Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Laptop 13.3

Domyślnie

Ok ten potrafie na ceneo odnaleźć modele w zakresie cenowym ale chodziło mi o opinie grupowiczow - czy ktos pracuje na podobnym sprzecie czy moze cos innego polecic. Nie chce sie spazyc jak na Sony Vaio.
    Kliknalem w Twoj link i oczom ukazalo mi sie kilkadziesiat laptopow i co dalej Skad moge wiedziec jak trzymaja baterie - producent pisal ze Sony ma super hiper baterie i co z tego jak w praktyce okazalo sie to porazka.

Wiec jesli mozna czekam na odzew grupowiczow ktorzy uzywaja 13 laptopow o swoje spostrzezenia i jakies dobre modele.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Bez urazy, ale lubię u ludzi pobudzać myślenie i samodzielność, więc porównaj ten procesor i ten z linka wcześniejszego:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id...0M&spec-codes=

Jednak do zadań jakie nakreśliłeś, o ile oczywiście nie przyjdzie Ci ochota na dłubanie zasobożernym oprogramowaniem, maszynka Lenovo raczej się nadaje.
    Witam
    pracuję na procku su7300 i grafice na płycie i "jakoś" to działa - ale jak podłączam kilka aplikacji to muł niemiłosierny . Realnie jak cs5 otwieram i tylko zdjęci robię ok to działa całkiem ok ale nie powiem żeby śmigał. Ale jak do tego pootwieram tylko coś np w capture nx2 a jeszcze poczta i opera z 20 zakładkami sie odpali to zdjęcie potrafi przerabiać kilkanaście sekund. Inna sprawa że jak swojego asusa zabieram to spoko mogę kilka godzin popracować - biurowe 6 a zdjęcia jakieś 4 h.
    Proponuję pomyśleć o jakimś lapku z i5 i 320 lub 330 grafiką choć ten lenovo z i3 i 310 będzie sporo "żywszy" od mojego muła .Ale do noszenia i ogólnie pracy jest ok,wiec na razie nie ma zmian. A foto jest tylko jako hobby czyli może troszkę potrwać. Gierek nie włączam - jakoś nie trafiło się
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do celów poprawiania fotek, a tylko taka funkcjonalność komputerów powinna być omawiana w tym dziale, bo forum ponoć o tematyce fotograficznej, potrzebny tak naprawdę jest tylko jak najszybszy procesor i dużo szybkiej pamięci RAM.

Reszta to jedynie dodatki, które mogą być takie, czy siakie, ale to już jest kwestia, że się tak wyrażę gustu, a o gustach wszak, kulturalnym ludziom rozmawiać nie wypada.

Tak więc, żeby nie wdawać się dywagacje na temat konkretnych procesorów, każdy powinien kupować tak wydajny chip, jak zasobny jest jego portfel, a pamięci tyle, ile obsłuży wybrany sprzęt.

I jak dla mnie, temat jest wyczerpany.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Do Bartekkw : myslalem o ThinkPad x201 ale cena od 4400 mnie zabija - dlatego napisalem ze MacBook za 4 raczej nie wchodzi w grę - mysle ze jakies 2000-2300 to max.
    Popatrz na ebay'u. Ja za x201 z i5, 4GB, 160 HDD kamerką i fingerprint'em zapłaciłem 600 funtów w wersji nowej oem'owej (komp+ładowarka) w Londku - przywiozła mi koleżanka jak jechała do domu na Święta
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Bardzo Cię przepraszam, ale odrobina samodzielności, to jak mówią nie grzech.

Tu jest jeden z serwisów poszukiwawczych...
    bardzo Cię przepraszam - ale albo odpowiadaj pytającemu w temacie - bo coś wiesz i potrafisz ta wiedzę przekazac - albo nie zabieraj głosu - to odzywki z gówniarskich for gdzie jedyne co można sie dowiedzieć, to to - że można to znaleźć w necie. Skoro kolega ma łącze internetowe i pyta na forum - to zakładam że google zna - ale widocznie szuka wiedzy od forumowiczów - bo np. bardziej ufa ich opinii ? A jeśli przeczytasz kilka razy jego pierwszy post to załapiesz, że pytał o DOŚWIADCZENIA z takim lub podobnym sprzętem. Ty nie wniosłeś tu nic merytorycznie wartościowego, jedyne co to kilka postów nastukałeś sobie na liczniku.

Pytającemu -bardzo dobrze sprawuje sie w tym przedziale cenowym kilka modeli, ale pomyśl o Samsung Q330 -
    http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...0.45315.0.html
    http://www.mobimaniak.pl/26701/samsu...w-sieci-vobis/
    dobry procesor, podwójna grafika, lekki, cienki i około 4h pociągnie na baterii. Nowy poniżej 3tys z W7.

Rozważyłbym jeszcze HP 4320s - http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...s.33156.0.html

A jak troche zdecydujesz sie wydac wiecej - za 3300 kupisz na allegro nówke T410 z grafika intela na i5. Nie tak malutki i lekki jak Q330 - bo to 14 cali (1440) i 2.3 wagi ale to juz inna liga sprzętu - powiedziałbym ekstraklasa.
    Ostatnio edytowane przez krzysztof jot ; 02-03-2011 o 23:51

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    bardzo Cię przepraszam - ale albo odpowiadaj pytającemu w temacie - bo coś wiesz i potrafisz ta wiedzę przekazac - albo nie zabieraj głosu - to odzywki z gówniarskich for gdzie jedyne co można sie dowiedzieć, to to - że można to znaleźć w necie. Skoro kolega ma łącze internetowe i pyta na forum - to zakładam że google zna - ale widocznie szuka wiedzy od forumowiczów - bo np. bardziej ufa ich opinii ? A jeśli przeczytasz kilka razy jego pierwszy post to załapiesz, że pytał o DOŚWIADCZENIA z takim lub podobnym sprzętem. Ty nie wniosłeś tu nic merytorycznie wartościowego, jedyne co to kilka postów nastukałeś sobie na liczniku.
    (...)
    To, czy Tobie się podoba co ja tu piszę, to osobiście mam tam, gdzie słońce nie dochodzi, a odrobina samodzielności w myśleniu i działaniu każdemu przydać się powinna, jako że jeśli ktoś prosi o to by mu wskazać konkretny sprzęt, a może nawet sklep, w którym ma go kupić, to oznaka, albo kompletnego ..., albo straszliwego lenistwa.

Lepiej komuś dać wędkę, by sobie sam nałapał ryb, niż wpychać mu do gęby gotową potrawę i to według swojego widzimisię.

A z tymi postami, to naprawdę nie przeginaj, bo to dopiero jest tekst szczeniacki i niedojrzały.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Asus ul30 - dość lekki, bardzo cichy, nie nagrzewa się, bateria trzyma do 10h

Domyślnie

Tu masz jeszcze pancernego x200

http://allegro.pl/lenovo-x200-nowy-w...476245529.html

Za jakiś czas możesz mu wymienić matryce na AFFS i wrzucić SSD. Do tego stacja dokująca
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

A aj polecam Samsunga z serii F, Mam f310 i bardzo sobie chwale. Zerknij jeszcze na dell vostro , Bardzo fajny sprzęt tyle że trzeba troche za niego dać

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów