Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie D3s Balans bieli

Witam

Mam pytanko, jak to jest z ba;ansem bieli w D3s w porównaniu z d700 , jest bardziej przewidywalny. Nie miałem w reku D3s stąd moje pytanie? jak sobie radzi w swietle mieszanym?
    Dziękuje

Domyślnie

sam balans bieli nie ma tu nic do rzeczy - ale pewnie pytasz o AWB

w swietle mieszanym tak samo jak wiekszosc cyfr, czyli pupa
    ogolnie AWB na spory plus - jest lepiej niz w d700

Domyślnie

Tak o AWB mi chodziło.
    Dzieki za odpowiedź.

Domyślnie

No mi się wydaje, że jest nawet lepiej niż w D300 (czyli siłą rzeczy musi być lepiej niż w D700).
    Niestety D200 nie dorównuje
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

ja ustawiam AWB na -B2, nie tylko w D3s; wg mnie ( pomysł zaczerpnięty od kicha ) jest zdecydowanie lepiej - mniej czerwieni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    ja ustawiam AWB na -B2, nie tylko w D3s; wg mnie ( pomysł zaczerpnięty od kicha ) jest zdecydowanie lepiej - mniej czerwieni.
    to jest drugie po włączeniu AF-ON ustawienie, które zmieniam w każdej puszce trafiającej w moje ręce
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Hjehje Czyli nie tylko ja na to wpadłem
    "-B2" stosowałem już za czasów D300, bo mnie wkurzał ten "słodki" balansik (bamsik) z CMOSa (bo na D300 przesiadłem się z D200 i byłem przyzwyczajony do tamtego obrazka).

Teraz często korzystam z "paszport-polsata" (Color Passport Checker) i często AWB jest poprawiany (ale czasem trafia w samo sedno).
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Zaraz zaraz, gdzie to się ustawia? Proszę łopatologicznie
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Zaraz zaraz, gdzie to się ustawia? Proszę łopatologicznie
    wduszajac przycisk do zmiany WB krecisz pokretlem pomocniczym (w standardzie te przednie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    wduszajac przycisk do zmiany WB krecisz pokretlem pomocniczym (w standardzie te przednie)
    Oj serdeczne dzięki
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów