Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Nieziemski temat

Temat stary jak świat chyba większość z Was "walczyła" z takim gościem przesuwającym się po niebie, dlatego jestem ciekaw Waszych opinii o tych moich wersjach łysego, tym bardziej, że tele mam takie jakie mam, nieco wiekowe i byłbym wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie. Ujdzie w tłoku?

1

2 tu w wersji portretowej wygładziłem mu zmarszczki (kratery)

Oszczędny w słowach Awatar BUNCOL7
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Mi się podoba. Od jakiegos czasu też noszę się z zamiarem pstryknięcia temu panu kilku fotek. Jakim tele robiłeś jeśli można wiedzieć? Bo jamam N18-200 ale to za mało chyba. Mam jeszcze ZD 50-200 i olka tam jest przelicznik X2 więc będzie troszkę bliżej. Ale to chyba wciąż mało?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BUNCOL7 Zobacz posta
    Mi się podoba. Od jakiegos czasu też noszę się z zamiarem pstryknięcia temu panu kilku fotek. Jakim tele robiłeś jeśli można wiedzieć? Bo jamam N18-200 ale to za mało chyba. Mam jeszcze ZD 50-200 i olka tam jest przelicznik X2 więc będzie troszkę bliżej. Ale to chyba wciąż mało?
    Nikkor 70-300 na maxa
    Trochę się zdziwiłem jak ostatnio przeglądałem zdjęcia księżyca i trafiłem na przepiękną fotę gdzie w exif ogniskowa wynosiła 200 mm, wydawało mi się to zdecydowanie za mało na dobre zdjęcie, no chyba, że doszły jakieś konwerterty.

Domyślnie

Bardzo dobrze wyszło. Obydwa.
    Myślę, że raczej w exifie nie było konwertera, chociaż kto wie? Tzn. może i bez niego była ta fota? Za mało o tym wiem.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Bardzo dobrze wyszło. Obydwa.
    Myślę, że raczej w exifie nie było konwertera, chociaż kto wie? Tzn. może i bez niego była ta fota? Za mało o tym wiem.
    No właśnie a powiedzcie macie większe doświadczenie ode mnie, czy jak jest podłączony konwerter to w exif będzie ogniskowa obiektywu czy przemnożona wartość?

Domyślnie

Z TC od kenko ogniskowa zostaje.
    Ta są oczywiście cropy?

Domyślnie

Ładny łysol .
    W exifie jest podana ogniskowa już skonwertowana. Przynajmniej u mnie z zestawem N70-200 f/2,8 ED VR II + TC-20E III.

Domyślnie

dobrze wyszło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Z TC od kenko ogniskowa zostaje.
    Ta są oczywiście cropy?
    tak cropy
    Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Ładny łysol .
    W exifie jest podana ogniskowa już skonwertowana. Przynajmniej u mnie z zestawem N70-200 f/2,8 ED VR II + TC-20E III.
    Dzięki Paweł
    Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    dobrze wyszło
    Hmm to miło, można ludziom pokazywać
    Ostatnio edytowane przez jacekz40 ; 21-02-2011 o 12:43

Domyślnie

1 jest bardzo fajna. Az mnie zacheciles zeby samemu sprobowac z moim 70-300. Naprawde jest ok.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów