Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24
    Oszczędny w słowach Awatar BUNCOL7
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Z tym wyjęciem baterii i odłączeniem zasilania to wcale nie jest żart. Ja miałem problem gdzie wszystkie porty USB przestały nagle działać. Nic nie pomagało ani nowe stery ani postawienie na nowo systemu. Trzy dni kombinowałem na wszystkie sposoby i nic. I wtedy gdzieś na obcojęzycznym forum ktoś napisał żeby wyjąć baterię i odłączyć zasilanie. I po minucie już wszystko było oki! Poprostu jakiś chip z pamięcią się zrestartował i pomogło. Więć warto próbować.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BUNCOL7 Zobacz posta
    Z tym wyjęciem baterii i odłączeniem zasilania to wcale nie jest żart. Ja miałem problem gdzie wszystkie porty USB przestały nagle działać. Nic nie pomagało ani nowe stery ani postawienie na nowo systemu. Trzy dni kombinowałem na wszystkie sposoby i nic. I wtedy gdzieś na obcojęzycznym forum ktoś napisał żeby wyjąć baterię i odłączyć zasilanie. I po minucie już wszystko było oki! Poprostu jakiś chip z pamięcią się zrestartował i pomogło. Więć warto próbować.
    A czy reset biosu nie dałby tego samego efektu?

Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Podjąłem próbę aktualizacji biosu dołączonym oprogramowaniem ale nie wiem z jakim skutkiem. Nigdy wcześniej nie miałem potrzeby wgrywać czy aktualizować biosu. Dodam tylko że ta sytuacja z portami pojawiła się znów kiedy próbowałem zainstalować sterowniki i oprogramowanie do Epsona P50. Kiedy podłączyłem drukarkę porty znów przestały działać. Wyjęcie baterii znó pomogło ale poddałem się i zainstalowałem drukarkę u syna na stacjonarnym. I tam wszystko śmiga bez problemu. Co może być przyczyną?
    Ostatnio edytowane przez BUNCOL7 ; 21-02-2011 o 22:47

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Próbowałeś podpinać drukarkę:
    a) do innego portu USB
    b) innym kablem?

Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Kabel mam tylko jeden ale jest nowy. Jeśli chodzi o porty to podpinałem pod wszystkie 4 i lipa - Jak padnie to wszystkie nie działają. Nie widzi wtedy ani drukarki ani dysku zew., aparatu, niczego. A jak wystartuję z linuxa to wszystkie porty są ok

Domyślnie

W moim T61 instalator też nie widział dysku. Po zmianie jednego ustawienia biosu wszystko wróciło do normy.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BUNCOL7 Zobacz posta
    Kabel mam tylko jeden ale jest nowy. Jeśli chodzi o porty to podpinałem pod wszystkie 4 i lipa - Jak padnie to wszystkie nie działają. Nie widzi wtedy ani drukarki ani dysku zew., aparatu, niczego. A jak wystartuję z linuxa to wszystkie porty są ok
    Skoro widzi to Linux, to najlogiczniejsza byłaby wina systemu, ale skoro piszesz, że nawet format nie pomaga... Może po prostu Linux inaczej obsługuje porty niż Windows, kabel nie robi Ci jakiegoś zwarcia? Weź spróbuj na innym, kabel kosztuje parę groszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Wszystko jest ok. Nie wiem co to mogło być.
    A robiłeś moje magiczne zaklęcia. IBM i HP mają w zimowym czasie problem z ładunkami statycznymi. To tajemnicze przyciskanie rozładowuje płytę główną. Wielokrotnie przywracało laptopy tych marek do życia
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

No właśnie próbowałem...i nie działało specjalnie
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Wracając do kabla, na linuxie jest oki i na drugim komopie (stacjonarnym również) więc nie podejżewam. Myślę że to pewnie wina mojego lapka ma już ze 4 lata i przepracował kilka ładnych tysięcy godzin Chyba będzie wkrótce kończył swój żywot.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów