechcial bym po kilku miesiacach stwierdzic ze jednak jest za ciemna i szukac kupca i znow drazyc temat 24-700 f2.8 napewno jest to jakas opcja ..... ale po waszych opiniach ja juz zdecydowalem dzieki jeszcze raz
    Nikon D700 + GRIP / Nikon D800 + Grip /N50 1.4 / N85 1.8 / N24-70 2.8 / N60 2.8Micro/ N35 1.8 / N70-200 2.8 VRII / SB 900 / MF 190XPROB + MF 496RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1 Zobacz posta
    D700 to właśnie aparat na którym można zaoszczędzić na szkłach.
    Podpinam stary N28-85 i co? - rewelka, "badziewiasty" N28-200D? - ostro... N80-200D? - genialnie!
    To DX stawia większe wymagania obiektywom.
    D700 jest bardzo, bardzo przyjacielski.
    Własnie, sławna telecentryczność, troszke prawdy, troszkę marketingu itd. Zawsze lepiej sprzedac nowy obiektyw, niż mieć wdzięczność użytkownika 15letniego szkła.
    Jak widzisz renesans analogowych szkieł na cyfrowej pełnej klatce?

Wprawdzie ja tu i teraz pytam z pozycji filmu (do którego nieco wróciłem), ale mam fajną stajnię w olbrzymiej większości fx i z pierścieniem przysłony, co mi się bardzo dobrze sprawdza.
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów