Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Filtr

Domyślnie

Nie, no. Nie jest zły, choć nie wiem, czy do N24-70 bym go stosował - chyba szkoda byłoby mi obrazka.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Jak kolega ma problem z funduszami na filtr, to raczej przykrecanie go do N24-70 mu nie grozi Poza tym nie dajmy się zwariować - amator nie potrzebuje zaraz B+W i Heliopanów, jego potrzeby spokojnie zaspokoi dużo tańsza Hoya czy Marumi, bo zdjęcia ogląda i tak na monitorze albo drukuje w małym formacie.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Chodziło mi raczej o uświadomienie 'jak bardzo' ten filtr ingeruje w obraz - że na 24-70 to już będzie widać pogorszenie ale na 18-105 to może być jeszcze nie widać.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Jak kolega ma problem z funduszami na filtr, to raczej przykrecanie go do N24-70 mu nie grozi Poza tym nie dajmy się zwariować - amator nie potrzebuje zaraz B+W i Heliopanów, jego potrzeby spokojnie zaspokoi dużo tańsza Hoya czy Marumi, bo zdjęcia ogląda i tak na monitorze albo drukuje w małym formacie.
    Dobrze napisane, amator nie potrzebuje od razu najlepszego filtra , ja dopiero się uczę wszystkiego, jak będe na takim poziomie jak Wy, to będę myślał o czymś lepszym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emilnikon Zobacz posta
    http://allegro.pl/fotoit-marumi-gc-g...488856295.html
    Czy taki filtr jest Warty kupna ? Tak wiem czytałem, ze lepiej kupic droższy, no ale na razie mnie nie stać
    Moim zdaniem nie powinieneś zaczynać od tego filtra. Połówkowe prostokątne są lepsze, bo możesz ustawić dowolnie przejście. Z tym filtrem będziesz miał je zawsze pośrodku. Ponadto wśród połówkowych prostokątnych masz większy wybór. Lepiej na początek kup polaryzacyjny - polar Marumi jest ok.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Moim zdaniem nie powinieneś zaczynać od tego filtra. Połówkowe prostokątne są lepsze, bo możesz ustawić dowolnie przejście. Z tym filtrem będziesz miał je zawsze pośrodku. Ponadto wśród połówkowych prostokątnych masz większy wybór. Lepiej na początek kup polaryzacyjny - polar Marumi jest ok.
    http://allegro.pl/marumi-filtr-polar...469014132.html
    Taki wystarczy?

Domyślnie

Filtr jest w miarę ok, chociaż lepiej kupić Marumi MC (Multicoated); będzie mniej problemów z odblaskami.

Domyślnie

Na przykład. Ten jest b. dobry.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów