Szukaj
D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Jak się nie masz czego czepić, to się czepiaj czego chcesz....
Nie wyrzucam, ale pod ręką miałam folder z wysłanymi zdjęciami. Dlaczego ten podpis Wam tak przeszkadza? Przecież znakomita większość umieszczanych na tym forum zdjęć jest podpisana...
Kiedyś tez podpisywałem zdjęcia. Później jednak doszedłem do wniosku, że to jest odrobinę lamerskie. Bo człowiek podpisuje je, jakby co najmniej jakimś artystą był. Owszem przyznaję, że wielu podpisuje. Ale "słynni" forumowi fotografowie, którzy prezentują naprawdę wysokiej klasy zdjęcia swoich prac nie podpisują. Podpisują fotograficzni nowicjusze, brakuje tylko jeszcze podpisu "Wszystkie prawa zastrzeżone".
A już najmniej sympatycznie patrzy się na podpisy duże, zbyt nachalnie rzucające się w oczy. Czemu tak jest? Ano taka jak widać jest brać fotograficzna. Popiszesz dłużej i się przyzwyczaisz.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Zdjęcie jest słabe. Dlaczego?
Głównie za sprawą bardzo nieciekawego światła i kadru, które są nudne jak ciągłe, jałowe marudzenie na temat podpisów ;P
Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję Karbulot za wyczerpujące wyjaśnienie. Faktycznie jestem nowicjuszem i mam prawo tego nie wiedzieć, jak również nie zauważać oglądając inne zdjecia. Skupiam sie raczej na odbiorze zdjęcia, a podpisy, fakt czsem przeszkadzają, ale uznałam, że skoro nawet niektórzy najlepsi je umieszczają, to jest to dowolność...Kiedyś tez podpisywałem zdjęcia. Później jednak doszedłem do wniosku, że to jest odrobinę lamerskie. Bo człowiek podpisuje je, jakby co najmniej jakimś artystą był. Owszem przyznaję, że wielu podpisuje. Ale "słynni" forumowi fotografowie, którzy prezentują naprawdę wysokiej klasy zdjęcia swoich prac nie podpisują. Podpisują fotograficzni nowicjusze, brakuje tylko jeszcze podpisu "Wszystkie prawa zastrzeżone".
A już najmniej sympatycznie patrzy się na podpisy duże, zbyt nachalnie rzucające się w oczy. Czemu tak jest? Ano taka jak widać jest brać fotograficzna. Popiszesz dłużej i się przyzwyczaisz.
Stig - czepiasz, się, czepiasz... A wystarczyło wytłumaczyć... Nie każdy tu taki "wyjadacz" jak Ty.Nie czepilem sie podpisu, tylko oczywistej bzdury, ktora uargumentowalas istnienie tegoz na zdjeciu.
Dzięki vincent vega, takiej krytyki oczekiwałam. To moje początki w fotografii, że tak powiem kreacyjnej... Do tej pory robiłam głównie plenerowe zdjęcia. Mam wiele pomysłów, więc będę Was pewnie zamęczać, dlatego proszę o wyrozumiałość i konstruktywne podpowiedzi.Zdjęcie jest słabe. Dlaczego?
Głównie za sprawą bardzo nieciekawego światła i kadru, które są nudne jak ciągłe, jałowe marudzenie na temat podpisów ;P
Pozdrawiam serdecznie.
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami