Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Domyślnie

Zgadza się. Nie myślałem, ze tam jest drugie lusterko. Ale i tak złe ustawienie lustra będzie wpływać na ostrość, bo przy zmianie kąta głównego lustra, to mniejsze też będzie mieć inny kąt, ponadto w wizjerze będzie widać że ostrzy sie co innego jak rzeczywiście. Na matówce są tylko naniesione punkty.
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cóż, to przedmiot z zakresu mechaniki precyzyjnej. Często przyczyną zakłóceń działania AF bywa paproch, który siedzi na lustrze głównym, lustrze pomocniczym lub w komorze AF - warto w przypadkach zakłóceń po prostu przejrzeć te miejsca i przeczyścić/przedmuchać.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Mam D3100 dwa miesiące,nie narzekam na szybkość AF przy foto. Do flmów AF nie używam bo mi "szlifuje" ( ma problemy z ustawieniem szybkim AF ) i tym mnie wkurza. Mam podpięty kit VR.

Domyślnie

Szybkość AF zależy tu wiecej od obiektywu jak korpusu.
    Mowa w wątku raczej o precyzji autofocusa jak jego szybkości
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

A może masz nastawione AF-C i przy kadrowaniu zmienia ostrość

Domyślnie

Jako założyciel tego wątku muszę w tym miejscu napisać małe sprostowanie. Po pozbyciu się felernego egzemplarza ciągle ten model nie dawał mi spokoju. Mały, poręczny, super matryca, kolory, wb i ten zagadkowy AF. Myślałem, myślałem i stwierdziłem, że raz się żyje i tym razem kupię taki sam model tylko z polskiej dystrybucji z polską gwarancją. Kupiłem wczoraj w Fotojokerze za 1616zł. Zrobiłem nim 54 zdjęcia testowe czterema moimi obiektywami które mam z silnikiem czyli: 35 1,8 50 1,4 24-70 2,8 70-200 2,8. Na 50 zdjęć tylko 2 były mydlane. Test na bateryjki też OK. Zdjęcia zrobione przy świetle dziennym i żarowym. Pozostało mi w tym miejscu przeprosić ten mały sympatyczny aparacik i życzyć sobie i innym aby nie trafił się nikomu taki egzemplarz jak w pierwszym poście mi. Z tym jest wszystko OK. Jestem zadowolony i życzę tego innym użytkownikom.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekzi Zobacz posta
    Jako założyciel tego wątku muszę w tym miejscu napisać małe sprostowanie. Po pozbyciu się felernego egzemplarza ciągle ten model nie dawał mi spokoju. Mały, poręczny, super matryca, kolory, wb i ten zagadkowy AF. Myślałem, myślałem i stwierdziłem, że raz się żyje i tym razem kupię taki sam model tylko z polskiej dystrybucji z polską gwarancją. Kupiłem wczoraj w Fotojokerze za 1616zł. Zrobiłem nim 54 zdjęcia testowe czterema moimi obiektywami które mam z silnikiem czyli: 35 1,8 50 1,4 24-70 2,8 70-200 2,8. Na 50 zdjęć tylko 2 były mydlane. Test na bateryjki też OK. Zdjęcia zrobione przy świetle dziennym i żarowym. Pozostało mi w tym miejscu przeprosić ten mały sympatyczny aparacik i życzyć sobie i innym aby nie trafił się nikomu taki egzemplarz jak w pierwszym poście mi. Z tym jest wszystko OK. Jestem zadowolony i życzę tego innym użytkownikom.
    A co,tamten udalo Ci sie zwrocic do sklepu? Jezeli tak,to chetnie bym w tym sklepie kupowal O ole wiem,FJ nie przyjmuje zwrotow. pozdro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Nie tylko FJ sprzedaje aparaty....

Cytat Zamieszczone przez tomekzi Zobacz posta
    J Kupiłem go w UK przed Świętami w zestawie z obiektywem 18-55 VR..
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Tomekzi a mogę wiedzieć gdzie dokładnie w UK kupileś ten kit, bo ja kupiłem 2 dni temu za 500 funtów a to zdecydowanie nie wychodzi 1500 zł....?
    nigdzie nie znalazłem taniej.

Domyślnie

Ja posiadam d3100 wraz z 18-105; af używam tylko to zdjęć i nie zauważyłem aby były jakiekolwiek z tym problemy... a dodam że d3100 mam od 3 stycznia... całe szczęście że trafiłem na dobrą sztukę chociaż nigdy nie wiadomo jak się zachowa z innymi szkiełkiem... na dniach będę miał 35 1.8 - zobaczymy jak w tym przypadku af się będzie sprawował

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów