Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: nikkor 55-300vr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezy_c Zobacz posta
    Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pomogły mi w podjęciu decyzji. Wczoraj kupiłem nikkora 55-300vr.
    Ostrzy bardzo dobrze. Stabilizacja bardzo skuteczna. Mechanicznie bez zastrzeżeń. Jedyne, do czego mogę się przyczepić to abberacja chromatyczna występujaca przed punktem ostrzenia na niektórych zdjęciach. U Was też tak było?
    Witam.
    Czy kolega może jakieś zdjęcia pokazać z tego szkiełka.
    Pojechałem w sobotę do sklepu kupic 70-300 i z ciekawości zacząłem się też bawić 55-300. Wyszło na to że nie kupiłem obiektywu bo konstrukcja 55-300 mnie na tyle zainteresowała że postanowiłem się wstrzymać z zakupem
    Z kilku zdjęc jakie wykonałem przed sklepem 1 i 2 obiektywem, ja jako amator fotografii jakiś większych różnic nie widzę. Ale chciałbym zobaczyć jakieś fotki z tego szkiełka juz w warunkach bojowych a nie 3 min. przed sklepem.
    Jedyna różnice jaką ja zauważyłem to szybszy AF w 70-300, pomijając oczywiście kwestie samego "wykonania" szkła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stiller Zobacz posta
    niemniej da się zrobić całkiem dobre zdjęcie używając 300 mm i przymykając nieco oko na niedostatki .
    http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2...737,sojka.html
    Chociaż dla mnie osobiście największym mankamentem tego obiektywu jest brak stabilizacji.
    1 - jesli to jest dobre zdjecie to ja jestem co najmniej Prince of Persia
    2 - ciekawy ten mankament

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    1 - jesli to jest dobre zdjecie to ja jestem co najmniej Prince of Persia
    2 - ciekawy ten mankament
    1- HIHIH no w ten sposób jak będziemy pokazywać możliwości obiektywu to ja dziękuje
    2- no cóż może chłopaki sie zgubili w gąszczu szkieł i nie wiedzą o jakim juz piszą

A ja sie nie doczekam NORMALNYCH sampli wykonanych przez osoby co umieją robić zdjęcia i znają swój sprzęt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    A ja sie nie doczekam NORMALNYCH sampli wykonanych przez osoby co umieją robić zdjęcia i znają swój sprzęt.
    Proszę oto sample, być może nawet NORMALNE

1

2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tenchi Zobacz posta
    Proszę oto sample, być może nawet NORMALNE
    ZBAWIENIE ty moje .
    Jak znajdziesz chwilke czasu napisz proszę jak ci sie sprawuje to szkiełko, głównie chodzi mi o pracę AF. Zdjęcia te co pokazałeś raczej mnie utwierdzają w opini że optycznie jest OK.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Obiektyw mam od początku roku. Używam go amatorsko. Jestem z niego zadowolony. Co do AF to nie mam zastrzeżeń. Mógłby być oczywiście szybszy, ale nie narzekam. Jedyne czego mi brakuje to trybu A/M, bo przy robieniu zdjęć ptaków na drzewie, ostrość czasem łapie nie na tą gałąź co trzeba. Nie mam porównania do 70-300vr, bo nie miałem go w ręku. W weekend jeśli pogoda dopisze, wybiorę się z dzieckiem do ZOO i wrzucę jeszcze parę sampli.
    Nikon D5000, Nikkor 18-105VR, Nikkor 55-300VR

Domyślnie

Jak obiecałem dodaję więcej sampli. Część z nich jest robiona przez kraty, siatkę itp.

http://img824.imageshack.us/g/dsc0363qy.jpg/
    Nikon D5000, Nikkor 18-105VR, Nikkor 55-300VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tenchi Zobacz posta
    Jak obiecałem dodaję więcej sampli. Część z nich jest robiona przez kraty, siatkę itp.

http://img824.imageshack.us/g/dsc0363qy.jpg/
    Dzięki.
    Jak dla mnie obiektyw radzi sobie świetnie. Optycznie moim zdaniem nie odbiega od starszego i pancernego brata. Dla amatora myslę że jest to szczał w 10 !!!! biorąc oczywiście stosunek cena/jakość.
    Za ok 1100zł naprawdę fajne szkiełko.
    Pozdrawiam i dziękuję za udostępnienie tych sampli !!.

Domyślnie

Teraz już poniżej 1000 złociszy.
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Dzięki.
    Jak dla mnie obiektyw radzi sobie świetnie. Optycznie moim zdaniem nie odbiega od starszego i pancernego brata. Dla amatora myslę że jest to szczał w 10 !!!! biorąc oczywiście stosunek cena/jakość.
    Pozdrawiam i dziękuję za udostępnienie tych sampli !!.
    Z ta pancernoscia to zdrowo przesadziles. Pancerny to moze jest 80-200/2.8, ale nie ten plasticzak. Solidnie wykonany jest. Wiem, bo mialem. Ale to wciaz tylko plastik glownie (obudowa, wysuwajacy sie tubus).

Cieszy, ze cena 55-300vr schodzi do rozsadnego poziomu. Sam obiektyw faktycznie wydaje sie byc niezly. Moze wygoda uzytkowania nie ta, ale na wycieczki super (wielkosc, waga).
    Sam musze kiedys poprobowac, bo 80-200 ciazy czasem, a kiedy pojawi sie córka, to juz bedzie kiepsko.
    Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów