Close

Strona 25 z 34 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 339

Domyślnie

Mi się EX1 bardzo podobał (był moim pierwszym kandydatem, jeszcze przed poznaniem p7k), ale całkowicie zdyskwalifikował go tryb video 640x480 (brak 720p). Ja osobiście często wykorzystuję funkcję filmowania (w zimie to nawet częściej).

Bardzo poważnie rozważałem też zakup Samsunga WB2000. Te liczne możliwości i funkcje, a przy tym niewielkie gabaryty i solidne wykonanie... Ech marzenie... Ale odstraszyła mnie średnia jakość zdjęć.

Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

skoro testujemy, to też postanowiłem w podobnym guście zrobić małe zestawionko

zdjęcia bez żadnej obróbki....miniatury linkowane z picassy.

oryginalne rozmiary pod linkiem
    https://picasaweb.google.com/1171321...eat=directlink

1 iso 400

2 iso 800

3 iso 1600

4 iso 3200

5 bonus hi

edit...

zdjęcia robię w kompresji NORMAL
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 30-01-2011 o 13:39

Domyślnie

Witam wszystkich,
    Jestem tu nowy z fotografią mam do czynienia od dziecka - pasja mojego ojca. Dzięki temu otarłem się o sprzęt zarówno profesjonalny analogowy jak i popularny cyfrowy.
    Z aparatów cyfrowych miałem przyjemność używać coolpixa 4100, nikona D40, panasonic tz1, oraz ostatnio przez 4 lata fuji E550.
    Tak jak wielu kolegów amatorów miałem dylemat czy lustro czy bardziej zaawansowany kompakt. Wybór padł na p7000
    Dlaczego: stosunkowo mały, poręczny , z dużymi możliwościami, możliwość stosowania obudowy podwodnej.
    Hybrydy i bezlusterkowce skreśliłem na wstępie. ( po jaką cholerę mi aparat wielkości lustrzanki który lustrzanką nie jest ))))
    Organoleptycznie przed zakupem porównywałem G12 i p7000 co ważne z softem 1.1 i chciał bym obalić pewne mity. Dodam że nigdy wcześniej nie miałem w łapkach g12 i p7000. Macanie aparatów i próbne testy w Mediamarkt trwały 2 godziny zanim dokonałem wyboru.
    1) Szybkość aparatu - nie zauważyłem różnicy między tymi dwoma aparatami co więcej mój kolega fotograf sportowy zatwardziały canoniarz też nie stwierdził różnic w zapisie zarówno RAW czy jpegów .
    2) intuicyjność obsługi. Razem w/w kolegą który jako zapasu używa kompaktów canona począwszy od g7 skończywszy na g12 stwierdził że P7000 jest bardziej przyjazny. Nie mając wcześniej żadnego w rękach bez instrukcji byłem wstanie więcej funkcji wydobyć P7000.
    3) Ergonomia - Po raz kolejny + na stronę P 7000 bardziej przemyślane rozłożenie przycisków. I gdyby nikon miał obrotowy wyświetlacz był by ideałem.
    4) Budowa tu też kolega canoniarz przyznał że jakby bardziej solidny wydaje się P7000
    Co do jakości zdjęć zostało powiedziane wystarczająco dużo więc nie będę się powtarzał.
    Testy aparatów powinny być przeprowadzane przez osoby nie mające nawyków i przyzwyczajeń do danej marki. Co by obiektywnie patrzeć na sprzęt.
    Wypisywanie na forach uwag krytycznych pod adresem danego modelu sprzętu bez gruntownego zapoznania się z nim albo po przeczytaniu sponsorowanego testu wydaje się bez sensu i robi siano w głowach ludziom którzy szukają realnej porady.
    Podsumowując mówiąc o wyższości g12 nad p7000 lub odwrotnie to jest tak jak z wyższością merca klasy E z BMW serii 5
    Pozdrawiam

Domyślnie

no to ja dwa slowa na minus: nie otwiera mi sie do konca oslonka obiektywu Trzeba ja palcem pyknac, zeby zaskoczyla (identyczny problem mial p7000 mojego znajomego). Do tego mam SYFA NA MATRYCY Jest wielki i denerwujacy, myslalem ze posiadanie kompakta oszczedzi mi problemu a tu prosze... normalnie to grucha i po problemie a tak to nie wiem co z tym zrobic. Oddam do serwisu (aparat jeszcze na gwarancji) ale co z tym bedzie to cholera wie... Mam nadzieje ze tutejszy serwis dziala lepiej niz na Postepu.
    Pozdr. tym razem z Kambodzy
    Art
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

ja jeszcze odpukać...nie mam takiej przypadłości (osłonka) ....a i do sklepu też nikt z reklamacją na p7000 nie przyszedł....

a co do syfku, to chyba jakiś wielki pech....ale to od nowiśći? czy nie było od początku.....bo jeżeli od nowiści, to raczej musiał się tam w fazie produkcji znaleźć i ja bym go reklamował....

Domyślnie

wczesniej go nie zauwazylem (co nie znaczy ze nie bylo).. tak czy owak zdecydowanie go tam byc nie powinno
    pozdro
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    Do tego mam SYFA NA MATRYCY Jest wielki i denerwujacy, myslalem ze posiadanie kompakta oszczedzi mi problemu a tu prosze.
    Art
    miałem taki problem, dwa mies. po zakupie Samsunga WB1000, wysłałem do serwisu i go wyczyścili w ramach gwar., ale nie omieszkali napisać ostrzeżenia, że zrobili to na drodze wyjątku i takie tam..,
    spróbuj, może i Tobie się uda

Domyślnie

tak, dla jakiejś akcji w tym wątku, wrzucam panoramkę z p7000
    coby nam ten wątek nie zdechł śmiercią naturalną

Domyślnie

Antonioo, a czy takie panoramki to on sam wpluwa czy trzeba się bawić w składanie? Bardzo podoba mi się ten aparat, fajna alternatywa dla większych lustrzanek w pogodne dni na rodzinne pstrykanie
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

p7000 nie ma trybu panoramy....zrobiłem trzy poziome zdjęcia i połączyłem w programie....ale jakie tam bawienie się w składanie....wczytuję zdjęcia, klikam łącz....2-3 sekundy i mam panoramę.....i to w rozdzielczości 9000x2000 (bo robiona z poziomych zdjęć). jakbym zrobił z pionowych, to miała by z 3600 pikseli wysokości...wiadomo, dwa rzędy zdjęć, to znowu jeszcze więcej rozdzielczości. A tryby panoram w aparatach, to taki trochę wg mnie pic na wodę....bo one są w kiepskiej rozdzielczości....nadają się w zasadzie tylko do oglądania na ekranie, bo na większe odbitki, to średnio...

info dotyczące sony...

Tryb Standard Wide pozwala na robienie spektakularnych zdjęć panoramicznych w pełnej szczegółów rozdzielczości 4912 x 1080 pikseli (40:9). Jeżeli chcesz mieć jeszcze większe pole widzenia, wybierz tryb Ultra Wide, pozwalający na robienie zdjęć w proporcjach 60:9 i rozdzielczości 7152 x 1080 pikseli. Możesz także chwycić aparat pionowo (jak do portretu) i panoramicznie sfotografować wysokiej obiekty w trybie standardowym (16:9) lub superpanoramicznym (32:9).

1080 pikseli wysokości, to raczej kicha a nie panorama....

Strona 25 z 34 PierwszyPierwszy ... 152324252627 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów