Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Laptop 13.3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Do Bartekkw : myslalem o ThinkPad x201 ale cena od 4400 mnie zabija - dlatego napisalem ze MacBook za 4 raczej nie wchodzi w grę - mysle ze jakies 2000-2300 to max.

Do Johanan : Praca w Word, Exel, internet, sluchanie muzyki + ogladanie filmów i czasem delikatna obrobka fot bo cos wiecej to na stacjonarze. Wiec mysle ze najwazniejsza jest dla mnie bateria no i mocna obudowa (zadne acery ktore pękaja na zawiasach)

Domyślnie

Aha - a czemu procesor to wynalazek bo aż tak sie na tym nie znam.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Aha - a czemu procesor to wynalazek bo aż tak sie na tym nie znam.
    Bez urazy, ale lubię u ludzi pobudzać myślenie i samodzielność, więc porównaj ten procesor i ten z linka wcześniejszego:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id...0M&spec-codes=

Jednak do zadań jakie nakreśliłeś, o ile oczywiście nie przyjdzie Ci ochota na dłubanie zasobożernym oprogramowaniem, maszynka Lenovo raczej się nadaje.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Bez urazy, ale lubię u ludzi pobudzać myślenie i samodzielność, więc porównaj ten procesor i ten z linka wcześniejszego:

http://ark.intel.com/Product.aspx?id...0M&spec-codes=

Jednak do zadań jakie nakreśliłeś, o ile oczywiście nie przyjdzie Ci ochota na dłubanie zasobożernym oprogramowaniem, maszynka Lenovo raczej się nadaje.
    Witam
    pracuję na procku su7300 i grafice na płycie i "jakoś" to działa - ale jak podłączam kilka aplikacji to muł niemiłosierny . Realnie jak cs5 otwieram i tylko zdjęci robię ok to działa całkiem ok ale nie powiem żeby śmigał. Ale jak do tego pootwieram tylko coś np w capture nx2 a jeszcze poczta i opera z 20 zakładkami sie odpali to zdjęcie potrafi przerabiać kilkanaście sekund. Inna sprawa że jak swojego asusa zabieram to spoko mogę kilka godzin popracować - biurowe 6 a zdjęcia jakieś 4 h.
    Proponuję pomyśleć o jakimś lapku z i5 i 320 lub 330 grafiką choć ten lenovo z i3 i 310 będzie sporo "żywszy" od mojego muła .Ale do noszenia i ogólnie pracy jest ok,wiec na razie nie ma zmian. A foto jest tylko jako hobby czyli może troszkę potrwać. Gierek nie włączam - jakoś nie trafiło się
    Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do celów poprawiania fotek, a tylko taka funkcjonalność komputerów powinna być omawiana w tym dziale, bo forum ponoć o tematyce fotograficznej, potrzebny tak naprawdę jest tylko jak najszybszy procesor i dużo szybkiej pamięci RAM.

Reszta to jedynie dodatki, które mogą być takie, czy siakie, ale to już jest kwestia, że się tak wyrażę gustu, a o gustach wszak, kulturalnym ludziom rozmawiać nie wypada.

Tak więc, żeby nie wdawać się dywagacje na temat konkretnych procesorów, każdy powinien kupować tak wydajny chip, jak zasobny jest jego portfel, a pamięci tyle, ile obsłuży wybrany sprzęt.

I jak dla mnie, temat jest wyczerpany.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Do Bartekkw : myslalem o ThinkPad x201 ale cena od 4400 mnie zabija - dlatego napisalem ze MacBook za 4 raczej nie wchodzi w grę - mysle ze jakies 2000-2300 to max.
    Popatrz na ebay'u. Ja za x201 z i5, 4GB, 160 HDD kamerką i fingerprint'em zapłaciłem 600 funtów w wersji nowej oem'owej (komp+ładowarka) w Londku - przywiozła mi koleżanka jak jechała do domu na Święta
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Uprawnienia umieszczania postów