Witam
Mam pytanko, jak to jest z ba;ansem bieli w D3s w porównaniu z d700 , jest bardziej przewidywalny. Nie miałem w reku D3s stąd moje pytanie? jak sobie radzi w swietle mieszanym?
Dziękuje
Szukaj
Witam
Mam pytanko, jak to jest z ba;ansem bieli w D3s w porównaniu z d700 , jest bardziej przewidywalny. Nie miałem w reku D3s stąd moje pytanie? jak sobie radzi w swietle mieszanym?
Dziękuje
sam balans bieli nie ma tu nic do rzeczy - ale pewnie pytasz o AWB
w swietle mieszanym tak samo jak wiekszosc cyfr, czyli pupa
ogolnie AWB na spory plus - jest lepiej niz w d700
Tak o AWB mi chodziło.
Dzieki za odpowiedź.
No mi się wydaje, że jest nawet lepiej niż w D300 (czyli siłą rzeczy musi być lepiej niż w D700).
Niestety D200 nie dorównuje![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
ja ustawiam AWB na -B2, nie tylko w D3s; wg mnie ( pomysł zaczerpnięty od kicha) jest zdecydowanie lepiej - mniej czerwieni.
HjehjeCzyli nie tylko ja na to wpadłem
"-B2" stosowałem już za czasów D300, bo mnie wkurzał ten "słodki" balansik (bamsik) z CMOSa (bo na D300 przesiadłem się z D200 i byłem przyzwyczajony do tamtego obrazka).
Teraz często korzystam z "paszport-polsata" (Color Passport Checker) i często AWB jest poprawiany (ale czasem trafia w samo sedno).
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Skontaktuj się z nami