Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Domyślnie T60p problem z dyskiem chyba

No właśnie nie wiem z czym problem. Windows się ładuje, ale po chwili się wysypuje, pojawia się BSOD i napis, że problem z woluminem na dysku. Po przeleceniu dysku programem diagnostycznym napisało mi, że jest problem z odczytem na niektórych woluminach. Po przełożeniu do innego T60p wyskakuje ten sam błąd. I uwaga, co ciekawe, inny dysk, który śmiga w innym laptopie wysypuje się w tym walniętym laptopie. Jakieś pomysły macie może?...
    Walczę z nim cały dzień. Obstawiam dysk albo coś na płycie głównej...Co Wy na to?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Podam Ci coś tylko się nie śmiej. To nie jest czarna magia.

Odłącz zasilacz, wyciągnij baterię.
    Licz do 20 i w tym samym czasie wciskaj i wyciskaj 20 razy przycisk wyłącznika.
    Częstotliwość nie jest krytyczna. Pół sekundy wciskamy, pół sekundy puszczamy.
    Za 20 razem wciskasz przycisk i liczysz do 20.
    Wkładasz baterię i zasilacz i zobacz czy komputer ruszy.
    Ostatnio edytowane przez Władca Pixeli ; 17-02-2011 o 07:39
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

WP, dobry trop, też stawiam że to wirus, albo inne ścierwo.
    Medice, cura te ipsum.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Można się dowiedzieć co nam daje takie taktyczne działanie? ;>

Domyślnie

Dalej jest. To ściema była? Bo ja jak pelikan łyknąłem, chociaż na początku potarzałem się trochę ze śmiechu.
    UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Articool Zobacz posta
    Można się dowiedzieć co nam daje takie taktyczne działanie? ;>
    Czyszczenie pamięci, o ile się nie mylę.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Spróbuję jeszcze z nówką dyskiem, zobaczymy. Wieczorem powiem co i jak Jakoś tak nie lubię oddawać swoich komputerów do jakichkolwiek serwisów. Zawsze działałem sam, i to jest takie trochę wyzwanie tym razem

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

I jak się sprawa skończyła?

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    I jak się sprawa skończyła?
    No chyba już nie wstał...
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

Wstał Ale musiałem pokombinować. Kupiłem nowy dysk. Wsadziłem i chcę instalować win7, a tam mi w ogóle nie widzi dysku do formatowania. Myślę sobie, no ładnie padł kontroler, płyta główna do wymiany. Ale wsadziłem dysk w swoje T61p, i o dziwo tu przy instalacji win 7 wszystko banglało. Zainstalowałem u siebie, przełożyłem ten świeży dysk od siebie do T60p siostry i działa. Uruchomiłem go kilkanaście razy i sprawdziłem czy aby na pewno się włącza. Wszystko jest ok. Nie wiem co to mogło być.

Jak dobrze, że w IBMach operacja wymiany dysku, to jest kwestia jednej śrubki...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów